Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası çıkmaya çalışıyor(gibi)

Sirius Blackw

Bronz 2 Üye
@cem @MKarakurt
Hocam sizleri de çok rahatsız ettim kusura bakmayın ama yanlış bir şey yapıyor muyum diye endişeleniyorum bazen.Dün geldi hayvan yem falan yiyor bir sıkıntısı yok beslenmede filtre ısıtıcı çalışıyor lambası 17.00-05 arası 12 saat yanıyor ama bu şekilde sürekli cama doğru yüzüyor çıkmak ister gibi sıkılıyor mu yoksa bir şeyden mi kaçıyor acaba?Ayrıca kuru alana da kendisi hiç çıkmadı şu ana kadar bir kaç kez ben kendim koydum ne kadar doğru bilmiyorum ama bir kaç dakika durdu ve sonra kendisi indi.Yarın temizlik yapacağım dinlenmeye su koydum seviyeyi de rampaya göre yükselteceğim belki ondan çıkmıyordur diye 16 santim su seviyesi şuan.

Lamba gündüz saatlerinde yanmalı. Sabah 8- Akşam 8 gibi. Bütün gece lamba yanık kaldıysa uyuyamamıştır zavallı. Yeni bir ortama geçtiği için birkaç gün huzursuz davranışlar sergiler. Sonra yavaş yavaş alışır. Kuru alana zorla koyarsanız inat eder hiç çıkmaz. Kendi haline bırakın, o kendini güvende hissettiği zaman çıkmaya başlar. İlk zamanlarda odada birileri varken çıkmaz. Zamanla size ve ortama güveni gelişince rahatça kuru alana çıkıp inmeye başlar. Şimdilik uzaktan izleyin, müdahalede bulunmayın. Su(28C) ve kuru alan(32C) sıcaklıkları doğru olsun, düzenli olarak yemini verin yeter.

Lamba gündüz saatlerinde yanmalı. Sabah 8- Akşam 8 gibi. Bütün gece lamba yanık kaldıysa uyuyamamıştır zavallı. Yeni bir ortama geçtiği için birkaç gün huzursuz davranışlar sergiler. Sonra yavaş yavaş alışır. Kuru alana zorla koyarsanız inat eder hiç çıkmaz. Kendi haline bırakın, o kendini güvende hissettiği zaman çıkmaya başlar. İlk zamanlarda odada birileri varken çıkmaz. Zamanla size ve ortama güveni gelişince rahatça kuru alana çıkıp inmeye başlar. Şimdilik uzaktan izleyin, müdahalede bulunmayın. Su(28C) ve kuru alan(32C) sıcaklıkları doğru olsun, düzenli olarak yemini verin yeter.
Şimdi söndüreyim mi hocam lambayı o zaman?Bir de filtreyi taktığımdan beri filtrenin üstüne tüneme gibi bi alışkanlık edindi
IMG_1586.webp

Akvaryumun bulunduğu oda müsaitse akşam 10, en geç 11 gibi ışıkları söndürün. Koridordan, dışarıdan gelen zayıf bir ışık yeterli olur. Aydınlatılmış odada uykuya dalamaz, sabaha kadar döner durur zavallı.
Suyun içinde dinlenecek başka yer bulamadıysa filtrenin üstünde durur. Geceleri tutunup uyuyacağı tünek gibi bir şey lazım normalde.
Bu ısıtıcı hala suyun dışında duruyor. Çatlarsa akvaryumunuz mahvolur.

Akvaryumun bulunduğu oda müsaitse akşam 10, en geç 11 gibi ışıkları söndürün. Koridordan, dışarıdan gelen zayıf bir ışık yeterli olur. Aydınlatılmış odada uykuya dalamaz, sabaha kadar döner durur zavallı.
Suyun içinde dinlenecek başka yer bulamadıysa filtrenin üstünde durur. Geceleri tutunup uyuyacağı tünek gibi bir şey lazım normalde.
Yarın suyu yükselteceğimde yine de şimdiden batırayım akvaryuma

Hocam ben toplam 2 öğünde kafa hacmi kadar diye biliyordum her öğünmüş.Sabah yarım stick atıyordum ikindide orta büyüklükte gammarus atıyordum her öğünde stickle gammarusu beraber vereyim mi?

Yemler 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğüne düşer. 6 cm kabuk boyuna kadar günlük kafa hacmi olacak şekilde iki böleriz.

1 stick yem iki gammarusa denktir. Gammarusu stick yemin iki katı vereceksiniz.

6 cm sonrası ek yemler alacaksınız.

Lamba gündüz 12 saat yanacak gece hayvan üşümemesi için su içinde olmalı. Filtre üstü uygun. Yavrular gövde su içinde burunları su dışında uyumayı tercih eder. Buna göre su yüzeyine yakın bir yerde uyumalılar. Büyüdükçe akciğerleri gelişir tabana doğru inip uyurlar. Eğer bir yeri benimsemişlerse orada uyumayı öncelikli olarak tercih ederler.

Rampanın bir kısmı su içinde olmalı, 45 dereceden dik olmamalı. Lambayı biraz daha rampaya doğru yönlendirin ısıyı algılasın. Bu çıkma isteğini artırır. Ve yakınında kimse olmamalı. Alan tehdide açık zayıf oldukları bölgedir. Yakınlarında biri varsa çıkmazlar.

Yemler 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğüne düşer. 6 cm kabuk boyuna kadar günlük kafa hacmi olacak şekilde iki böleriz.

1 stick yem iki gammarusa denktir. Gammarusu stick yemin iki katı vereceksiniz.

6 cm sonrası ek yemler alacaksınız.

Lamba gündüz 12 saat yanacak gece hayvan üşümemesi için su içinde olmalı. Filtre üstü uygun. Yavrular gövde su içinde burunları su dışında uyumayı tercih eder. Buna göre su yüzeyine yakın bir yerde uyumalılar. Büyüdükçe akciğerleri gelişir tabana doğru inip uyurlar. Eğer bir yeri benimsemişlerse orada uyumayı öncelikli olarak tercih ederler.

Rampanın bir kısmı su içinde olmalı, 45 dereceden dik olmamalı. Lambayı biraz daha rampaya doğru yönlendirin ısıyı algılasın. Bu çıkma isteğini artırır. Ve yakınında kimse olmamalı. Alan tehdide açık zayıf oldukları bölgedir. Yakınlarında biri varsa çıkmazlar.
Tamamdır hocam kuru alan dışında hiç bir sorun yok şimdilik umarım çıkar bakalım ışığı rampaya eğeyim

Geri