Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası: Tür Profili

Su Kaplumbağası: Tür Profili

Su Kaplumbağası: Tür Profili, Özellikler, Barınma, Diyet ve Diğer Bilgiler


Kuzey Amerika'ya özgü , su kaplumbağası evcil hayvan olarak beslenebilmektedir. Gözlerinin arkasında belirgin kırmızı lekelerle birlikte çekici sarı ve yeşil lekelere sahiptirler. Genellikle sahipleriyle oldukça sosyaldirler. Ancak konu onların bakımı olduğunda uzman görüşü almak önemlidir. Satış için gördüğünüz bu sevimli küçük su kaplumbağası yavruları, büyük, uzun ömürlü ve biraz dağınık su kaplumbağalarına dönüşecek. Ne kadar alana ve temizliğe ihtiyaç duyacaklarını öğrenmeye hazırlıklı olun.

Türe Genel Bakış
Genel İsim: Kırmızı yanaklı su kaplumbağası, kaplumbağa, kırmızı yanak, Red Eared Slider

Bilimsel AdıI: Trachemys scripta elegans

Yetişkin Boyutu: Yaklaşık 30 cm uzunluğunda

Yaşam Uzunluğu: 20 ila 30 yıl

su kaplumbağası


Su Kaplumbağası Davranışı ve Mizaç


Kırmızı yanaklı su kaplumbağası, yüzmeyi ve dalmayı seven aktif evcil hayvanlardır. Akvaryum ortamında doğan kırmızı yanaklı su kaplumbağası, vahşi doğada doğanlardan daha dostça ve daha dışa dönük olma eğilimindedir. Aslında, vahşi su kaplumbağası yaklaşan bir şeyi (veya herhangi birini) duyduklarında veya gördüklerinde kabuklarında veya su altına dalma ihtimali muhtemelken, akvaryum ortamında doğan su kaplumbağası aslında ilgi bekleyerek size doğru yüzebilir. Vahşi kaplumbağaları satın almaktan kaçının çünkü onlar için yaşam tarzı değişikliğinin stresi ciddi sağlık sorunlarına ve hatta erken ölümlere neden olabilir.

Elinize aldığınızda sizinle etkileşime girmeye hevesli kırmızı yanaklı su kaplumbağası bulmak mümkün olsa da, evcil hayvanınızın gergin hissetmesi ve kabuğuna saklanması daha olasıdır. Genel olarak, kaplumbağanızın alanına saygı duymalısınız.

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Akvaryumu

Kırmızı yanaklı bir su kaplumbağası için uygun akvaryum kurmak ucuz değildir, bu nedenle uygun bir tank için bir miktar harcamaya hazır olun. Bir evcil hayvan mağazası satış görevlisinin iddia ettiği ne olursa olsun, su kaplumbağanız küçük plastik bir kapta büyümeyecektir. En küçük yavrular için bile bir akvaryum edinin . Gerekirse 30lt lik bir tankla başlayın, ancak kaplumbağanızın hızla büyüyeceğini ve daha büyük bir tanka ihtiyaç duyacağını unutmayın.

Ek olarak, full spektrumlu bir UV aydınlatma, büyük bir ısı ışığı ve bir kuru yerleştirme alanı sağlamanız gerekecektir . Kuru alan, sudan kolayca erişilebilen bir rampa ve kaplumbağanın ısıyı ve UV ışınlarını emmek için ışığa dayanabileceği sabit bir alan içermelidir.

Dahası, su kaplumbağası oldukça dağınık olabilir çünkü su evlerinde hem yemek yerler hem de atık üretirler. Optimum temizlik için, akvaryumunuzda bulunan su miktarının iki ila üç katı kadar debi çevirebilen bir akvaryum filtresi takın. Su kaplumbağaları için dış filtre ve iç filtre kullanılır. Bir filtreniz yoksa, haftalık kısmi su değişiklikleri ve su kalitesi testi yapmanız gerekecektir, bu hem zaman alıcı hem de karmaşıktır. Ancak suyun kirli kalmasına izin verirseniz, kaplumbağanız çeşitli sağlık sorunları geliştirebilir.

Bazı kırmızı yanaklı su kaplumbağası, sıcak iklimlerde açık hava havuzunda yıl boyunca yaşayabilir . Bununla birlikte, sağlıklı bir gölet ortamı oluşturmak ve kaplumbağanızı yırtıcılardan, soğuk ve böcek ilaçlarından korumak göz önünde bulundurulmalıdır.

Sıcaklık

Yeterince sıcak olmazlarsa kaplumbağaların sağlığı zarar görebilir, bu nedenle 28 derece arasında bir akvaryum ısısı sağlamak önemlidir. Kaplumbağanın kuru alanı 30 derece olmalıdır. Su sıcaklığına dikkat etmek için bir su termometresi kullanın. Isı çok düşerse, bir aydınlatma lambası veya başka bir ısıtma cihazı ekleyin.

