Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Antibakteriyel sabunlar sürekli kullanımda el derisini mahvediyor. Normal sabunla elleri bolca sabunlayıp yıkamakta çare olur. Üstüne içinizi rahat ettirmek için kolonya kullanabilirsiniz.

Ben temizlik yaptığımda gayri ihtiyari üste yada yere su sıçramasına karşı yere örtü üzerime de eski kıyafetler giyer yapardım sonra makinaya atıp duş alırdım.

Temizlik akvaryum ömürlük ve dış filtre varsa saatler sürüyor. Bu aşamada gayri ihtiyarı elimizi ağzımıza yüzümüze sürebiliyoruz.

Çocuğun durumu nedir varmı gelisme
2 gün acillerde misafir edildikten sonra şuan daha iyiyiz.
Salmonella çıkmadı ama su yoluyla bulaşan bir enfeksiyon çıktı tahlilde.
Sanırım en başta söylediğim gibi akvaryuma batırdığı krakeri yemesinden dolayı oldu bu enfeksiyon.

10 gün sürecek bir antibiyotik ve probiyotik tedavimiz var.
Ateş şuan için yok, ishal daha iyi bir durumda. Kanlı ishal vardı geçti çok şükür.

Kaplumbağalara gelirsek, hasta olan kaplumbağaya hala sağ ve sol göze ikişer damla damlatıp sonrasında biraz bekleyip ağzına 2 damla damlatıp dudaklarına sürmeye devam ediyorum. Sanırım bugün tedavinin 5. günü. Şuan çok çok iyi durumda ilk haline göre. Diğerleri gibi hoplayıp zıplayıp yemek yiyebiliyor hareket ediyor. Herşey yolunda gözüküyor.

Akvaryumumuz hala aynı. (Teraryum)
Her gün iç filtrenin elyafını değiştiriyorum. Bazen hem sabah hem akşam değişiyorum. Filtrede sadece elyaf mevcut. Aktif karbon kullandım birkaç kere fakat artık kullanmıyorum.

3 günde bir dip çekip 1/3 su ekliyorum.

Antibakteriyel sabunlar sürekli kullanımda el derisini mahvediyor. Normal sabunla elleri bolca sabunlayıp yıkamakta çare olur. Üstüne içinizi rahat ettirmek için kolonya kullanabilirsiniz.

Ben temizlik yaptığımda gayri ihtiyari üste yada yere su sıçramasına karşı yere örtü üzerime de eski kıyafetler giyer yapardım sonra makinaya atıp duş alırdım.

Temizlik akvaryum ömürlük ve dış filtre varsa saatler sürüyor. Bu aşamada gayri ihtiyarı elimizi ağzımıza yüzümüze sürebiliyoruz.
Henüz o seviyelere gelmedik ama şuan bile oldukça titiz davranıyorum 2-3 defa yıkıyorum elimi bileklerime kadar.
Ameliyata girmek için hazırlanan cerrah edasıyla :D

Geri