Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası Bakmaya başlayacağım

Akvaryumda 40 litre su olsa saatte 2-2.5 derece ancak ısıtır. Isıtıcının çalıştığını gösteren ışık yanıyorsa sorun yok. Yavaş yavaş yükselir. Isı ölçer elektronik ise o çok güvenli olmayabilir. Medikal termometreler insanın vücut sıcaklığına (36.5C) yakın bölgede hassas ölçüm yapacak şekilde üretilirler. 20C civarında hatalı ölçüm yapması ihtimal dahilindedir.

Su 100 litre üstü değilse. Fabrika çıkışlı kalibrasyon hatası olabilir. Ayarı yükseltin. Bu hata derece içinde geçerli olabilir.

Su 100 litre üstü değilse. Fabrika çıkışlı kalibrasyon hatası olabilir. Ayarı yükseltin. Bu hata derece içinde geçerli olabilir.
Akvaryumda 40 litre su olsa saatte 2-2.5 derece ancak ısıtır. Isıtıcının çalıştığını gösteren ışık yanıyorsa sorun yok. Yavaş yavaş yükselir. Isı ölçer elektronik ise o çok güvenli olmayabilir. Medikal termometreler insanın vücut sıcaklığına (36.5C) yakın bölgede hassas ölçüm yapacak şekilde üretilirler. 20C civarında hatalı ölçüm yapması ihtimal dahilindedir.
24 oldu yükseliyor kurdum akvaryumu gözle görülür bir hatam var mı acaba?
IMG_1573.webp

Ayrıca bir 40 dakkadır akvaryumla uğraşıyorum o süre zarfında dondurma kutusunda durdu bir gammarus bir sera raffy p attım ama yemedi ne zaman yemek vereyim

Yemi yalnızca sudayken yiyebilir. Kuru yerde yem vermeyin. Su kaplumbağaları tükürük üretemezler.

Isıtıcıyı suya tamamen batırın. Tam batırmadığınız için de yavaş ısınıyor.

Isıtıcı lambayı da gösteren bir fotoğraf atın, ona da bakayım.

Bir de bu akvaryumun camları çok ince. Uzun süre bunun içinde kalmaları riskli olur.

• Beğen
Tepkiler: cem
Yemi yalnızca sudayken yiyebilir. Kuru yerde yem vermeyin. Su kaplumbağaları tükürük üretemezler.

Bir de bu akvaryumun camları çok ince. Uzun süre bunun içinde kalmaları riskli olur.
Ay sonuna kadar kalacak ay sonu 100 cm akvaryuma geçeceğim camı yanlış hatırlamıyorsam 8 veya 6 mm idi

Ekli dosyalar

• IMG_1578.webp
    IMG_1578.webp
    940.7 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_1577.webp
    IMG_1577.webp
    885.9 KB · Görüntüleme: 6
Son 1 saattir yüzüp duruyordu ordan oraya şuan köhne yere çekildi gözler kapalı yatıyor

Su ısındıysa, hayvan da yemini yiyorsa şimdilik bir sorun yok demektir. İlk birkaç gün kuru alana çıkmayabilir. Çok yorulursa rampaya tutunur dinlenir. Büyük akvaryuma geçince bir de su yüzeyine yakın hizada bir tünek yaparsınız.

Su ısındıysa, hayvan da yemini yiyorsa şimdilik bir sorun yok demektir. İlk birkaç gün kuru alana çıkmayabilir. Çok yorulursa rampaya tutunur dinlenir. Büyük akvaryuma geçince bir de su yüzeyine yakın hizada bir tünek yaparsınız.
Yemini yiyor şükür sabah saat 7 de stick yem attım yarım yedi az öncede gammarus attım onuda yedi başka yem atmıyorum bugün.Bir petshop kuru alan şeffaf olduğu için veya pürüssüz olduğu için çıkmıyor olabilir dedi.Bu yurtdışında egg crate diye bişey kullanıyolar da türkiyede muadilini nerden bulacağım anlamadım.

Türkiye'de ona en yakın malzeme kümes ızgarası. Kuşçularda bulunur. Hemen hepsi polipropilen malzemeden yapılır. Yalnız bu kümes ızgarasının ayakları olur, kuru alan yapmak için ayakları kesmeniz gerekir. Biraz uğraştırır ama güzel olur.

Isıtıcının üst plastiğinin yarısına kadar suyu yükseltebilirsiniz.

Yem için bekleyin. Saat 20:00'ye kadar hayvanı alamazsanız. Ertesi gün verirsiniz. Hayvanda kendine gelir.

Petshoptan alınıp akvaryumlu sisteme konan hayvanda alışma süreci sebebiyle iştahsızlık görülebilir. Siz akvaryumu değiştiriyorsunuz bu iştahsızlık yapmaz.

Ampulde 52 watt olan uygun diğerleri fazla onları iade edip 52 watt alın.

Lamba altına arka tarafından bir ağırlık koyun. Akvaryuma düşmesin.

Isıtıcının üst plastiğinin yarısına kadar suyu yükseltebilirsiniz.

Yem için bekleyin. Saat 20:00'ye kadar hayvanı alamazsanız. Ertesi gün verirsiniz. Hayvanda kendine gelir.

Petshoptan alınıp akvaryumlu sisteme konan hayvanda alışma süreci sebebiyle iştahsızlık görülebilir. Siz akvaryumu değiştiriyorsunuz bu iştahsızlık yapmaz.

Ampulde 52 watt olan uygun diğerleri fazla onları iade edip 52 watt alın.

Lamba altına arka tarafından bir ağırlık koyun. Akvaryuma düşmesin.
Bugün saat sabah 7 stick yem verdim akşam 5 tede gammarus verdim böyle devam edeyim mi hayvan bende şuan zaten.Dün geldi ilk kez yemek yemedi ama bugün iştahlı maşallahı var atar atmaz kaptı yemleri.Kuru alana çıkmadı hala rampaya geliyor sadece sık sık.suyu yarın temizleyeceğim o zaman yükseltirim

Bu hayvanın kabuk boyu kaç cm idi? Yemler ne marka?

Akşam yemini 19:00'da verin.

Geri