Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatile çıkıyorum

sn.sevindik

Gümüş 4 Üye
Arkadaşlar merhabalar. Bugün itibariyle ayın 11 'ine kadar yokum. 4 günlük tatile çıkıyorum.

Son 3 gündür papy 'yi tıka basa besledim deyim yerindeyse. Normal yemesi gerekenden fazla verdim tatile çıkacağım için. Kaplumbağam oldukça büyük 16 cm kabuk boyu. Forumdan kazandığım tecrübeler doğrultusunda 4 günlük açlığın bir sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. Çıkmadan öncede yem vereceğim.

Onun haricinde iç filtre ve dış filtre çalışır durumda. Kuru alan ısıtıcı lambası açık. Kuru alan 32 derece. Yaz aylarında olduğumuz için ısıtıcı kullanmıyorum. Su 28-30 derece arası değişiklik gösteriyor. Kuru alan esinti almıyor zaten hiç bir zaman. Kuru alana 3-5 parça yem bırakacağım giderken.

Durum budur. Yorumlarınızı beklerim.

Kafa hacminin yarım fazlası eklense kafi. Gelincede iki gün bu yapıldımı bence sorun olmaz.
Kuru alan lambası zamanlayıcıya bağlı ise sorunsuz gidilip gelinir.

Cvp: Tatile çıkıyorum

o boyda kendi dışkısını da yiyerek işi götürür. zamanlayıcı alman iyi olur. geceleri de karanlık olursa bol bol uyur. yem arama ihtiyacı hissetmez.

Arkadaşlar dönüş yapmış bulunmaktayım. Kaplumbağam gayet sağlıklı hiç bir sorun gözükmüyor. Beni görünce çıldırmaya başladı :) Kuru alana bıraktığım yemleri de yemiş canım benim :)

Merhabalar..

Merhaba umut hoş geldin tekrardan :) sen yine 4 gün gidivermişsin, ben 1,5 hafta çıkacağım sırf canavarlar yüzünden babamı ikna edip evde bırakmayı düşünüyorum :D

bumble bee' Alıntı:
Merhaba umut hoş geldin tekrardan :) sen yine 4 gün gidivermişsin, ben 1,5 hafta çıkacağım sırf canavarlar yüzünden babamı ikna edip evde bırakmayı düşünüyorum :D

Hoşbulduk emin :) inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsın sende :) Hem kaplumbağalarda tatil yapmış oluyolar kafa dinliyorlar valla :D

emin o kadar gün için bir kısmi su değişimi olacak. bu şu sebepten baban direk ağız yollu değilde suya atarsa su kalitesi bu nedenle bozulacak. bu işi detaylı anlatma yanında bir kağıda yem çeşit ve miktarını da yazıp bir kenara koy.

cem' Alıntı:
emin o kadar gün için bir kısmi su değişimi olacak. bu şu sebepten baban direk ağız yollu değilde suya atarsa su kalitesi bu nedenle bozulacak. bu işi detaylı anlatma yanında bir kağıda yem çeşit ve miktarını da yazıp bir kenara koy.

Cem abi valla babam benden neredeyse daha çok seviyor ve en az benim kadar ilgileniyor onlarla. Yem verme konusunda hiç sıkıntısı yok eliyle yedirebiliyor ve sizden aldığım öğütler doğrultusunda da ben bir kağıda haftalık beslenme takvimi yapıp asmıştım eve. Yemlerin isimlerinden hangisi olduğunu biliyor çok şükür. :D

Su değişimi konusunda da gitmeden değiştireceğim. 10 günden bir sorun olacağını sanmıyorum ?

bu şekilde olursa sorun kalmaz. ama her ihtimale karşı bir kez iç filtren vardı diye hatırlıyorum onu temizlesin. dış filtren varsa o sıkıntı da kalmaz. bir de bir damacana su koy yanına buharlaşmaya bağlı su eksikliğini tamamlar.

Ben 15 gün gittiğimde babamlar bakmıştı. Yemleri adetleriyle akvaryumlar için ayrı ayrı yazmıştım. Seninde çizelgen var. Hiç sorun olmaz bence zaten zamanlayıcıların var. Sadece yem atar ve su seviyesi inince 5-6 gün sonra ilave yapar. Gelince sen tekrar suyu kontrol edersin.

sn.sevindik' Alıntı:
Arkadaşlar dönüş yapmış bulunmaktayım. Kaplumbağam gayet sağlıklı hiç bir sorun gözükmüyor. Beni görünce çıldırmaya başladı :) Kuru alana bıraktığım yemleri de yemiş canım benim :)

Merhabalar..

Herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim :)

Geri