Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sürekli filtrenin ve ısıtıcının etrafında dolanıyor

Enesdd

Yeni Üye
Katılım
5 Eki 2021
Mesajlar
19
Merhabalar,
kaplumbağam sürekli ısıtıcının ve filtrenin üstünde yüzüyor bazen de filtrenin üstünde oturup, dinleniyor bu arada filtre kısa cama yatay şekilde konumlandırılmış vaziyette. sürekli o bölgede dolaşması bir tehlike arz eder mi acaba? olur da elektrik carpması veya başka birşey? şimdiden teşekkür ederim.
 
Foruma hoş geldiniz.

Kaplumbağalar akvaryumda tutunup dinlenecek yer arar. Belli bölgeleri dinlenme bölgesi olarak benimser. Bu bölgeler yorulduğunda tutunup dinleneceği gibi uyuyacağı yerde olabilir.

Yatay konumlu iç filtreler bir nevi su içi sehpa görevi görür.

Akvaryumun ön kısmı su yüzeyi hizasına bir tünek konması bu açıdan iyidir. 3 vantuzla tutturulmuş küçük oklava yada boruya tutunarak uyur ve dinlenir.

Isıtıcıya çok fazla yakın duruyorsa su yeterince ısınmıyordur. Sadece o bölgeyi ısıttığı için hayvan üstünde yada altına girerek durur. Isıtıcı ısındığında koruması yoksa ayaklarını yakar. Hayvan bunu zamanla öğrenip temastan kaçınır. Ayaklarının yanması sorun değildir. Ciddi bir hasar bırakmaz. Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Bunun için ısıtma lambası kullanıyoruz.

Filtre kaliteli değilse ve kaçak yapıyorsa uzakta da olsa su içinde akıma kapılır.

Kaplumbağalar ilgi çeken birşey bulduğunda ısırarak anlar. Yetişkin düzeyde değilse kabloya hasar veremez.
 
Hoşbuldum.

Isıtıcının konumunu nasıl ayarlamalıyız ? Ben ısıtıcıyı akıntının olduğu yere yakın koydum akıntıyla beraber suyun her tarafına ulaşması için. Dereceden kontrol ettiğimde 28 olarak gözüküyor. Bir de akvaryum yeni olduğu için henüz içine kum ve süs koyamadım. Suyun içinde sadece filtre ve ısıtıcı olduğu için acaba zaman geçirmek adına o bölgede dolanıyor olabilir mi?
Ayrıca kabuk değişimi oluyor sanırım bunu iyi bir şey olarak yorumlayabilir miyiz? Hayvan 6-7 cm civarı uzunluğunda.
 
Isıtıcı dediğiniz gibi sirkülasyon olan noktada konumlandırılmalı. Sadece dış filtreli sistemlerde su emiş borusundan uzak köşeye konumlandırırız.

Derece ise ısıtıcıdan uzak ön köşede tabandan 7-8 cm yukarıda olacak.

Süs ve dekorları parçalıyorlar. Fazla kalabalığı sevmezler.

Kum olarak vitasand pro-78 marka sarı silis kum kullanıyoruz. 0.7 mm kalınlığında olanı uygun değerdir. Bir de 0.5 mm incelikte olanı var. 0.7 mm bulamazsanız bu da olur.

Silis kum faydalıdır. Kaplumbağalar bu kumu yiyerek hazımsızlıklarını giderir ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Eşelenip vakit geçirirler. Yem artıklarını ararlar. Sürtünerek eski derilerini ve alt bağadaki plakaları atarlar.

Hayvanın kuru alanı ve ısıtma lambası mevcut mu?

Hayvan büyüdükçe deri değiştirip plaka atarlar. Bazen deri parçaları ve ince plakaları yiyebilirler bunlar kalsiyum içerdiği için faydalıdır. Yalnız sert ve kalın plakaları yemesi iyi olmaz boğazına takılabilir. Onun için gördüğünüzde alın.

Haftada bir marul yaprağı verin körpe olanlarından. Yemezse yarım saat içinde alın. Bakteri üremeye başlar. Yem olarak elinizde yoksa sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu ile tetra reptomin kullanın.
 
Evet, dediğiniz gibi dereceyi de uzak köşeye konumlandırdım. Kumu da en yakın zamanda alacağım.

Kendim bir kuru alan oluşturdum hatta yavaş yavaş alışmaya başladı ancak ısıtma lambasını sizin dediğiniz gibi eski tip ampullerden kullanıyorum ama günde kaç saat yanması gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Ben gündüzleri evde bulunamadığımdan dolayı akşam eve geldiğimde 18.00 gibi yakıyorum gece 00,00 ya da 01.00 gibi kapatıyorum. UVA UVB ışıklarından da alacağım ama ilk etapta gerekli mi daha sonradan alsam olur mu acaba?

Marulu çok denedim ama bir türlü yediremedim ben de onun yerine arada salatalık kabuğu veriyordum bir sorun olur mu?

Yem olarak sera raffy P kullanıyorum ben hep tek tip yem veriyordum forumu biraz araştırınca yem çeşitliliği gerektiğini öğrendim. Sera raffy I siparişi verdim. Tetra reptomine baktım bu yemlerin stick olanları ve olmayanları var aradaki fark nedir acaba? Tetra reptomin stick ve tetra reptomin şeklinde gördüm. Hangisini almam gerekiyor acaba?

Size de çok soru soruyorum kusura bakmayın henüz hobide yeni olduğumdan yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Son olarak şunu merak ediyorum geceleri filtreyi kapatsam olur mu acaba yoksa 24 saat çalışmak zorunda mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum cem bey.
 
Uvb ampule şu aşamada gerek yok. Aldığı yemlerden gerekli ihtiyacını karşılar. 10 cm kabuk boyuna doğru alırsınız.

Isıtmayı günde 12 saat yakıyoruz. Uvb en çok çıktığı öğle saatinde 2 saat kadar yeterli olur. Zamanlayıcı takarsanız kendi açılıp kapanır. 07:00-19:00 arası yakıyoruz. Sonrasında dalgıç florasan veya dışarıdan prize takılan gece lambası da olur. Kendinden sensörlüler olur. Bu da 19:00'dan 20:00 yada 21:00 saatlerine kadar. En geç 21:00'de yatmalı. Tan yeri ağarmasıyla kalktıkları için iyi uyumaları lazım aksi halde hırçın oluyorlar. Gece ışık olmamalı.

Her hayvan farklı sebzeyi seviyor deneme yapın hangilerini yerse. Sadece reyhan, roka gibi kokulu bitkiler vermeyin, çok az maydanoz olabilir. Salatalık hormonsuz olmak kaydıyla kabuğunu soyduktan sonra boylamasına ince kesit verebilirsiniz. İri çekirdeklerini vermeyin.

Reptomin ot türevli gıdaya geçiş yemidir. Başta yemeyebilir. İlk başta 100'lük dediğimiz küçük kutuda alırsınız. Stick olanı alın, diğeri kan kurdu biçiminde biraz daha iridir.

Filtre 24 saat çalışır. Fiş çekildiğinde kir bırakır. Süngerdeki kirler mayalanıp bakteri üretir. Elektrik kesintisi oldunda da çıkarıp yıkar tekrar koyarız. Gece gürültü yapıyorsa ve su çıkış yukarıda ise su içine alın. Motoru mutlaka su içinde olmalı. Aksi halde ısınıp yanar.

Soru sormanızda sıkıntı yok. Bilakis hayvanların yaşam kalitesini yükseltmek için buradayız.
 
Tamamdır, dediklerinizi uygulayacağım. Çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst