Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Aldım. Nasıl Besleneceğini Bilmiyorum Diyenlere.!

émPriyum

Bronz 5 Üye
Katılım
29 May 2010
Mesajlar
21
Önce sana aldıgın da muhakkak üzerinde palmiye agacı olan o uyduruk kaplardan verdiklerine eminim . Biz bunlara ÖLÜM FANUSU diyoruz . Kaplumbagalar o kaplarda beslenmez. Sebebi kaplumbagaar sıcak ülke hayvanıdır . Su ısıları 28-30 derece arası olmalıdır. Bunu o fanusda sağlayamazsın . Bunun için öncelikle olmazsa olmaz bir akvaryum edinmelisin . Tahminim kaplumbagan küçük , bunun için küçük bir akvaryumda işini görebilir. Daha sonra ısıtıcı almalısın ısıtıcın 28 derece sabit ısıda olmalı . Bu küçük kaplumbagalarımız için cok önemli. Sonrasında filtre almalısın . bu düzenekleri akvaryuma yerlestirdikten sonra, en son olarak üzerlerine cıkıp dinlenebilecekleri , kuruyabilecekleri bir adacık ( kaya parcası ) koymalısın .

Kaplumbaga yemlerini petshoplarda bulabilirsin . Belki buradan marka vermem dogru olmaz ama kaliteli yemler tavsiyemdir. istersen özel msj yoluyla da yazarım. Kaplumbagana günde 2 ögün (sabah-aksam) 5-6 yem vermen yeterli olacaktır. Bol günes görmeliler, artık havalarda ısındı , bunun için akvaryumunu günes gören bir yere koyman daha ideal olacaktır. kaplumbaga vitamini almalısın . suyuna ya da yemine bir kaç damla gün asırı damlat. Bu onlar için cok önemli. Eve son olarak 15 günde bir bir diş fırcasıyla kabuklarını fırcalamalı , temzilemelisin. Kabugu fazla su da kaldıgı için yosun tutabilir.

Şimdilik bu kadar , gördüğün gibi o küçük sevimli hayvanların bakımları göründüğü kadar kolay değil , ama cok da keyifli .
Yanlış Yere Açtıysam Pardon
 
Ben hiç güneslendiremiyorum hafif esiyo cünkü.

UVB Lamba alcak durumum cünkü öğrenciyim..

3 haftadır güneşsizler .. :(
 
mailto:/forum/kabuk-sertlesmesi-icin-t-12.html

Linkte verilen alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz o zaman.
 
Geri
Üst