Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kaplumbağası neyin içinde taşınmalıdır

smtskr

Yeni Üye
Katılım
24 Haz 2009
Mesajlar
1
merhaba, su kaplumbağamı şehir dışına götürcem. Yaklaşık 2.5 saatlik bir yolculuk olcak. Ama ne gibi bişeyin içinde götürmeliyim bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
 
Ben olsam büyük dikdörtgen seklinde yoğurt kapları oluyor.Ona hafif su doldururum içine koyarım kapluşları götürürüm:)
 
Plastik, yeterince yüksek, ağzının bir kısmı kapalı olan biraz genişçe bir kapta, kabın tabanına ve yanlarına biraz sünger koyarak taşıyabilirsiniz sarsıntıdan etkilenmemesi için. Hava çok sıcak olursa az miktarda da su koymanız hayvanın aşırı sıcaktan bunalmasını engeller. Ani sıcaklık değişimleri, aşırı sıcak soğuğa maruz kalmalar ani ölümlere neden olabiliyor. Yolculuk esnasında hava akımına maruz kalmamasına dikkat edin.
 
ben 8 saatte denizliden konyaya kapuş taşıdım.pet shop marketine gittim.adam onu çok uzun ince bir poşetin içine koydu.birazda su.ama yolsa filan ağzını arada açtım hayvan piişer diye.sağlıklı değildir muhtemelen böylesi.

bence bir kapa biraz su koyun.üstünün yarısını kapayın sürekli kayıp kutunun kenarlara çarpmasını engellemek için tabanına ve kenarlarına yumuşak bir şeyler koyun ve kap derin olsun
 
Karton kutu içine eski bir tisörtte olabilir havlu koymayin tirnaklari takilir. Tisörtü kutuya koyun kaplumbaganizida içine, kapagi kapattiktan sonra üzerinede hava girmesi için delik açin. Kesinlikle su koymayin 2,5 saatlik yolu hafif nemli bir yerde geçirmesi onun için hiç hos olmaz.
 
gizemli_kiz19' Alıntı:
ben 8 saatte denizliden konyaya kapuş taşıdım.pet shop marketine gittim.adam onu çok uzun ince bir poşetin içine koydu.birazda su.ama yolsa filan ağzını arada açtım hayvan piişer diye.sağlıklı değildir muhtemelen böylesi.

bence bir kapa biraz su koyun.üstünün yarısını kapayın sürekli kayıp kutunun kenarlara çarpmasını engellemek için tabanına ve kenarlarına yumuşak bir şeyler koyun ve kap derin olsun

Gizem bogulmadigina sükür et ya su içinde kaplumbaga tasinmazki. Sürekli agzi açip kapanmazda. Kapali bir yer olmali üzerine hava girmesi için delik açmalisinki etrafi görüp stress olmasin. Bir kaplumbaga asla kabin içine su koyupta 10 dakkalik yol bile olsun tasinmaz.
 
o işi yaptığımda 12 yaşlarındaydım.su miktarı azdı zaten.adam içine üfleyip poşeti şişirdi.poşette şeffaftı zaten.o kapuş 2 yıl daha yaşadı.aynı şekilde konyadan ordu ya gitti.atlayıp sıkışmış.kuruyup öldü.yoksa daha yaşardı o kapuş :D

bu kap işini yanlızca ben yazmamışım Sevdacım.herkes benim dediğimi demiş.
 
RE: su kaplumbağası neyin içinde taşınmalıdır

Ben herkesin oyle dedigi icin dedim. Ilk baslarda bende kaba su koyup veterinere goturmustum 1 bucuk saatlik yol veteriner kizdi boyle olmaz tirnagi takilmayacak bir bez koyacaksin onuda uzerine sonra buradaki forumda sordum onlarda ayni sekilde dedi ve bir surungen veterineride oyle dedi. Hem banada dogru geliyor yani az bir miktar suda goturecegime kuru yerde gotururum.
 
Kaplumbagalar rahat 5 gün bir damla su olmadan yasayabilirler hiç birsey olmaz. Yeterki yolculuk edecekleri sartlar iyi olsun.
 
aaa harbiden mi :J sevindim bende susuzluktan ölürler diye korktuydum ozaman benim yolculuk kısa gelcek 3 saat :J rahat rahat susuz üstü kapalı bi kapta götüreyim :J

Edit alcatraz:Lütfen kısaltma kullanmıyalım.
 
benimde 2 tane kaplumbağam var daha küçücük 1 ay önce aldım. ağustosta antalyadan uçakla istanbula ordanda tekrar uçakla amasyaya gidecem yalnız kaplumbağaları kutuya koyup uçağa öyle biniyim diyorum yanımda dursun havaalanı görevlileride sorun etmez herhalde kutuyu bomba falan sanıyolarmış:)
 
İmkanınınz varsa kaplumbagayı bir yere bırakmanız daha mantıklı insanlar bile yolculuk sonrası rahatsız oluyor bunlar daha küçück güçsüz hayvan :)
 
ya bırakmam imkansız ben antalyada çalışıyorum temelli memleketime dönecem bırakamam onlar benim arkadaşım oldu ii ce 1 aydır
 
Peki o zaman forumda söylenen şekilde götürmeniz iyi olcaktır :) İyi yolculuklar size ve kaplumbagalrınza..
 
valla artık bi kutuya koyarım içinede bi bez koyarım onda götürürüm soranada söylerim kutuya izin vermezlerse cebime koyarım uçakta çıkartırım 1-2 saat elimde dursunlar yapacak bişey yok:)
 
Birşey demezler heralde cebinzde ezilmesinler dikkat edin:) siz bir kap alın onun altına, kenarlarına sünger koyun yolculuk esnasında o kapta dursunlar hiç değilse elinizde strese girmezledr
 
Geri
Üst