Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası Bakmaya başlayacağım

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
Çocukluğumdan beri bir çok hayvan besledim çoğunlukla kuşlar olmak üzere üretiminide yaptım uzun süre önce bıraktım malasef bazı konulardan dolayı.Şimdi su hayvanlarına merak saldım yavaştan hobiye başlamak istiyorum.Çok detaylı bilgi sahibi değilim fakat kabaca biliyorum.Teyzemlerde şuan ölüm kabında bakılan 1 lira boyutunda 2 tane su kaplumbağası var bunları almaya karar verdim karşılarına geçip açıkladım durumu onlarda kabul etti.Bir süredir para ayarlamaya çalışıyorum ve 100 litrelik akvaryum alacak parayı topladım fakat paranın çoğunu akvaryuma vereceğim için diğer ekipmanlar olabildiğince ucuz olsun istiyorum.Benim bildiğim ihtiyacım olan ekipmanlar bunlar. lütfen hepsi için uygun fiyatlı bir süre idare edecek ürünler önerir misiniz internet üzerinden?
Dış filtre
Isıtıcı
Uvb 5.0 Lamba
Teşekkür ederim herkese.
Ekstra olarak yem ve beslenme düzenleriyle ilgili bilgi alabilirsem çok hoş olur

Foruma hoş geldiniz,
Hayvanları sahiplenmeden önce yaşam ortamlarını hazırlamaya çalışmanız iyi bir hayvansever olduğunuza işaret ediyor. Pek çok kişi tam tersini yaptığı için hayvanların yok yere hastalanmasına sebep oluyor.
80x35x50cm ölçülerinde, cam kalınlığı 7mm olan bir akvaryum sizi iki yıl kadar rahat ettirir. Buna yakın özelliklerde bir akvaryum almaya çalışın.
Olmazsa olmaz ekipmanımız su ısıtıcı ve ısıtma lambası(yavrular 8cm kabuk boyuna gelene kadar UVB ye gerek yok)
Akvaryumdaki suyun her litresi için en az 1W, tercihen 1.5-2W gücünde su ısıtıcı almalısınız. 100 litre su koyacağınız bir akvaryumda minimum 100W gücünde ısıtıcınız olmalı. Benim önceki tecrübelerime göre daha büyük -örneğin 200W- seçmeniz daha güvenli olur.
42W veya 52W gücünde halojen ampul alıp ısıtma lambası olarak kullanmanız gerekli. Ampullerle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki konuyu okuyun:

İlk etapta bütçenizi zorlamamak için dış filtre almayı erteleyin. Akvaryumdaki su hacminin 6-8 katı debiye sahip bir iç filtre alabilirsiniz. İç filtre için de bütçeniz yoksa çok dert etmeyin, sık sık su değiştirerek bir süre idare edebilirsiniz ama çok zahmetli olacaktır.
6cm kabuk boyuna kadar Sera Raffy P ve Gammarus yeterli olur. Sabahları her bir hayvan için kafa hacminin yarısı kadar Raffy P, akşamları ise aynı miktarda Gammarus verirsiniz.

Bir de kuru alana ihtiyacınız var tabii. Bunun hakkında bilgi almak için de aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz:

Foruma hoş geldiniz,
Hayvanları sahiplenmeden önce yaşam ortamlarını hazırlamaya çalışmanız iyi bir hayvansever olduğunuza işaret ediyor. Pek çok kişi tam tersini yaptığı için hayvanların yok yere hastalanmasına sebep oluyor.
80x35x50cm ölçülerinde, cam kalınlığı 7mm olan bir akvaryum sizi iki yıl kadar rahat ettirir. Buna yakın özelliklerde bir akvaryum almaya çalışın.
Olmazsa olmaz ekipmanımız su ısıtıcı ve ısıtma lambası(yavrular 8cm kabuk boyuna gelene kadar UVB ye gerek yok)
Akvaryumdaki suyun her litresi için en az 1W, tercihen 1.5-2W gücünde su ısıtıcı almalısınız. 100 litre su koyacağınız bir akvaryumda minimum 100W gücünde ısıtıcınız olmalı. Benim önceki tecrübelerime göre daha büyük -örneğin 200W- seçmeniz daha güvenli olur.
42W veya 52W gücünde halojen ampul alıp ısıtma lambası olarak kullanmanız gerekli. Ampullerle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki konuyu okuyun:

İlk etapta bütçenizi zorlamamak için dış filtre almayı erteleyin. Akvaryumdaki su hacminin 6-8 katı debiye sahip bir iç filtre alabilirsiniz. İç filtre için de bütçeniz yoksa çok dert etmeyin, sık sık su değiştirerek bir süre idare edebilirsiniz ama çok zahmetli olacaktır.
6cm kabuk boyuna kadar Sera Raffy P ve Gammarus yeterli olur. Sabahları her bir hayvan için kafa hacminin yarısı kadar Raffy P, akşamları ise aynı miktarda Gammarus verirsiniz.
Çok teşekkür ederim benim için altın değerinde bilgiler oldu.Haftasonu ekipman toplamaya başlayacağım bir pürüzle karşılaşırsam tekrar Danışırım iyi geceler

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvaların takriben kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa, kabuk boyu?

