Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suratsız kaşınmaya başladı

Dilan1903

Taç 2 Üye
Bizim suratsız 5 cm büyüklüğünde bi kapluş bu sabah kabuğuna dokundum ve kendini bana kaşıttırmaya başladı sabah sabah kaşındık baya ???? şuan da mango kökü alamam kaşınması için ben birazcık diş fırçasıyla kaşıdım kaşımaya devam da ederim onun dışında ne yapmam gerekiyor sanırım kabuk degistiricek

Cvp: suratsız kaşınmaya başladı

Devit sürmem gerekiyor mu kabugunun yumuşaması için ?

Köke de devite de gerek yok. Daha vakit çok.

Fırcayla kaşımam da sakınca var mı gerçi ben fircayı tutuyorum kendi kendini kaşıyo

Hayvanı sudan çıkarma hasta olur. Su içinde yapılabilir ama illa yapmana da gerek yok. Daha zaman var. Bu hareketi yaptığına göre kabukta büyüme var.

Yok çıkarıyorum kuru alana çıkıyo orda fırçalıyorum ampülün altında. Plaka atmıcak mı?

Hayvan büyürken plakalar katmanlaşır. Sonrasında yavaş yavaş açılıp atılmaya başlar. Gördüğünde anlarsın.

Teşekkür ederim

Bu kaşınmalar plaka atcagi anlamına gelmiyor mu?

Hayır. Hayvan büyüdükçe kabuktaki gelişim yani hareket kaşıntı yapabilir. Plaka atılacağı zaman kendini gösterir. En üsttekinde matlaşma görülmeye başlar. Kenarlarında açılma olur. Bazı hayvanlarda bu plakalar üst üste biner uzun bir süre sonra atmaya başlar.

Peki tmm başka bi konu açmadan burdan bişe sorcam kaplumbaKaplumbağalar 6 cmden sonra sebze içerikli yemlere başlıyor ya bana hangi yem olmasını gerektiğini yazar mısınız bazı siparislerim var onlarla beraber gelsin

Tetra reptomin ile başlıyoruz. Bunun sonrasında arada marul ve kıvırcığın orta körpe yapraklarından verirsin. Bunları güzelce yemeye başladığında 8 cm kabuk boyunu geçkin sera vitale başlarız.

Reptoyu 100'lük küçük kutu al. Bazıları ilk başlarda yememezlik yapar. Yem ziyan olmasın.

6 cm kabuk boyuna ulaşınca vermeye başlıyorum dimi? Raffy l ve p var onlar daha bitmedi çünkü vermeye devam edicek miyim?

6 cm sonrası tetra; ömür boyu raffy P; 7-8 cm'ye kadar raffy I

Tamam. Peki klor giderici de sipariş verdim onu metilenle beraber kullanmam da sakınca var mı? Nasıl kullanmalıyım ?

Klor gidericiye gerek yoktu ama su düzenleyici alabilirdin. Neyse bu pet şişeye su doldurup içine gereken oranda damlat kapağı içine toz girmeyecek biçimde açık olursa klor uçar. Böyle bir iki 5 yada 10 litrelik petşişe alıp onlarda kullan direk akvaryuma dökme. Gerektiğinde su kullanmayı bu petşişelerle yaparsın. Hem su dinlenmiş olur hemde oda ısısına gelir.

Siparişi veremedim su düzenleyiciyi mi tavsiye ediyosunuz hangi marka?

Jbl biotopol C bu ağır metaller için etkilidir.
mailto:/Product/jbl-biotopol-c-su-duzenleyici-100-ml/JPM013174?kat=230

JBL biotopol ile JBL biotopol C arasında çok fark var mı yoksa ikisi de aynı şey mi? Sipariş vericem kafam karıştı

Geri