Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası hastalığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan damla45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

damla45

Bronz 3 Üye
@cem Merhaba Cem Bey, kaplumbağamla ilgili bir konuda danışmak istiyorum. Son bir haftadır bazı tuhaf davranışlar gözlemliyorum. Sürekli yediği yemleri artık yemiyor, seçmeye başladı ve iştahı eskisi gibi değil.
Bu sabah kuyruk kısmında sertleşme olduğunu ve siyah bir şeyin dışarı çıktığını fark ettim. Panikle elime aldığımda geri çekti. İlk başta bağırsakları sandım ama araştırınca bunun cinsel organı olabileceğini düşündüm.
Ayrıca son zamanlarda akvaryumun içindeki kökü sürekli ısırıyor ve çok hareketli. Bu durum normal mi, yoksa bir sorun olabilir mi? Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_3424.webp
    IMG_3424.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 19
Hayvan cinsel gelişim sürecine girmiş. Şu an vücudundaki değişimleri algılamaya çalışıyor. Bu süreçte istemsiz olarak cinsel organını çıkaracaktır. Hormonları aktifleşiyor.
Süreç tamamlandığında düzelir.

Haftada bir iki haşlanmış kıyma parçası verin. Kaynamış suya kıyma parçalarını atın iki dakika sonra çıkarıp soğutup verin.

Köke dikkat edin kıymık parçalarını çıkardıysa onları sökün yemesin.

Teşekkür ederim Cem Bey. Kökü şu an çıkardım çünkü aşırı şekilde tepki veriyordu çıkartınca biraz sakinleşti. @cem

Akvaryum dar geliyor olabilir mi? Dar geldiğinde akvaryumdaki dekorları atmaya uzaklaştırmaya çalışır. Yüzerken önünde engel istemez.

Tabana kum yoksa vitasand pro78 marka sarı silis kum alın eşelenip oyalansın.

Olabilir Cem Bey evet akvaryumda kumu yok. En kısa sürede temin edicem. Teşekkür ederim

Geri