Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tanişma

Tevfik Kabükoğlu

Yeni Üye
Katılım
27 Haz 2024
Mesajlar
13
Merhaba arkadaşlar..
Adim Tevfik..Bursa’dan katılıyorum araniza..uzun süredir siteyi takip ediyorum..1,5yaşinda su kaplumbağamin yaşamını mutlu sürdürebilmesi için elimden geleni yapmaya çalişiyorum..sizlerden aldiğim bilgilerle akvaryum kurulumunu yaptiğimi düşünüyorum..
Akvaryum malzemelerim:
90x45x45 10 mm cama cam akvaryum
Tetra 200w ısıtıcı
Tetra ex 1000 diş filtre
47x20 akvaryum üzeri kuru alan..
25w ısıtıcı lamba
Uvb 5.0 13w sürüngen lamba
Su ısı derecesi
aqualed akvaryum aydınlatma

Kullandığım yemler:
Ahm turtle stcks
Sera raffy p
Sera reptil herbivor
Omaga one

Sizlerin eksik gördüğü yada şu fazla dediğimiz bir durum varmidir?
İlaç vitamin gibi önerileriniz olurmu?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0974.jpeg
    IMG_0974.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 51
  • IMG_0975.jpeg
    IMG_0975.jpeg
    2.6 MB · Görüntüleme: 50
  • IMG_0977.jpeg
    IMG_0977.jpeg
    1.9 MB · Görüntüleme: 50
Maaşallah hoşgeldin kardeşim akvaryumun gayet güzel ekipmanlar iyi yalnızca tabana vitasand Pro 78 Sarı silis kum koyman çok daha iyi olacaktır
 
Foruma hoşgeldiniz.

Sera herbivor bitince tropical biorept W yemi alın. Bir de dajana gammarus sticks yemi alın.

Vitamin damlaya gerek yok.

Taban için vitasand pro78 marka sarı silis kum alın 20 kg yeterli.

Uvb ampulü en çok çıktığı öğlen saati civarı 1 saat yakmanız yeterli. Hayvan hem fazla radyasyon almasın hemde ampulün ömrü yarılanmasın. Günlük 20 dakika ışıma yeterli.

Isıtma ampulü seramik ampul mü?

Crystal prolar bitince tekrar almayın. Carbon filtre malzemesi o işi görüyor.

Bacteria feeder'ı ise dış filtreyi temizledikten sonra iki gün çalıştırın. Klor uçsun sonra damlatın. Döngü bakterileri ortalama 28 günde oluşur. Bu sıvı süreci hızlandırabilir. Ama bitince bunu da almayın. Gereksiz masraf olmasın.

İlk yarım saatlik ölçümde 32 derece oluyor mu? Bu ısıyı sağlamıyorsa halojen 42-52-53 W armut ampul alacaksınız. Bu ampulü de saklayın. Olurda hastalanırsa ve kuru alanda uyursa geceleri ışık verip rahatsız etmediği için kullanırsınız.

Florasan lambayı ısıtma lambasından sonra 21:00'e kadar yakıp kapayın. Ortam loş olsun. Sokak lambası ışığı vurmuyorsa prize takılan led gece lambası kullanın. Sensörlü tercih sebebi. Diğerleri için zamanlayıcı kullanırsınız kendi açılır kapanır. Sadece elektrik kesintisi olursa ayar ister.
 
Vitamin damlaya gerek yok. Yemlerden ihtiyacını karşılar. Herbivorun göbek kısmı mineral yemdir. Sonrasında tropical biorept W yeme geçeceksiniz bu yem mineral ve vitamin açısından daha zengindir.

Akvaryum gayet güzel olmuş elinize sağlık.
 
Bilgiler için cok tşekkür ediyorum..
Taban malzemesi olarak slis 1.2mm boyutunda beyaz kum koymuştum..fakat 20 gündür yem yemiyormuşçasına tabana oturdu kum yemeğe başladi..ağiz dolusu oyle bir iki deil..bende endişelenip önce kaplumbağayı aldim..sonra komple kumu temizledim..dişkilama ile atti 2 3 gün sürdü..sizin dediğiniz kumu koyacağim..

