https://ty.gl/5uovgiw663htj Daha önce aldığım ürün bu ama geçen yıldan beri fiyatı 3-4 katına çıkmış maalesef
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Bunu masa lambasına takabilir miyim bir de günlük 12 saate ömrü ne kadar olur ona göre sipariş edeceğim bir kaç tanehttps://ty.gl/5uovgiw663htj Daha önce aldığım ürün bu ama geçen yıldan beri fiyatı 3-4 katına çıkmış maalesef
Masa lambası metal çanaklı ve seramik duylu ise sorun olmaz. Bu ampulden bir tanesini Eylül sonu- Ekim başı gibi taktım, geçen hafta bitti. Bulunduğunuz yerdeki elektrikçilere de sorun, ellerinde varsa bundan daha ucuzdur.
Hocamın attığını sipariş ettim benBulamıyorum bende hiçbir yerde. Varsa da çok düşük watt oluyorlar. (40 Wat altında)
Gammarusu da aynı seradan alıyorum hocam raffy L o da sanırımForuma hoş geldiniz,
Hayvanları sahiplenmeden önce yaşam ortamlarını hazırlamaya çalışmanız iyi bir hayvansever olduğunuza işaret ediyor. Pek çok kişi tam tersini yaptığı için hayvanların yok yere hastalanmasına sebep oluyor.
80x35x50cm ölçülerinde, cam kalınlığı 7mm olan bir akvaryum sizi iki yıl kadar rahat ettirir. Buna yakın özelliklerde bir akvaryum almaya çalışın.
Olmazsa olmaz ekipmanımız su ısıtıcı ve ısıtma lambası(yavrular 8cm kabuk boyuna gelene kadar UVB ye gerek yok)
Akvaryumdaki suyun her litresi için en az 1W, tercihen 1.5-2W gücünde su ısıtıcı almalısınız. 100 litre su koyacağınız bir akvaryumda minimum 100W gücünde ısıtıcınız olmalı. Benim önceki tecrübelerime göre daha büyük -örneğin 200W- seçmeniz daha güvenli olur.
42W veya 52W gücünde halojen ampul alıp ısıtma lambası olarak kullanmanız gerekli. Ampullerle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki konuyu okuyun:
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz.
![]()
![]()
Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir de zamlanıyor sürekli.
Kaplumbağa gece de kuru alanda durursa renkli 40W filamanlı armut ampul kullanırız. Loşluk derecesine göre mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk.
![]()
Lamba günde 12 saat yanar. Gece de kuru alanda ise gece ampulü de sabaha kadar. Dönüşümlü şekilde...
- efe
- Cevaplar: 47
- Forum: Aydınlatma
İlk etapta bütçenizi zorlamamak için dış filtre almayı erteleyin. Akvaryumdaki su hacminin 6-8 katı debiye sahip bir iç filtre alabilirsiniz. İç filtre için de bütçeniz yoksa çok dert etmeyin, sık sık su değiştirerek bir süre idare edebilirsiniz ama çok zahmetli olacaktır.
6cm kabuk boyuna kadar Sera Raffy P ve Gammarus yeterli olur. Sabahları her bir hayvan için kafa hacminin yarısı kadar Raffy P, akşamları ise aynı miktarda Gammarus verirsiniz.
Herşeyim tam hocam yarında akvaryumu getireceğim eve teşekkür ederim bu konuda emeği geçen herkese.Son olarak akvaryuma koyacağım suyu musluktan doldurup 48 saat bekleteyim mi yoksa içme suyu mu koyayım?Evet raffy I. İçinde az oranda küçük balıkta var. Ağzına sığmazsa ikiye bölüp verin. Fosforda alsın.
Teşekkür ederim hocam küçük bir aksilik oldu akvaryum ayın 15 inde geçecek elime malasef o zaman kadar hayvanlar dayanır umarım ya da emaneten küçük bir akvaryum alıp büyüğe geçene kadar onu kullanacağımÖnce akvaryuma az biraz su koyup bulaşık deterjanı ve akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile tüm camları silikon köşelerine varana kadar iyice yıkayın. Tepe kenarlardan su döküp sabunu çıkarın. Suyu alın. Dipte kalan suyu sarı mutfak bezi ile emdirip tekrar bir tur daha yıkayın. Sonra tam su doldurup bir gün bekleyin ertesi gün o suyu alıp yeni suyu doldurun. Filtreyi çalıştırın. Sirkülasyon ile klor yeterince uçar. Ya gece yada ertesi gün akvaryumu kurup uygun ısıya gelince hayvanı alın.
Malasef en kısa sürede himayem altına almaya çalışıyorum yarın alıp akvaryuma koyacağımHayvanlar şu an ölüm kabında mı?
50x34x26 sığıyorSu ısıtıcınız bulduğunuz akvaryuma sığıyorsa, kuru alan için de bir çözüm bulabilirseniz birkaç hafta rahatça yaşarlar.
Hocam ısıtıcıyı taktım 10-15 dakka oldu 28-30 a ayarladım ama sıcaklık 20.5 de kaldıSu ısıtıcınız bulduğunuz akvaryuma sığıyorsa, kuru alan için de bir çözüm bulabilirseniz birkaç hafta rahatça yaşarlar.
Protechfish taktım 100w 21.3 oldu bu arada.Medikalden ısı ölçer aldım çubuk şeklindeIsıtıcı ne marka? Çalıştığından emin misiniz? Sıcaklığı ne ile ölçüyorsunuz?