Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası ve midye

dori_coco.

Bronz 5 Üye
Katılım
15 Kas 2023
Mesajlar
31
Akvaryumum bana göre büyük sürekli taşıyıp temizleyemiyorum biraz gecikiyor geçenlerde de Midyenin akvaryumu temiz tuttuğu hakkında bi bilgi öğrendim midye ve su kaplumbağaları birlikte yaşar mı birbirlerine zarar verirler mi?
 
Midye serin su istiyor yazın su sıcaklığından çatlıyorlar.

Hayvanların yediğinde yem tozu salınıyorsa midyeler bundan faydalanır. Temizler.

Yalnız büyük kaplumbağalar rahat bırakmaz.

Midye akvaryumda gezinir uygun yer bulduğunda bir kısmını silis kuma gömer. Böyle yaparsa uygun yeri bulmuş demektir.

Ölürse kaplumbağalar açıp yer.
 
Midye serin su istiyor yazın su sıcaklığından çatlıyorlar.

Hayvanların yediğinde yem tozu salınıyorsa midyeler bundan faydalanır. Temizler.

Yalnız büyük kaplumbağalar rahat bırakmaz.

Midye akvaryumda gezinir uygun yer bulduğunda bir kısmını silis kuma gömer. Böyle yaparsa uygun yeri bulmuş demektir.

Ölürse kaplumbağalar açıp yer.
O zaman alamamam daha mantıklı çünkü kaplumbağaların suyu serin değil yazık olur hayvana
 
Öyle bende pişman oldum.

Birde iyi filtrasyon varsa hayvanların besleneceği oranda yiyecekte gelmiyor.
 
Bu denemeyi yeni yaptım ve daima temel mantıkla aklıma şu soru geliyor. Kaplumbağa Nikaragua göletlerinde nelerle, hangi koşullarda, şelaleler ortasında neleri yiyerek hangi hayvanlarla yaşıyor. Makul bir paludaryum ekosistemi kurabilmek için ilk adım olarak Kaplumbağa ve midyeyi birlikte yaşatabilmek olarak görüyorum kendi adıma tabi.
 
Midye yememesi için belli bir büyüklükte olmalı. 5 cm yada üstü gibi.

Ben zamanında beslemiştim. Silis kum olacak. Hayvan akvaryumda gezinip uygun yeri bulduğunda kendini gömecek. Akvaryuma stick yemde ufalamak gerekiyor. Filtreler iyi filtrasyon yaptığı için hayvana beslenecek birşey kalmıyor. Bu toz yem artıklarını yakalayıp yer.

Suda oksijen kaynağı olmalı. Yani hava kabarcığı veren model filtre.

Serin ve sirkülasyon olan su istiyorlar. Isı şartları 24 derece gibi. 28 dereceye kadar durabiliyorlar. Benimkiler su yazın 30 derecelere geldiği için öldüler.

Kaplumbağalar doğal ortamlarında balık kurbağa yavruları, yerine göre böcek ile besleniyor. Yosun göl kenarı yeşil bitkilerde menüleri arasında.
 
Yapay zeka önerisi ile seachem plankton aldım. Dalga motoru ve iç filtreyi yarım saat 45 dk kapatıp 5 6 damla damlat diyor haftada 4 gün akşam geç saatlerde. Deneyeceğim bakalım. Akvaryum tabanı zaten 47-48 kg silis kum var bazıları gömüldü. Suyu yazın kendi haline bıraksam 28 dereceyi geçmez diye düşünüyorum. Yazın su ısıtıcısını çalıştırmayacağım kaplumbağa biraz doğal sirkülasyona alışsın gece ve gündüz Suda sıcaklık farkı olsun. Yüzey temizleyici sürekli açık dış filtre su yüzeyini sürekli hareketli tutuyor ve Dalga motoru günde 3-4 saat çalışıyor oksijenlenme olsun diye. Uvc filtre de planktonlara zarar vermiyormuş dış filtre sirkülasyonu esnasında. Midyeler nitratı bitirmesede dengede tutuyormuş su kalitesine takmış durumdayım. Yeterli bir filtre sistemi kurduğumu düşünsemde midyelerin suda uygun koşullarda beslenebilmesini denemeye değer.
 
Dış filtrede nitrifikasyon bakterileri tahminen 28 gün sonra aktif hale geliyor.

Bu plankton bakteri değil bu tuzlu su canlıları için kullanılıyor. Mercan bitkisi, tuzlu su karides yengeç, tuzlu su midyesi vs. plankton ile beslenen canlılar için, tatlı su midyesine faydası var mı bilmiyorum. Yalnız su kaplumbağasına uygun değil.

Uvc filtre içinden geçen her canlıyı verdiği radyasyonla öldürür. Gamma ışınımı idi yanlış hatırlamıyorsam.

Uvc filtre kuyu suyu gibi steril edilmemiş suları güvenli hale getirmek için kullanılıyor.
 
Geri
Üst