Dış filtre ve uvb öncelikli değil. Bunları es geçin. Isıtma lambası, kuru alan, iç filtre ve su ısıtıcı kullanacağınız ekipmanlar.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvaların takriben kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa, kabuk boyu?

Dış filtre ve uvb öncelikli değil. Bunları es geçin. Isıtma lambası, kuru alan, iç filtre ve su ısıtıcı kullanacağınız ekipmanlar.

Yazdığım gibi 1 lira boyutundalar baya küçükler fakat tam bir ölçü yok elimde

Hayvanlar eğer alınalı aylar olmuşsa gelişememişler. Bu akvaryuma girdiklerinde başlangıçta derin su psikolojisi yaratacaktır.

Ufak oldukları için iç filtreyi de ikinci plana atalım. Su ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası öncelikli.

Su ısıtıcı tam batan model olacak. Koruma amaçlı 15 cm derinlikte su ile başlayacaksınız. Su ısıtıcı yatay tabana yakın olacak.

Hayvanlar yüzmeye alışık olmadığı için başlarda alan rampası civarından ayrılmayacaklardır.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Birde su yüzeyine ulaşacak şekilde akvaryum ortası bir yere pürüzsüz kaya yada bir dekor koyun. Bu rampadan biraz uzaklaşmalarını sağlar. Durumlarını bilmiyorum ama 1 hafta 10 gün içinde yüzmeye adapte olurlar. Sonra akvaryumu keşfetme başlar.

Yem olarak gammarus ve stick yemde tropical axolotl yada tropical insect super food alın. Stick yem sabah gammarus akşam verilecek. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Hayvanlar eğer alınalı aylar olmuşsa gelişememişler. Bu akvaryuma girdiklerinde başlangıçta derin su psikolojisi yaratacaktır.

Ufak oldukları için iç filtreyi de ikinci plana atalım. Su ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası öncelikli.

Su ısıtıcı tam batan model olacak. Koruma amaçlı 15 cm derinlikte su ile başlayacaksınız. Su ısıtıcı yatay tabana yakın olacak.

Hayvanlar yüzmeye alışık olmadığı için başlarda alan rampası civarından ayrılmayacaklardır.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru gibi bir şey tutturun. Birde su yüzeyine ulaşacak şekilde akvaryum ortası bir yere pürüzsüz kaya yada bir dekor koyun. Bu rampadan biraz uzaklaşmalarını sağlar. Durumlarını bilmiyorum ama 1 hafta 10 gün içinde yüzmeye adapte olurlar. Sonra akvaryumu keşfetme başlar.

Yem olarak gammarus ve stick yemde tropical axolotl yada tropical insect super food alın. Stick yem sabah gammarus akşam verilecek. 6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.
2 ay oldu hayvanlar alınalı teşekkür ederim bilgilendirme için.Isıtıcı için önerebileceğiniz bir ürün var mı?

Su ısıtıcı olarak 3 markayı önerebilirim. Kaliteli ve tam batarlar.

Tetra ht 100 watt, eheim thermocontrol 100 watt ve çelik ısıtıcı olarak ribao markalar. İlk ikisi 100 litre üstü suyu ısıtır. Eheim thermocontrol biraz daha performanslıdır. 150 litreye kadar çıkar.

Su ısıtıcı olarak 3 markayı önerebilirim. Kaliteli ve tam batarlar.

Tetra ht 100 watt, eheim thermocontrol 100 watt ve çelik ısıtıcı olarak ribao markalar. İlk ikisi 100 litre üstü suyu ısıtır. Eheim thermocontrol biraz daha performanslıdır. 150 litreye kadar çıkar.
Akvaryum buldum bugün bir tane 300 TL farkla ProtechFısh 100 watt verebililirm dedi işimi görür mü?

Isıtıcıda iyi markaları tercih etmeniz lehinize olur. Kalitesiz ısıtıcıların patlama, kısa devre yapma riski vardır. Akvaryumun ölçüleri ve cam kalınlığı nedir?

