Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su sorunu

Kaplumbağa adam

Gümüş 4 Üye
Merhaba en son su değşimi yaptıktan sonra su bekletmeyi unuttum,bu sabah yani cumartesi sabahı hatırladım ve su bekletme bidonuna su koydum ve Tropical'ın su düzenleyicisini damlattım,pazar günü kaplumbağa ve lepistes akvaryumlarının temizliğini yapıcağım,klor sorunu olur mu?

Ve kaplumbağa akvaryumunun su miktarını arttırmak için %20 yerine %10 su değişimi yapsam olur mu?zaten fazla pislik olmuyor bu zamana kadar akvaryumda 4-5 kere dışkı gördüm.

Kapağı aralayın klor uçsun. Hatta toz girmeyecek şekilde ince delikli örtü koyabilirsiniz.

Hava kabarcığı veren filtre suyu hareketlendirdikçe klorun uçmasını hızlandırır.

Kısmi su değişimlerinde suda sararma yoksa kirler alındıktan sonra eksilen suyu tamamlamak yeterli olur.

Ufak tozlar sorun değil aslında kedi tüyü, böcek vs. tarzı şeyler içine girmesin.

Geri