Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağımı yeni sahiplendim bakımı nasıl yapılır

Merooo1

Yeni Üye
2 gün önce su kaplumabağası aldım ama bakımını nasıl yapıcağımı bilemiyorum çok kez araştırdım ama herkes farklı şeyler diyor emin olamadım ve sizlerede sormak istiyorum ısıtıcıya gerek varmı yokmu su miktarı ne kadar olmalı yemi hangisi olmalı kabuk güçlendiriciye gerek varmı söylerseniz çok sevinirim
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
DDD3BC07-3113-463C-BA09-912E9C1AF8D3.jpeg
sudaki şeyler yem sabah atmıştım ama yememiş stresten yemiyolarmış galiba

O kadar az suda kaplumbağa yaşamaz. Suyunu en az 10cm kadar yukseltin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.
Bu linkte satılıyor bunlar en iyisi.

Elinizdeki yem ve damla çöp ne olduğu belli değil adi mal.

Bunları alın. Şimdilik sabah 2-3 stick akşam 5-6 gammarus kadar besleyin sonra yem miktarı değişir.

Vitamin sadecebu yeterli. Kabuk için herhangi birşey almayın zarar verirsiniz. Haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası acil.

Havalar soğuyor. Üşüttüğunde masraf ve uğraş 2 katına çıkar.

Hayvanın kabuğunun net bir resmini atar mısınız.

Işık veya yansıma vurmadan kuru şekilde.

Su degişimlerini dip sifonu ilemyapın.

Bunu alın bu su düzenleyicidir. Ceşme suyuna litre başına 1 damla damlatın.

Kuru alan hakkında bu konuya bakın.

Foruma hoşgeldiniz.

Damlaları açmadıysanız iade edin. Açtıysanız armor direk çöpe kabuk ürünleri zararlı.

Paludaryumun en boy ve ön kısım yüksekliği kaç cm?

Bunları alın. Şimdilik sabah 2-3 stick akşam 5-6 gammarus kadar besleyin sonra yem miktarı değişir.

Vitamin sadecebu yeterli. Kabuk için herhangi birşey almayın zarar verirsiniz. Haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin.

Işık veya

Işık veya yansıma vurmadan kuru şekilde.
IMG_1094.jpeg

2 gün önce su kaplumabağası aldım ama bakımını nasıl yapıcağımı bilemiyorum çok kez araştırdım ama herkes farklı şeyler diyor emin olamadım ve sizlerede sormak istiyorum ısıtıcıya gerek varmı yokmu su miktarı ne kadar olmalı yemi hangisi olmalı kabuk güçlendiriciye gerek varmı söylerseniz çok sevinirim Ekli dosyayı görüntüle 14072Ekli dosyayı görüntüle 14073Ekli dosyayı görüntüle 14074Ekli dosyayı görüntüle 14075Ekli dosyayı görüntüle 14076Ekli dosyayı görüntüle 14077sudaki şeyler yem sabah atmıştım ama yememiş stresten yemiyolarmış galiba
Yeni ortama geçince stresten dolayı da yemez. 1 haftaya duzelir.

2 aya çok alışır. 2 sene sonra çok iştahlı olur ne verseniz havada kapar sizden kaçmaz.

Alıştıktan sonra asıl o tatli halleri başlıyor. O zamanı gorebilmek için ekipmanlar şart olmadan kaplumbağa yaşamaz.

Dışarıda gezdirmeyin. Bu göz enfeksiyonunun sebeplerinden birisi ayrıca idrar yapıyor.

Geri