Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Suda Yan Yüzme

ozge35

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar bu sabah kaplumbağamı suda yanlamasına yüzerken gördüm ilk defa. Kabuğunun altında kırmızılık yok kuru alanda durma isteği yok ve yemini yiyor ama şöyle yiyor. Hafif yan durduğu için suda dengesini kuramıyor yemek istiyor ama tamamını yiyemiyor. Tüm ekipmanlarım var. Su sıcaklığı 28 derece. Sizce neden olmuş olabilir ? Tek başına yaşıyor akvaryumunda.

Dibe batıp su üstüne çıkabiliyor. Ama biraz yamujluk var anlayamadım.

Cvp: Suda Yan Yüzme

Yan yüzmenin tek tanısı akciğer enfeksiyonu. Esintiye maruz kalmamıştır umarım son zamanlarda.

Tecrübeli arkadaşlar daha iyi destek olacaklardır Özge. Umarım ciddi bir sıkıntı yoktur.

Yok hiç esintide kalmadı. Bir de şimdi düzgün yüzmeye başladı şükürler olsun. Neden yan yüzdü sabah anlayamadım

Tekrar yan yüzer mi onu da bilmiyorum :/

Enfeksiyon başlangıcında iyileşir gibi olup tekrar ilerleyebilir. Ancak ufak bir üşütme olup toparlamışta olabilir. Gözlemlemeye devam edin, tekrarında veterinere götürün.

Akvaryumda sanırım tek hayvan var b

Evet tek hayvan var. Mesela şu an beni gördü yem istedi verdim yiyor. Sabahki gibi yan yüzmüyor şu anda. Sabah çok bariz şekilde belliydi. Şu anda yok yani baktığım kadarıyla görmedim. Gözlemliyorum sürekli

hafif yamukluk var gibi gözüküyor hala. suyun dibinde yürürken sanki topalmış gibi yürüyor. akciğer enfeksiyonunun diğer belirtilerinden hiç birisi yok. başka bir nedeni olabilir mi bunun ?

Bazen kendinden büyük kaplumbağalar yem yerken yada yanyanayken çırpınıp vurunca daha ufak olanlar bu sorunu yaşıyabiliyor. Bende bu şekilde de oldu. Ancak akciğer enfeksiyonunda da sadece bu belirtiyi görür görmez veterinere gidip tedaviye başladık. Bazılarında ilk belirtidir. Azda olsa devam ediyorsa veterinere danışın.
Bulunduğu odada sigara içiliyor mu?

bu sigara işi önemli. emrenin değindiği iyi oldu. bulundukları ortam havası mutlaka temiz olmalı. sigara içen arkadaşlar hayvana yem vermeden evvel ellerini bol sabunla yıkayıp ele sinmiş kokunun gitmesini sağlamalı. yoksa yem verirken hayvanlar yemek istemezler.

özge hayvana vitamin veriyor musun ? vitamin eksikliğine veya fazlılığına göre de bir etkisi olabilir.

Evde hiç sigara içen yok. Evde sigaranın s si yok yani. Eğer devam ederse bu olay bayramdan sonra veterine götürücem. vitamin veriyorum bazen biraz aksıyor ama en fazla 2 haftada bir kesin veriyorum. Normalde haftada1 kere devit-3 vermeye çalışıyorum ama aksadığında 2 haftada bir kere oluyor.

bu arada 2-3 gün arka arkaya farklı meyveler verdim kafası kadar. şekerin etkisi olabilir mi ? önceden hiç vermiyordum ama ayda bi kere verilebilir diye okuyunca üzüm, kavun, karpuz verdim bu 3 günde.

Ayda bir kez olumsuz etkisi hemen hemen hiç olmayacağı düşünülerek öneriliyor ki ben bunu hiç uygun bulmuyorum. Ayda bir kez verilecek besin demekki çok riskli bir içeriğe sahip. Bu kadar alternatiften ayda bir verilecek meyve vermenin gereği yok. Ki doğalarında tüketmedikleri için bence kesinlikle meyve verilmemeli.

Gözlemlemeye devam edip bayram sonrası veterinere götürmek iyi fikir. Bu arada su ve kuru alan ısısı uygun değerlerin altına düşmemeli. Su 28 derece, kuru alan 32 derece. İlerleme gözlemlerseniz tekrar danışın.

vitamini mesela çarşamba. deviti hafta sonları ver arada bir kaç gün olsun. verdiğin meyveler en şekerli grupta olanlar bunlar hayvanın pankreasını zorlamıştır. ama bu neticeyi verir mi bilmiyorum açıkçası.

çok teşekkür ederim gözlemlemeye devam ediyorum. umarım düzelir. eğer akciğer enfeksiyonu olursa çok üzülürüm :( umuyorum şekerden dolayı olan geçiçi bir sorundur. bir daha meyve vermiyim o halde ben de.
vitamin günlerini de dediğiniz gibi ayarlıycam.

Geri