Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Kabuk Lekesi

melihaltunisikk

Bronz 5 Üye
Yavru olarak 1.5 aydır bende olan su kaplumbağamın kabuğunda yaklaşık 1.5 haftadır bu tarz gri,beyaz lekeler var,araştırma yaptığımda kabuk gelişimden kaynaklı olduğu yazıyor,UV ampulüm yok fakat gün içinde farklı terraryumda yaklaşık 1 saat güneşe çıkarıyorum kontrollü bir şekilde,nedeni ne olabilir?. mantar değildir umarım.kabukta yumuşama yok,koku yok,hareketsizlik yok.

Ekli dosyalar

• IMG_20250615_150601.jpg
    IMG_20250615_150601.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250616_161344.jpg
    IMG_20250616_161344.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 16
Merhaba bu tarz koyu lekeler oluyor dert etmeyin onların yapısından dolayı benim kaplumbağalarım 4 yaşında bazen kabuk bile döküyorlar kabuklarıda daha beligin ve koyu renkte ama bir problem yok merak etmeyin

Merhaba bu tarz koyu lekeler oluyor dert etmeyin onların yapısından dolayı benim kaplumbağalarım 4 yaşında bazen kabuk bile döküyorlar kabuklarıda daha beligin ve koyu renkte ama bir problem yok merak etmeyin
mantar veya enfeksiyon tarzı birşey olmasından korkmuştum,fakat dediğiniz gibi kabuk gelişiminden kaynaklıdır umarım🙏🏻

mantar veya enfeksiyon tarzı birşey olmasından korkmuştum,fakat dediğiniz gibi kabuk gelişiminden kaynaklıdır umarım🙏🏻
Mantar ve enfeksiyon genelde gözlerini etkiliyor.Gözleri şişiyor ve açamıyorlar seninki daha çok tatlı ve sağlıklı bir bebek ama istersen bu suyuna damlatılan mikroplardan korunmak için vitaminle var onlardan alabilirsin

Mantar ve enfeksiyon genelde gözlerini etkiliyor.Gözleri şişiyor ve açamıyorlar seninki daha çok tatlı ve sağlıklı bir bebek ama istersen bu suyuna damlatılan mikroplardan korunmak için vitaminle var onlardan alabilirsin
evet gözlerinde bir sıkıntı yok, faltaşı gibi 😅,bir göz atacağım o vitamine.

Kuru alan ve ısıtma lambası varmı

UV amplule gerek yok kabuk boyu 8 cm gibi olduğunda alırsın

Günde 20-30dk guneslendirn bı tarafi güneş olup bı tarafi gölge olacak az biseyde su olsun ayaklarina değecek kadar akvaryum güneş goruyorsa çıkarmaya gerek yok cikartirken yanında durun olası tehlike anında esintiye maruz kalmasin

Suyu 1 saat kaynatıp 1 gün bekletin klor uçsun bu lekelerde klor ama beklemezseniz su duzenleyiceler var onlardan alıp akvaryuma kullanırsınız

Akvaryumun fotoğrafını atabilirmisinz

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan var mı?

Güneşlenmeye çıkarmayın. Esinti ve güneş çarpar. Uvb 8cm kabuk boyundan sonra uvb 2.0 ampul gerekli. Öncelikli olan ısıtma lambası her yaşta yaz kış çalışır.

Kabuk için kullanılan jel, damla, vitamin bunların bir çoğu zararlıdır. Bize sormadan bir takviye kullanmayın. Üst mesajdaki @betululucay sizi yanlış yönlendirmiş. Bilginiz olmayan konularda lütfen konuşmayın.

Sorulan soruları cevaplayın. Kullandığınız bütün yem, ekipman, takviye ne varsa görselini atın. Akvaryumun bir görselini atın.

Hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Sonra tekrar parlama olmayacak şekilde bir resmini çekip atın.

Güneşlendirme olmaz. Isıtma lambası alacaksınız. Günde 12 saat yanacak. Lamba ısıtma yanında kabuğu kurutup biolojik oluşumların üremesini önler.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan var mı?

Güneşlenmeye çıkarmayın. Esinti ve güneş çarpar. Uvb 8cm kabuk boyundan sonra uvb 2.0 ampul gerekli. Öncelikli olan ısıtma lambası her yaşta yaz kış çalışır.

Kabuk için kullanılan jel, damla, vitamin bunların bir çoğu zararlıdır. Bize sormadan bir takviye kullanmayın. Üst mesajdaki @betululucay sizi yanlış yönlendirmiş. Bilginiz olmayan konularda lütfen konuşmayın.

Sorulan soruları cevaplayın. Kullandığınız bütün yem, ekipman, takviye ne varsa görselini atın. Akvaryumun bir görselini atın.

Ekli dosyalar

• IMG_20250617_203331.jpg
    IMG_20250617_203331.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20250617_203336.jpg
    IMG_20250617_203336.jpg
    3.2 MB · Görüntüleme: 12
şuan da henüz yapmış bulunmaktayım bu alanı,mandallı masa lambası alacağım ve armut ampulle kuru alanı destekleyeceğim.

Güzel olmuş elinize sağlık. Rampa altından sert bir çubuk vs. Yapıştırıp esnemesini düzeltebilirseniz güzel olur.

Yada pvc paspası üstünden cırt kelepçe ile sabitleyerek sertlik verdirebilirsiniz.

Güzel olmuş elinize sağlık. Rampa altından sert bir çubuk vs. Yapıştırıp esnemesini düzeltebilirseniz güzel olur.

Yada pvc paspası üstünden cırt kelepçe ile sabitleyerek sertlik verdirebilirsiniz.
yüksek ihtimal öyle yapacağım çubuk ile destekleyeceğim,benim tek merak ettiğim,rampayı kullanıp çıkabilir mi yukarı,çok mu dik?,ve rampaya ufak o plastik şeylerden kesip basamak seklinde yaptım sonuçta penceleri de var çıkabilir diye düşünüyorum

Güzel olmuş elinize sağlık. Kuru alana tırmanmada zorluk çekebilir. Ağ gibi olan kısımlar delikli olduğu için burdan tırmanıp kaçabilir.

Yapay bitkileri çıkartın. Şuan olmasada biraz büyüdükten sonra bunları ısırıp yiyor.

ilerleyen zamanda etrafını daha iyi kapatırım diye düşünüyorum,fakat gerçekten rampaya çıkamaz mi? ne yapabilirim bunun için

Çıkar ama rampa sabit dursa daha iyi olur hayvan çıkarken oynarsa korkabilir

Suyu yükseltirken hayvanın akavryumdan kaçmamasına dikkat edin. Kaçacak yer buldumu affetmiyor. Kaçsa nereye gidecek sanki

Geri