Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

suratsız kaşınmaya başladı

C olanı sipariş verdim gelince resim atarım doğru mu aldım bilmiyorum değilse iade ederim

T olanı bulamadım. En yakın olanı yine C bir sorun olmaz kullanabilirsin.

Cvp: suratsız kaşınmaya başladı

Tyi bende bulamadım sanırım yurtdışında satışı var.
Peki bunu nasıl kullancam? Metilenle beraber kullanmam da sakınca yoktur umarım?

Yukarıda anlattım petşişeye döküp dinlendir 1 hafta suyu petşişede bekletebilirsin. Lazım olduğunda suyu akvaryuma dökersin.

Metileni su yenileme sonrası veya temizlemeye vaktin olmayıp su kalitesi düştüğünde akvaryuma damlatırsın.

Anlamadım ki pet şiseye su doldurup biopotolu öyle mi koycam ne kadar koycam hiç kullanmadım. Lazım olduğunda derken suyu komple yeniledigimde mi dökmem lazım ne kadar dökmem lazım detaylı yazarsanız sevinirim bi de kaplumbagayı dışarda tutmaya gerek var mı dökerken?

Yeterince 5 ya da 10 litrelik petşişelere su koyacaksın. Biotopolun damlatılacak miktarı üzerinde yazar. Bunu petşişeye o oranda damlatıp kapağını kapa ve bir kenara koy. En az bir gün tercihen iki gün beklesin. 1 haftaya kadar da bekleyebilir su. Sonra su değişim zamanı gelince ki bunu kısmi değişim yaparız. Hayvanı çıkarmana gerek yok. Yalnız ekleyeceğin suyu yavaşça dök. Bu temizlik sırasında ısıtıcının fişini çekmeyi unutma. Isıtıcı sıcaksa soğumasını bekle. İşlem bitince fişini takarsın. Su değişimine yakın petşişeleri kalırifere yakın koy ama temas etmesin.

Cvp: suratsız kaşınmaya başladı

Dilan1903' Alıntı:
Tyi bende bulamadım sanırım yurtdışında satışı var.
Peki bunu nasıl kullancam? Metilenle beraber kullanmam da sakınca yoktur umarım?

Piyasada mevcut ancak bir önceki ithalattan kaldığı için çok nadir.Ürünlerin prospektüsünde belirli hacimdeki suya ne kadar uygulanacağı bir çok dilde yazar.Buradan ilgili bilgiye ulaşabilirsin.
Metilen mavisini akvaryumdaki suya,su düzenleyiciyi su değişimleri sırasında akvaryuma aktarmak üzere bidona/şişeye doldurduğun suya uygulayacaksın.

Ben metilenle biopotolu bekliyorum metilen pazartesi günü gelicek biopotol yarın gelicek tamamen suyu degistiricem dediginiz gibi uygularım cuma günü biopotolü dokerim metileni de pazartesi 2 damla damlatırım 1 ay içinde kısmı degisimlerde de biopotolü tekrar kullancak mıyım?

Cvp: RE: suratsız kaşınmaya başladı

Dilan1903' Alıntı:
Ben metilenle biopotolu bekliyorum metilen pazartesi günü gelicek biopotol yarın gelicek tamamen suyu degistiricem dediginiz gibi uygularım cuma günü biopotolü dokerim metileni de pazartesi 2 damla damlatırım 1 ay içinde kısmı degisimlerde de biopotolü tekrar kullancak mıyım?

Bir önceki yanıtta belirttiğim gibi tüm su değişimlerinde değiştireceğin su hacmine ne kadar kullanman gerekiyorsa o kadar kullanacaksın.Değiştireceğin ya da ekleyeceğin suyu Cem'in belirttiği gibi şişeye/bidona dolduracak ve su düzenleyici ekleyeceksin.Bu şekilde suyu bir kaç gün güneş görmeyeceği akvaryum suyunun sıcaklığını canlıların rahatsız olmayacağı şekilde düşürmeyecek bir odada bekletip o şekilde su değişimi ya da su eklemesi yapacaksın.

Dilan kaldığın yurdun mutfağında arıtma cihazı kullanılıyorsa oradaki cihazdan suyu doldur o zaman suyu 2 hafta ile bir ay kadar ışık almayan yerde bekletebilirsin.

Düzenleyiciye gerek kalmaz.

Yurtta kalmıyorum evimde kalıyorum arıtmam var ama normalde filtre dayanmıyo akvaryum olursa hiç dayanmaz o yüzden düzenleyiciye ihtiyaç duydum

Bipotol c geldi ben bunu hemen kullansam akvaryuma döksem sakıncası olur mu akvaryum suyu kirlendi degistirsem iyi olucak

Hayvan üzerindeki direk etki ne olur bilmiyorum. Bu seferlikte suyu değiş. Sonra petşişe alıp ona dökersin. Petşişe su alacaksın zaten o suyu akvaryuma boşalt. Petşişeye şebeke suyu koyup biotopolu ona damlat.

40 lt'lik suya 1 ltrelik suyun içindeki biopotol etki edicek mi ki?

Çeşme suyunu hemen akvaryum suyuna dönüştürür diye yazıyo eğer bi etkisi olsaydı özellikle yazmazlar mıydı 1 gün bekletin diye ?

Cvp: RE: suratsız kaşınmaya başladı

Dilan1903' Alıntı:
40 lt'lik suya 1 ltrelik suyun içindeki biopotol etki edicek mi ki?

Çeşme suyunu hemen akvaryum suyuna dönüştürür diye yazıyo eğer bi etkisi olsaydı özellikle yazmazlar mıydı 1 gün bekletin diye ?

Akvaryumunda kırk litre su varsa;dört tane on litrelik içme suyu al.Suyun PH değerini dengeleyebilmek için mümkünse ikisi yedinin altında diğer ikisi yedinin üstünde olsun.Aldığın dört tane on litrelik içme suyu ile akvaryum suyunu tamamen değiştir.Değiştirdikten sonra yapacağın su değişimlerine elindeki su düzenleyiciyi uygularsın.Su değişimleri için de elinde boşta bidon/şişe bulunmuş olur.
Eser miktarda kimyasal içerdiği için direkt suya uygulamak yerine su değişimi yapılmak üzere şişeye/bidona doldurulmuş suya uyguluyoruz.Risk taşıdığından ötürü değil önlem amaçlı.
Bunun dışındaki su düzenleyici ile ilgili sorularının cevaplarını önceki yorumlarda vermiştik zaten.

Nasıl 40 litrelik suya bir litre anlamadım.

Ben direk uygulama yaptım üstünde yazdığı gibi 40 ltrelik suya 10 mg diyodu ölçeği vardı suyu yeniledim düzenleyiciyi ölçege göre koydum 1 2 saat sonra da kapluşu koydum içine

Geri