Venüs
Bronz 3 Üye
Kaplumbağlarımı sonunda ölüm fanusundan kurtardım. Gece lambaları hariç tüm ekipmanları tamamlandı. Onları bugün akvaryumlarına koydum. Bir tanesi soğuktan olsa gerek gözleri kapalıydı, akvaryuma geçince yavaş yavaş açılmaya başladı. İlk başta ikisi de keşfedip yüzdüler, birkaç kere indi bir tanesi (gözü kapalı olan) Diğeri ise sadece kafasını sokup çıkartıyor, içine girdiğinde çırpınarak korkmuş bir şekilde hemen kuru alanın dibinden, kuru alana geri dönüyor. Camdan çıkmaya çalıştıkları bu şekilde ters döndükleri de oldu ama alışma sürecidir dedim. İki sorunum var, gün boyu kuru alanda ışık altında kalıyorlar. 60 watt soft ampül. Bu problem olur mu, ne yapmalıyım? Sürekli kuru alanda oldukları için yem de yiyemiyorlar/yemiyorlar. Sabahtan beri gözlemliyorum. Kuru alana da yem bıraktım, suya da bıraktım ama hiç dokunmuyorlar. Bu konuda ne yapabilirim? Açlıktan ya da ısıdan başlarına bir şey gelecek diye korkuyorum.
Suları ısınmıyor gibi geldiği için 30 dereceye ayarlamıştım evden çıkmadan, hassas derece aldım 32 ölçtü, 28e indirdim sanırım 30 da sabitlenir. Gözü kapananın soğuktan olduğunu düşündüğüm için 30 yapmak istemiştim. Yani soğuk olduğu yada sıcak olduğu için de girmediklerini düşünmüyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
Suları ısınmıyor gibi geldiği için 30 dereceye ayarlamıştım evden çıkmadan, hassas derece aldım 32 ölçtü, 28e indirdim sanırım 30 da sabitlenir. Gözü kapananın soğuktan olduğunu düşündüğüm için 30 yapmak istemiştim. Yani soğuk olduğu yada sıcak olduğu için de girmediklerini düşünmüyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?