Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağası

Su kablumbağam

Bronz 5 Üye
Merhaba kaplumbağamızın gözlerinde bir sorun olabilir mi açmakta zorlanıyor ve hareketleri biraz kısıtlı yemesinde bir sorun yok sadece gözlerimi tam açması biraz zaman alıyor

Ekli dosyalar

• IMG_4842.jpeg
    IMG_4842.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_4837.jpeg
    IMG_4837.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_4839.jpeg
    IMG_4839.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 21
akciğer enfeksiyonu kapmıs gentagut göz damlası alın eczaneden sabah akşam gözlerine ve agzına 2 damla damlatın hepsine 2 olucak şekilde agzına dik tutup ruj sürer gibi yapıp 10 15 saniye bekleyip tekrar uygulayın

O lambayı kullanmayın. Kaplumbağa için zararlı. Bağışıklık sistemini zayıflatır, goz enfeksiyonuna neden olur.

52watt normal halojen ampul alın.
Bu linkte satılıyor.

Su sıcaklığı kaç derece?

Akvaryumun ve kaplumbağanın iki gözününde net bir fotoğrafını atın.

Eczaneden gentagut alın. Günde 2 defa 2 gözüne 2 damla damlatıp kuru ve sıcak bir yerde 15 20dk bekletin. Damlanın gözüne işlediğinden emin olun.

Kabukta çok fazla plaka birikmiş.
Eczaneden devit 3 50.000unite alın.
Kabuğuna 3 damla damlatıp iyice yedirin.
15 20dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin.
Fazlasını silip Akvaryuma alın.

Atakanpetshop.com buradan contra icytho metilen mavisi alın.
8Litre başına 1damla damlatın.
Su rengi normale döndükçe veya 3gunde bir 1 damla daha damlatın.

Hayvanda göz enfeksiyonu var. Gentagutu sabah akşam göz içine 2 damla girecek kadar damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Gözleri düzelince kabuğa devit uygulaması yapalım çok fazla katman var.

Suyu temiz tutun. O yapay çim yerine pvc paspas kullanın.

Hayvanda göz enfeksiyonu var. Gentagutu sabah akşam göz içine 2 damla girecek kadar damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

Işığımız mı sıkıntı yapıyor su ısısı 31 derece kuru alanda 30 1 yıldır hiç hastalanmadık sorun neyden kaynaklanabilir

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 8
Boyutu bu şekilde artık akvaryumuda değişme vakti geldi sanırım ama boyutu nasıl olmalı Cem bey bununla alakalıda bilgi verir misiniz rica etsem.karides ve kuru balık yiyor haftada 1 vitaminini damlatıyorum.suyu içme suyu olduğu halde kabuğu bir kaç ay içerisinde bu şekilde oldu.

O lambayı kullanmayın. Kaplumbağa için zararlı. Bağışıklık sistemini zayıflatır, goz enfeksiyonuna neden olur.

52watt normal halojen ampul alın.
Bu linkte satılıyor.

Su sıcaklığı kaç derece?

Akvaryumun ve kaplumbağanın iki gözününde net bir fotoğrafını atın.

Eczaneden gentagut alın. Günde 2 defa 2 gözüne 2 damla damlatıp kuru ve sıcak bir yerde 15 20dk bekletin. Damlanın gözüne işlediğinden emin olun.

Kabukta çok fazla plaka birikmiş.
Eczaneden devit 3 50.000unite alın.
Kabuğuna 3 damla damlatıp iyice yedirin.
15 20dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin.
Fazlasını silip Akvaryuma alın.

Atakanpetshop.com buradan contra icytho metilen mavisi alın.
8Litre başına 1damla damlatın.
Su rengi normale döndükçe veya 3gunde bir 1 damla daha damlatın.
Burda bilgi var. Vitamini suya değil yeme damlatın. Gozü iyileşene kadar devit kullanmayın. Goz için gentayı bahsedilen şekilde uygulayın.

Su sıcaklığını 28 dereceye getirin. O lamba zaten yanlış linkini attığım lambayı alın.

Boyutu bu şekilde artık akvaryumuda değişme vakti geldi sanırım ama boyutu nasıl olmalı Cem bey bununla alakalıda bilgi verir misiniz rica etsem.karides ve kuru balık yiyor haftada 1 vitaminini damlatıyorum.suyu içme suyu olduğu halde kabuğu bir kaç ay içerisinde bu şekilde oldu.
Karides ve kuru balığın yanına ek olarak tetra reptomin ve tropical biorept w yemlerini alın.

Dediğiniz gibi daha büyük bir yuva gerekli. En az 80 litre olacak şekilde akvaryum yaptırın. Camcıya yaptırın daha ekonomik ve daha kullanışlı olur.
En az 15cm su yuksekliği olmalı. Rampa 45 derece açı ile en az 10cm kadarlık kısmı su içinde olmalı.
Kuru alandan kaçmaması için kuru alan camı yüksek olmalı.

80×40×60h 1cm cam lı akvaryum işinizi görür. Daha büyük olursa daha uzun ömürlü olur.

Lambayı burada sorup tavsiye edilen şekilde almıştım.söylediğiniz lambayı alacağım.akvaryum için tavsiyeniz nedir onuda değiştireceğim.gentagut aldım ve sabah akşam söylenilen şekilde uygulandı biraz fazla damlatmak zorunda kaldım çünkü açmak pek mümkün olmadı umarım bir sıkıntı olmaz.

Lambayı burada sorup tavsiye edilen şekilde almıştım.söylediğiniz lambayı alacağım.akvaryum için tavsiyeniz nedir onuda değiştireceğim.gentagut aldım ve sabah akşam söylenilen şekilde uygulandı biraz fazla damlatmak zorunda kaldım çünkü açmak pek mümkün olmadı umarım bir sıkıntı olmaz.
Sorun olmaz. Gentayı damlattıktan sonra 20dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin. Gözlerine işlediğinden emin olun.

Armut ampulu alın.

Akvaryumu camcıya yaptirın.
80×45×60h akvaryum uzun süre götürür.
60cm yüksekliğin 30cm si su diğer 30cm si de kuru alandan itibaren kacış parayı olarak yapın.

Akvaryum 1cm kalınlığında olmalı, daha büyük yaparsanız daha uzun gider.

Kuru alan örnekleri burda mevcut. Akvaryumda yapay çim, taş, çakıl, deniz kabuğu kullanmayın.

Geri