Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli akciğer enfeksiyonu oluyor çözüm bulamıyorum

ozgun07

Yeni Üye
Katılım
3 Kas 2024
Mesajlar
4
Merhaba, 7 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağam mevcut. Gerekli bütün ekipmanlar mevcut. Su ısıtıcısı filtresi lambaları her şey var. Şu ana kadar 2 tane kaplumbağamı akciğer enfeksiyonu yüzünden kaybettim. Şimdi 3. de aynı durumda. Yan yüzüyor ağzını açıp kapatıyor iştahsız ve sürekli kuru alanda duruyor. Arada sesler çıkartıyor. Şunu farkettim. Akciğer enfeksiyonu olduğu zaman ses çıkartmaya başlıyorlar. Forumda yazan gentagut damla ve vitamin kullanıyorum. Su sıcaklığı 28-29 derece. Sizce yaptığım bir yanlış var mı? Yorum yapabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • E98AC2AD-2464-4AF5-9C0D-F0090B1016C5.jpeg
    E98AC2AD-2464-4AF5-9C0D-F0090B1016C5.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
  • A0503BD5-3EDE-4EC6-B1A0-A8AFF05E6F74.jpeg
    A0503BD5-3EDE-4EC6-B1A0-A8AFF05E6F74.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
Foruma hoşgeldiniz.

Suyu 28 derece sabit olsun. Dış ortam ile ısı farkı çok olmasın.

Kuru alan bir köşede olsun. Bu tarz geniş yüzeyli kuru alanlar randımanlı ısınmamakla birlikte ısı kaçağı fazla olur. Bu sebeple hayvanlar ısınmayacak bir yerde durduklarında üşütüp akciğer enfeksiyonu olurlar. Bu alanı söküp sağ yada sol köşeye yapın. Lambaları ayarlarken hayvanların en büyüğü hangisi ise onun sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanların kabuk boyu kaç cm? Hasta olanların.
 
Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.
 
Tabandaki gereksiz herşeyi çıkarıp öncelikle vitasand pro78 marka sarı silis kum bakın. Bulamazsanız atakanpetshop.com sitesindeki sarı silis kumu alın. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum uygun.
 
İlginize teşekkür ederim.

Hasta olan şu an 5 cm. Diğer vefat edenler 4-5 cm civarıydı. Şu an en büyüğü 10 cm en küçüğü 2 cm olacak şekilde 7 adet mevcut.
Aslında silis kum mevcut. Fakat dip temizliği yaparken yeteri kadar temizleyemediğimi düşündüğüm için silis kumu çıkarttım. Alman markası bir ürün almıştım. Hala elimde mevcut.
Evde salonda duruyorlar. Gürültü olunca güneşlenmiyorlar. Birisi yaklaşınca hemen korkup suya atlıyorlar.
200 Watt ısıtıcımı maksimum çalıştırdığımda en fazla su sıcaklığını 29 derece olarak ayarlayabiliyorum. Bu sıcaklık uygundur umarım.

Kuru alanın zeminini camdan yaptırdım. Ne yazık ki onu değiştirme imkanım olamaz. Silikon ile yapışmış durumda. Camın üstüne biraz taş koydum. Detaylı foto gönderiyorum.

Aklıma takılan şu. Antalya’da ikamet ediyorum. Burdur da hayvan hastanesi mevcut. Oraya götürsem iğne ile antibiyotik yapılırsa eğer yaşama şansı daha fazla olur mu? Veya Gentagut yeterli midir?

Sizlere elimdeki yemleride gönderiyorum. Otomatik yemleme makinesi ile hepsini karıştırıp karışık olarak 2 öğün şeklinde veriyorum. Sizce doğru mu yapıyorum?

Hasta olanıda fotoda ekledim.

Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 9
Su 28 derece olacak.

Boy farkları çok büyük küçükleri öldürebilir.

Aslında hayvan sayısı çok fazla bu ilerde akvaryum darlığına bağlı saldırıya sebep verecektir.

Fazla hareketin olmadığı bir odada olmaları iyi olur aksi halde alana çıkmaktan kaçınacaklardır.

Yavru hayvanlara enjeksiyon yapılamıyor.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğüne düşeriz. Yalnız boy dengesizliği var. Yetişkine tek öğün yaparsak diğerlerine dalaşacaktır. İki öğün devam edin.

Yemleri karıştırmayın. Her gün tek marka yem kullanın.

Yemleme makinası da uygun değil. Hayvan sayısı çok dengesiz beslenme olur. Büyükler yerken küçük aç kalabilir.

Alandan taşları çıkarın. Pvc paspas yada halı kaydırmaz kullanın. Yalnız yetişkin olan yem yada alg artığı kokusu alırsa halı kaydırmazı yiyebilir.

Silis kum gerekli. Eşelenip vakit geçirirler bu sayede yetişkinlerin yavrulara ilgisi azalır. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Bacaklarındaki eski derileri ve altbağadaki eski plakaları atarlar.

Carnivorun göbeğindeki yemde mineral yemdir yani fazla mineral ve vitaminler alıyorlar. Bunların hangisi biterse diğeri bitene kadar almayın.

Küçükler için sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. 8 cm üstü olanlara tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Ana yem olarak yavru çok olduğuna göre omega one juvenile turtle sticks yemi de alın.

Ona göre hepsi tamamlanınca program yapalım.

Supranom bitince tetra reptomin alın
 
Hasta olanın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. Yem yiyorsa ilk stick yemine 2 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Genta yada gentagut göz damlası.
 
Cem Bey bilgi birikiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Çok güzel, faydalı bir form.
İlginize teşekkürler ürünleri alınca tekrardan yazacağım.
 
Geri
Üst