Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!tubidik' Alıntı:Gece gündüz sıcaklık farkları çok büyük etken kapluşların hasta olmalarında Yaşadığınız bölgenin sıcaklığı nasıl bilemiyorum ama kesinlikle birşey olmaz ya da kesinlikle hasta olur diyemem ben bu bir ayda. Maddi imkanlarınız kısıtlı ise akvaryum yerine çok büyük saklama kapları oluyor onlardan alıp paranızı öncelikle ısıtıcı ve sonra filtreye verebilirsiniz. İnşallah bir hastalık yaşamazlar
radiohead' Alıntı:önerileriniz için teşekkürler. evde sıcak su torbası yok malesef. ama geniş bi saklama kabına aldım kaaplumbağaları. kabın bir tarafı güneş bi tarafı gölgede kalacak şekilde ayarladım. bi kaç gün içinde arkadaştan cam akvaryum alacağım ama akvaryum fazla büyük değil. yükseklik 15 boyu 30 sanırım. bu akvaryuma ufak bi ısıtıcı ve filtre alsam rahatça yaşabilirler mi? yoksa daha büyük bi akvaryum mu gerekir?
tubidik' Alıntı:Sürekli kenarlarda dolaşması hem kabın küçüklüğünden hem de suyun azlığından streste olduğunu gösterebilir. Yarın akvaryumla birlikte öncelikle ısıtıcıyı da alırsanız hastalanma riskini büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Belki gece sıcaklık çok düşer kapluş üşür hasta olur kesin birşey söyleyemeyiz ama elimizden geldiğince acele etmek lazım ekipmanlar için. Akvaryuma geçince mutlaka kolaylıkla çıkıp inebileceği bir kuru alan yapmayı ihmal etmeyin kapluş sürekli suda yüzemez yorulur.
tubidik' Alıntı:Evet her petshopta bulabilirsiniz. Isıtıcının ayarlı olmasına dikkat edin 28 dereceye ayarlayacaksınız çünkü. Isıtıcı ve akvaryum haricinde filtre ve kuru alan lambası da gerekiyor. Kuru alan lambası için evde ampulle çalışan masa lambası varsa olur. Kuru alanı nasıl yapacağınızı kafanızda ayarladıysanız ona göre de malzeme almanız gerekebilir. Bir de petshoptan akvaryum sıcaklığını ölçmek için bir derece alabilirsiniz, sıcaklığı düzenli takip edebilmek için gerekiyor.
Alpero' Alıntı:Ben "ölüm kabı" dediğiniz kabın biraz daha değişiğini kullanıyorum. Tek rengi,ağacın şekli ve şekli değişik.Kaplumbağalarım bu kapta sağlıklı yaşayabilir mi?