Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Taşıma

toprakhsh

Bronz 4 Üye
Yazın 1-2 haftalıgına sehir dısına gidicem 6 yasında kaplumbagam var taşıma kabı alıp onunla götürmeyi planlıyorum bundan rahatsız olurmu? Taşıma kabı dedigim plastik kaplar varya genelde balıklar icin onlardan 1-2 hafta dayanabilirmi?

Buldugum tüm taşıma kapları bizim klasik ölüm kabı dedigimiz kaplardan 1-2 haftada sorun yaratırlarmı suan akvaryumda yaşıyor yoksa baska kap bulayımmı öneriniz varmıdır

Not: gidecegimiz yerdede taşıdıgım kapta kalmalı cünkü kocaman akvaryumu oraya götürmem imkansız:(

Veya şu litrelik saklama kapları varya büyük yolculuk sırasında susuz onu kullansam sonra vardığımızda su doldurup kullansam sorun olurmu

en önemliside ortam değisikligi 1-2 hafta icin strese sokarmı onu

Taşıma hakkında bu konuda bilgi var.

1 hafta kalacaklarsa ölüm kabı olmaz.
Gida kabı alın 30 veya 50 litrelik.
Su ısıtıcısını yanınızda götürün.
Hayvanin tutunup yuzeyde nefes alması için bir şey yapın. Vantuzla kuş tunegi yapıştırabilirsiniz.

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Ölüm kabı yada o ebat ufak kap olmaz.

Taşımada plastik kap yerine ayakkabı kutusu gibi bir kutuda götürmek daha iyi olur plastiğe güneş vurursa koku yapar ısı artar ve hayvanı rahatsız eder.

Kutu içine parça halinde gazete topakları doldurup hayvanı kurutarak içine koyun. Hava deliği olsun. Yalnız kafasını çıkaracağı kadar geniş olmasın.

Kaliteli bir sistemden daha düşük bir ortama girmesi haliyle stres yapacaktır. İştah kaybı görülebilen bir durumdur. Döndükten sonra birkaç gün içinde eski haline döner.

13 cm varsa en azından 50 litrelik bir kap olsun. Hayvanın hareket edebileceği bir alanı olsun. 2 hafta az değil. Bir de kuru alan konacak.

birde ayrı konu acmalımıyım bilemedim 2 farklı sey daha sormam lazım yanına yavru kaplumbağa alsam saldırırmı ayrı akvaryumdamı bakmalıyım ayrı alırsam birde suan ahm turtlemix kullanıyorum önceden dajana gammarus stick kullanıyodum (sürekli yem olarak) Tetra ReptoMin öneriyolar bu ücünden hangisi daha sağlıklı olur sşmdiden tesekkurler

Emsal boyda olmalılar büyük küçüğü öldürür. Aynı boyda olunca karşılık vermese de ciddi hasar da olmaz. Anlaşamama durumu da sözkonusu. Uzun süre tek yaşayan hayvan sistemi sahiplenir başka bir hayvan istemez.

Artı ikinci hayvan maliyeti de ikiye katlar.

Peki yem olarak hangisini kullanmam doğru olur sürekli yem olarak (13cm kabuk boyu)

- Dajanna Gammarus stick
- Ahm Turtlemix

Şuana kadar bu ikisini kullandım dajanayı bayılarak yedi ahm’yi pek begenmedi.

Tetra ReptoMin öneriyolar birde bu ücünden hangisi daha doğru olur / ekstra kurutulmus karides takviyesine gerek varmı

Dajana gammarus sticks,
Omega one adult turtle sticks,
Tetra reptomin,
Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Geri