Isıtıcıda iyi markaları tercih etmeniz lehinize olur. Kalitesiz ısıtıcıların patlama, kısa devre yapma riski vardır. Akvaryumun ölçüleri ve cam kalınlığı nedir?
telefona not almıştım hocam ama kaydetmemişim aklımda değil fakat kaplumbağa için uygun bir akvaryumdu onu söyleyebilirim ondan eminim.Protechfısh kötü bir markamı yoksa gener olarak mı yorum yaptınız?

Plastik kaplar zamanla ısıtıcı uva için sakıncalıdır erimeseler bile içindeki kimyasallar salınım yapabilir belli bir süre sonra, durumunuz yok ise geçici bir çözüm olabilir. Bunun için spot alanınızın altına gıda sınıfı bir mat ve üstüne geniş bir fayansın arkasını kullanarak (seramik, mat olan tarafını yani) böyle bir çözüm önerebilirim. Seramik ısınacağı için ışık doğru ayarlanmalıdır ve seramik alt kabuğuda kurutur sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Gıda kabı kullanırsanız sorun olmaz. Akvaryum suyu ile temas edecek malzemelerin gıda ile temasa uygun malzemeler olmasına dikkat ediyoruz.

Yoğurt kabının ortasından aşağı doğru iki kesi atıp orta parçayı eğerek rampa yapan arkadaşlar var. Yanlarından delik açıp çengel vantuzla cama tutturuyorlar. Tabi bu yavru hayvanlara göre orta boylar ağırlaşmaya başladığı için vantuzu sökebilirler.

Su ısıtıcıda kalite farkı güvenlik ve cam kalitesinden farkeder. Kaliteliler quartz yada borosilikat malzemeden yapıldığı, devre kesen emniyet korumasına sahip ve kalın olduğu için patlama çatlama olmaz.

Diğerleri basit camdan ve incedir. Bunlarda koruma olmadığı gibi camı ince olduğu için çalışırken hava ile temas ederlerse bir anda aşırı ısınıp tavı bozularak patlar.

Protect fish atlantis ve smart markalardan kaliteli duruyor ama o kulvarda bir ısıtıcı. Hayvan 7 cm üstü değilse ve dikkat ederseniz alınabilinir. Yetişkinler kabuklarını vurduğunda kırabiliyor. Tam batabiliyor. Hayvanın kırma ihtimaline karşı ısıtıcı koruma plastiği alınıp takılabilir. Çapına ve uzunluğuna dikkat edin. Isıtıcıyı tam kapatsın.

Yoğurt kabının ortasından aşağı doğru iki kesi atıp orta parçayı eğerek rampa yapan arkadaşlar var. Yanlarından delik açıp çengel vantuzla cama tutturuyorlar. Tabi bu yavru hayvanlara göre orta boylar ağırlaşmaya başladığı için vantuzu sökebilirler.

Su ısıtıcıda kalite farkı güvenlik ve cam kalitesinden farkeder. Kaliteliler quartz yada borosilikat malzemeden yapıldığı, devre kesen emniyet korumasına sahip ve kalın olduğu için patlama çatlama olmaz.

Diğerleri basit camdan ve incedir. Bunlarda koruma olmadığı gibi camı ince olduğu için çalışırken hava ile temas ederlerse bir anda aşırı ısınıp tavı bozularak patlar.

Protect fish atlantis ve smart markalardan kaliteli duruyor ama o kulvarda bir ısıtıcı. Hayvan 7 cm üstü değilse ve dikkat ederseniz alınabilinir. Yetişkinler kabuklarını vurduğunda kırabiliyor. Tam batabiliyor. Hayvanın kırma ihtimaline karşı ısıtıcı koruma plastiği alınıp takılabilir. Çapına ve uzunluğuna dikkat edin. Isıtıcıyı tam

Bu işimi görür mü en azından biraz büyüyene kadar

Bu 5 cm kabuk boyuna kadar idare eder. Vantuzlar basit vantuz. Bu vantuzların vana gibi olan tipleri var yapıştırdıktan sonra vanayı çevirip kalan boşluğu alarak daha sıkı tutmasını sağlıyor. Bu tip vantuzlar biraz daha fazla ağırlık taşıyor.

Bunların vantuz değilde cama geçmeli olanları var. 3D ile yapıyorlar.

Foruma hoş geldiniz,

Foruma hoş geldiniz,

Hocam zahmet olmazsa şu halojen ampulün linkini atabilir misiniz?

Geri