Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Yüzeyine El Çarparak Ses Çıkartma Alışkanlığı

banbubi61

Yeni Üye
Dostlar selamlar, iyi akşamlar, iyi forumlar. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası sahibiyim. 5 aydır benimle. Yaklaşık 9-10 cm uzunluğunda. Akvaryumunda filtresi, ısıtıcısı, lambası, kumu vs. her şeyi tam. Sorum ise şu: Son 1 haftadır akvaryuma ne zaman yaklaşsam, su yüzeyine çıkıp ellerini suya çarparak ses çıkarıyor. Yem vakti olsun yahut olmasın sürekli bu davranışı sergiliyor. Odamda olduğu için, sabahları da dikkat çekme amacıyla mı bilmiyorum o sesi çıkartarak beni uyandırıyor. Bu alışkanlık mı, hastalık mıdır? Başka bir odaya taşımalı mıyım? Teşekkür ederim.

Yeni yem düzenlenmesi yapılsın ozaman kullandığın yemleri at takviye yemler falan alınır

Dostlar selamlar, iyi akşamlar, iyi forumlar. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası sahibiyim. 5 aydır benimle. Yaklaşık 9-10 cm uzunluğunda. Akvaryumunda filtresi, ısıtıcısı, lambası, kumu vs. her şeyi tam. Sorum ise şu: Son 1 haftadır akvaryuma ne zaman yaklaşsam, su yüzeyine çıkıp ellerini suya çarparak ses çıkarıyor. Yem vakti olsun yahut olmasın sürekli bu davranışı sergiliyor. Odamda olduğu için, sabahları da dikkat çekme amacıyla mı bilmiyorum o sesi çıkartarak beni uyandırıyor. Bu alışkanlık mı, hastalık mıdır? Başka bir odaya taşımalı mıyım? Teşekkür ederim.
Yemek istedikleri zaman tarif ettiğiniz hareketleri yapıyorlar. Şu anki beslenme düzeni yetersiz geliyor olabilir. Hangi yemden ne kadar beslediğinizi yazın ona göre değerlendirmede bulunurlar

Sizi yemek veren kişi olarak bildiği için sizi görünce heyecan yapar size doğru yüzmeye çalışır.

Elinizdeki yemler neler? Günde kaç öğün ne kadar yem veriyorsunuz?

Akvaryumun ve kullandığınız bütün yem, ekipman, takviye ne varsa görselini atın.

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için doyma eğilimleri düşüktür. Sürekli yem isterler biz ölçü ve öğün harici vermiyoruz. Bunu hayvan her daim yapacaktır yalnız yetişkinler yem gelmediğini anladığında kendi hallerine döner. Yavrular işi uzatır.

Yatak odasındansa fazla hareket olmayan bir odada olması daha iyi olur. Buharlaşan nem ve idrara bağlı amonyak astımı tetikler rahatsız eder.

Kum 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum olacak.

Hayvan 8 cm üstü olduğunda günde bir öğüne düşeriz.

Kullandığınız yemler ne marka?

Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için doyma eğilimleri düşüktür. Sürekli yem isterler biz ölçü ve öğün harici vermiyoruz. Bunu hayvan her daim yapacaktır yalnız yetişkinler yem gelmediğini anladığında kendi hallerine döner. Yavrular işi uzatır.

Yatak odasındansa fazla hareket olmayan bir odada olması daha iyi olur. Buharlaşan nem ve idrara bağlı amonyak astımı tetikler rahatsız eder.

Kum 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum olacak.

Hayvan 8 cm üstü olduğunda günde bir öğüne düşeriz.

Kullandığınız yemler ne marka?
Cem Bey merhabalar, selamlar. Kum 0.5mm sarı silis kum. Karides ve AHM Turtle Sticks kullanıyorum. Oda değişikliği yaptım bugün fakat yine de yan odadan su sesini duymaya devam ediyorum. Birkaç gün daha gözlemleyeceğim.

Büyüdükçe durulmaya başlar.

Karides dediğiniz gammarus ise artık ufak geleceği için yemede zorlanır. Yerine tropical dried fish, tropical meal worms, tropical crickets yada dajana gammarus sticks yemlerinden birini alın.

Ahm yerine daha kaliteli olan tetra reptomin alabilirsiniz.

İkinci ana yem olarak omega one adult turtle sticks yemi ve mineral yem olarak sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın. Totalde en az 4 yem olsun.

Geri