Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tazyikli Filtre

morgeus

Bronz 2 Üye
Ben dün ilk kez iç filtre aldım. Akvaryuma taktım iyi güzel pırıl pırıl oldu akvaryum ama boru gibi bir yer var oradan çok şiddetli su çıkıyor, kaplumbağam önüne gelince itiyor. Bu normal mi?
(Akvaryum 40 litre civarı ve filtrenin markası sobo veya sebo; wp-850f, 50/60hz, POWER:4W, AC 220-240V, F-MAX:400L/H özellikleri kutunun üstünde yazan.)

Cvp: Tazyikli Filtre

Akvaryum ölçüleri ve kaplumbağa ya da kaplumbağaların kabuk boyu nedir ?

36-51-21.5 cm akvaryum ölçüsü, kaplumbağa 6.5 cm

Filtrenin akvaryuma gore kapasitesi uygun, suyu verdigi kismi cama cevirebilirsiniz yada selale aparati varsa onu takabilirsiniz.

Kaplumbağa sirkülasyona kapılmayacak boyutta olduğu için sorun Alisarp'ın söylediği şelale aparatı ile çözülebilir veya tam batabilen bir filtreyse;yatay olarak batırılabilir.

Filtrenin suyu çektiği yerdeki sirkülasyona kapılma ya da kapılınca çıkamama gibi bir problem yok değil mi ?

Bir de filtrenin tamamı içeride kalacak değil mi? Yani o boru kısmı suyun dışında olmayacak herhalde?

morgeus' Alıntı:
Bir de filtrenin tamamı içeride kalacak değil mi? Yani o boru kısmı suyun dışında olmayacak herhalde?

Evet.Kendi sitelerinde tamamen batırılabileceği yazıyor ancak yatay ya da dikey konumlandırma hakkında bir bilgiye ulaşamadım.Filtrenin kutusunda "horizontal" ya da "vertical" diye bir kelime geçiyorsa;ona göre hareket etmek doğru olacaktır.

Yalnız hava hortumu su dışında kalacak.

Neyse, filtrenin yerini değiştirdim artık çok daha rahat kaplumbağam, saolun siz de.

filtre iki uzun cama karşılıklı olacak şekilde konumlandırılacak. karşı cama çarptığında şiddeti azalarak gider. su derinliği fazla değil yatay olarak kullanılmasında motor zorlanmaz. ama makul kullanım dikeydir. hava kabarcığı yaptırmayı kullanacaksan dikey olmalı. hortum kutudan çıkmadıysa 30-35 cm kadar bir hortum yeterli olur. dış ucuna muslukta al. kabarcığı kullanmak istemediğin durumda musluğu kapar. veya az çıkmasını istersen bir miktar kısarsın.

Geri