merhaba yazdıklarıma sessiz kalmayıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim çünkü üye olduğum yerlerden henüz cevap alamadım olay sadece forum açıp Allah'a emanet etmek olmuş diğer sitelerde!

şu son 10 günde üye olmadığım su kaplumbağası ile ilgili forum,site vs kalmadı

ama dediğim gibi herkes farklı 1 şey söylüyor.maddi olarak ısıtıcı,akvaryum edinmem şu an zor ama petshoptan aldığım o plastik zırvası fanustan da kurtardım yavrularımı geridönüşümlü zararsız plastikten yapılmış bir kabın içine yerleştirdim.sabah ve öğlen güneşine çıkartıyorum tabi bir gölge yer de ayarlamayı ihmal etmedim güneşten kaçarlarsa diye.şu an merkezi ısıtma olduğu için evimiz,kabın yarısı kaloriferin üzerinde yarısı soğuk alanda olacak şekilde bir yere yerleştirdim.arasıra kontrol de ediyorum ve su sıcaklığı ılık ve sabit.3 boy taş parçası koydum kabın içine 1 tanesinin yüksekliği 2 cm kadar ki su seviyesi onun yüzeyini kapatıyor;diğer 2 si ise kaplumbağalarımın arka ayakları üzerinde durunca tırmanabilecekleri yükseklikte çünkü oturup üşenmeden çıkıp çıkamadıklarını izledim

günlük 1 öğün kıyma ve ya et veriyorum yeşillik olarak marul koydum suya ve yemelerini bekliyorum hala yeşillik yemediler aldığım günden bu yana

en yakın zamanda karides yemi alıcam.fanusun içine o renkli taşları değil suda hareketsiz duran bileklik taşları koydum ki yutmasınlar diye.
onlar benim dokunabildiğim ilk hayvan olduğukları için çok özeller ve bu yüzden deneme tahtası haline getirmeden güzel bir yaşam vermek istiyorum imkanlarım dahilinde tekrar yazdıklarıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.