Isınma ampulü evet seramik..ışık vermiyor..sadece ısı veriyor..kuru alan ölçümü yapmadim..akvaryum icindeki dereceyi koysam yanliş olmaz sanirim..

Yem ve gece lambası işinide halledeceğim..
 
Bilgiler için cok tşekkür ediyorum..
Taban malzemesi olarak slis 1.2mm boyutunda beyaz kum koymuştum..fakat 20 gündür yem yemiyormuşçasına tabana oturdu kum yemeğe başladi..ağiz dolusu oyle bir iki deil..bende endişelenip önce kaplumbağayı aldim..sonra komple kumu temizledim..dişkilama ile atti 2 3 gün sürdü..sizin dediğiniz kumu koyacağim..
 
1,2 mm çap büyük. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip silis kum olmalı. Hayvanlar bu kumu hazımsızlık çektiğinde yerler. Aynı zamanda yiyerek bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Eşelenip vakit geçirirler. Bacaklarındaki eski derileri ve altbağadaki eski plakaları sürtünüp atarlar. Kum faydalıdır. Beyaz silis parlaklık verir ışığı yansıtır ve kiri belirgin biçimde gösterir.

Derece cam ise olur. Bunda en iyisi sera precision marka. Bunu kıramıyorlar ve alkol bazlı. Civa yok. Aynısı jbl markada da var ama hep seradan pahalı satılıyor. Benzer çin malı olan da var. BOYU marka gibi ama bunlarda kalibrasyon hatası çıkıyor.
 
Hocam ben dediğiniz kum ve gece lambası siparişlerini verdim..
Kum konusunda daha önce problem yaşamiştim..cokça yemişti..dediğiniz kumu koyduğumda yerse yine sağlığından yana bir sıkıntı olurmu? Yoksa yer yer belli bir süre sonra birakırmı
 
Yok olmaz silis kum hazımsızlıkta ve parazit atımında faydalıdır. Dışkılayarak atar.
 
Tavsiyeleriniz üzerine sipariş ettiğim gece lambası geldi..üründen gayet memnun kaldim..ürünün işik şiddeti ve rengi ayarlanabiliyor..fikir olması için fotosunu paylaşmak istedim..
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1003.jpeg
    IMG_1003.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 26
Uvb ampul çevresine çanak şekli verip alüminyum folyo sararsanız iyi olur. Bu radyasyon veriyor. Doğrudan gözlere zararlı. Yada yanarken odaya kimse girmesin. Çok çıktığı saatte 1 saat yanması yeterli.
 
Tekrardan rahatsız ediyorum..
Elimde yemleri belirteceğim..bu yemlerle ilgili beslenme programı hazırlarmısınız benim için..doğru yapayım derken yanliş besleme yapmak istemiyorum..

Tropican biorept w
Dajana gammarus stıcks
Ahm turtle stıcks
Sera raffy p
Sera reptil herbıvor(bitince almayacağim)
Omega one adult turtle stıcks
 
Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
 
Tamam günde 1 öğün olacak. Programı şöyle yapalım.

Pazartesi RaffyP
Salı biorept W
Çarşamba dajana gammarus
Perşembe sera herbivor
Cuma RaffyP
Cumartesi omega one
Pazar ahm turtle sticks

Herbivor bitince yerine ahm turtle sticks yemi gelsin.
 
Cok tatlı, güle güle büyütün😇 mekanı da cok güzel filtre iyi çalısıyor sanırım suyu da temiz👍🏻
 
Teşekkür ediyorum..Tetra ex1000 diş filtre var..üretici açiklamasında saatte 1150lt su çevirdiği söylüyor.. gayet sessiz, temizliğide aürekli bu şekilde..😊
 
Tamam günde 1 öğün olacak. Programı şöyle yapalım.

Pazartesi RaffyP
Salı biorept W
Çarşamba dajana gammarus
Perşembe sera herbivor
Cuma RaffyP
Cumartesi omega one
Pazar ahm turtle sticks

Herbivor bitince yerine ahm turtle sticks yemi gelsin.
Tmmdır hocam dediğiniz gibi yapacağim..ilgine tşekkür ediyorum
 
Geri
Üst