Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatlı su midyesi

Dilan1903

Taç 2 Üye
Katılım
19 Ara 2015
Mesajlar
586
50 ltrelik akvayumum var 10 adet tatlı su midyesi alcam yaşam standartlarını az çok internetten araştırdım akvaryum için gayet uygun Kaplumbağalarımla Akvaryumda yaşayabilicegini de forumda okumuştum ama ben yine de sormak istiyorum midenin Kaplumbağalara veya Kaplumbağaların midyelere bir zararı olur mu Teşekkürler.
 
Cvp: Tatlı su midyesi

Olay midyelerin ve kaplumların boyutuna göre değişebilir. 

Midyelerin kabukları açıkken kaplumların elleri, ayakları sıkışabilir. Ayrıca midyelerin kabukları keskindir. Kaplumlar yaralanabilir. 

Midyeler kumda mı yaşayacak yoksa tutunmaları için herhangi bir ip, yüzey vs yapacak mısın?
 
Kumda düşünüyorum


Kaplumbagamin en büyüğü 10 11 cm civarı diğeri ufak 7 cm
 
Midyenin sıkıntısı 24 derece gibi bir ısıda yaşaması. Özellikle yazın su 30 derece ve üstüne çıktığında hayvanlar ölüyor. Bunun harici alacağın midyeler 5 cm üstü olursa iyi olur. Yalnız alacaksan iki taneden fazla alma beslenecekleri ortam daralmasın.

Midyenin kaplumbağaya zararı yok ama kaplumbağa midyenin kabuk uçlarından ısırık alabiliyor. Ölünce kabuk aralık kalıyor o vakit açıp yiyorlar. Küçük olanlarının kabuğu ince olduğu için parçalama riskleri yüksek.

İkincisi suya oksijen girmeli ya hava motoru kullanacaksın yada hava kabarcığı çıkaran iç filtren olsun.

Midye suda dolanır uygun yer bulduğunda orada kuma kendini gömer ve yarım-1 cm arası kabuğunu aralayıp suyu süzerek beslenir. Kaplumbağa yaklaştığında veya temas ettiğinde hemen kapanır.

Dış filtre kullanıyor isen fosfat düşürücü malzeme kullanma.
 
Suyu 25 derece yapsam kaplumbagalar açısından sorun olur mu 2.si kaplumbaganin ayağını kafasını kuyruğunu kistirma gibi bi riski var mıdır ? Alcagim midyeler 4 8 cm arası
 
27-28 derecede de idare ederler. 26 derece altına inme sakın. Bende kaplumbağalar açısından bir sıkıntı olmadı. Suya koyduğumda yaklaşıp kokladılar. Bir de hareket ettiklerinde dikkat çekiyor ama genelde geceleri geziyorlar.

Unutma suda sirkülasyon ve hava kabarcığı olacak. Metilen mavisi de kullanmayacaksın.
 
Tamam şartlar uygun bişe daha sorcam midyeler su dışında ne kadar durur akvaryum temizliği vs olunca nelere dikkat etmem gerek o konuda da bilgi alabilir miyim Teşekkürler.
 
Midyeleri akvaryum suyu ile bir kaba alacaksın su dışında olmaz. Yine midyeleri de bulunduğu kaptaki su ile aynı ısıdaki yeni suya bırakacaksın. Kapta uzun süre durmasın yada suyu saatte bir yenile oksijensiz kalmasınlar. Veya pipetle hava üfle. Küçük maşrapa kadar bir kap olmasın küçük bir leğen olabilir.
 
Cvp: Tatlı su midyesi

Kaplumbağa ile midyeyi 6 ay gibi bir süre baktım. Midyenin abartıldıgı kadar gerekli oldugunu düşünmüyorum. Ayrıca kaplumbağalar meraklı oldugundan midye ile ugraşıyor. Bu da iyi sonuçlar çıkarmıyor. Midye kaplumbağanın tırnağını sıkıştırdı ve tırnağı söküp kopardı.iyi bir görüntü değildi.Tavsiye etmiyorum. Ayrıca geceleri cok yer değiştiriyor. Kumu kaldırıyor. Bitki felan varsa akvaryumda hep söküyor.
 
Midyeler geldi akvaryuma koydum birbirlerine alışma surecindeler. İnternetten baktığımda midyeleri ek olarak yaş maya ile besleyebiliyomusuz. Acaba yaş mayanin Kaplumbağalara zararı olur mu bunu öğrenmek istiyorum.
 
Yaşmaya akvaryumu kokutur. Ben duymadım öyle birşey. Yapacaksan ayrı bir kaba alıp ver.
 
Geri
Üst