Işık

Kaplumbağanın doğal güneş ışığından elde edeceği faydaları taklit etmek için kaplumbağanızın akvaryumunda full spektrumlu UV aydınlatma gereklidir. Işığı günde 10 ila 12 saat açık bırakın.

Substrat

Substrat, kaplumbağanızın akvaryumunun dibinde kullanılan malzemedir. Sadece hayvanın doğal ortamını taklit eden estetik bir faktöre sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda hayvanınıza oyulacak bir şey verebilir. Suyu temizlemeyi kolaylaştırmak istiyorsanız tankınızın altını çıplak bırakabilirsiniz . Ancak bir alt tabaka kullanmak istiyorsanız, tankın tabanını hizalamak için kaplumbağanın sindiremeyeceği kadar büyük çakıl veya kayaları seçin.
Verebileceğiniz Alternatif Vitaminler[mutlaka okuyun]

Yem ve Su

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası, yapraklı yeşillikler, kurutulmuş karides, kril ve cırcır böcekleri dahil olmak üzere hem hayvansal protein hem de sebzeleri yerler. Evcil hayvanınızı, çoğu tam beslenme için özel olarak formüle edilmiş ticari bir kaplumbağa maması markasıyla beslemenizde bir sakınca yoktur. Kaplumbağanızın boyutuna göre ideal kiloyu korumak için veterinerinizin beslenme konusundaki tavsiyelerine uyun. Akvaryumda bulunanların ötesinde su sağlamaya gerek yoktur.

Birçok işletme sahibi , su kaplumbağası nı normal tanklarının dışındaki bir su kabında beslemeyi tercih ediyor . Uygun filtrelemeye ek olarak, bu uygulama suyun temiz tutulmasına yardımcı olabilir.

su kaplumbağası


Sağlık ve Davranış Sorunları

Kaplumbağalar ve kirpi gibi diğer birçok hayvan, genellikle salmonella ve insanlara bulaşabilen diğer patojenleri taşırlar . Bu, sizi mutlaka bir kaplumbağa beslemekten alıkoymamalıdır (belki de evinizde küçük çocuklarınız veya bağışıklığı zayıflamış kişileriniz yoksa), ancak risklerin farkında olmalı ve uygun hijyen önlemlerini almalısınız. Kaplumbağanıza veya yaşam alanına dokunmadan önce ve sonra ellerinizi yıkamak anahtardır.

Dahası, kırmızı kulaklı kaydırıcınızdaki gastrointestinal parazitlere dikkat edin. Semptomlar iştahsızlık ve anormal dışkıyı içerir. Bu kaplumbağalar, özellikle yaşam alanları çok soğuksa, solunum yolu enfeksiyonlarına eğilimlidir. Enfeksiyonun bazı belirtileri ağızda nefes alma, hapşırma ve aşırı mukustur. Ayrıca, birçok kaplumbağa ve kaplumbağa gibi, kabuk çürümesi veya ülser ile düşebilirler. Bu genellikle sağlıksız bir habitat veya uygun olmayan beslenme nedeniyle oluşur ve kabuklarında anormal veya kötü kokulu lekeler olarak ortaya çıkar.

Davranışa gelince, bu kaplumbağalar çevrelerinde rahat olduklarında genellikle arkadaş canlısıdırlar. Bununla birlikte, bunlarla başa çıkmanız gerekiyorsa, streslerini sınırlamak ve ısırma gibi agresif davranış potansiyelini en aza indirmek için bunu yavaş ve nazikçe yapın.

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Seçmek

Su kaplumbağası evcil hayvan dükkanlarında yaygın olarak bulunur, ancak en iyisi saygın bir yetiştirici veya kurtarma grubunda size hayvanın tarihi ve sağlığı hakkında kapsamlı bilgi verebilecek bir kaplumbağa aramaktır. Evcil hayvan dükkanlarında su kaplumbağası ortalama fiyatı yaklaşık 20 tl dir, ancak kaliteli bir yetiştirici muhtemelen biraz daha fazla ücret alacaktır.

Aktif ve uyanık bir kaplumbağa seçin ve yem yediğinden emin olun. Uyuşukluk, anormal dışkı, kabuk rengi, şişme veya aşırı mukus gibi kırmızı bayrakları arayın. Ayrıca, kaplumbağaların evcil hayvan dükkanında, yetiştiricide veya kurtarmada tutulduğu ortamı not edin. Su temiz değilse veya sıcaklık çok düşükse, kaplumbağaların sağlık sorunları olma ihtimali vardır.

Kaynak: Thesprucepets
Çeviri: Ahmet Karakurt
 
Son düzenleme:
Geri
Üst