Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tek gözünü kapatıyor

niserendipity

Bronz 3 Üye
kaplumbağam bazen tek gözünü kapatıyor diğer gözü açık neden böyle yapıyor acaba bu bi hastalık mı

Su sürekli değiştirilmez. Değiştirildiğinde de emsal sıcaklıkta su ile değişim yapılır.

Tek göz kapama enfeksiyon başlangıcı olabilir.
Su haddinden klorlu olabilir. Gözüne birşey kaçmış olabilir.
Kuru alanda ısıtma lambası altında yapıyorsa göz kapağı kuruduğundan yada eski deriyi atma kaynaklı kapıyor olabilir.
Su normalden soğuk olabilir.
Su kirli olabilir.

Su sürekli değiştirilmez. Değiştirildiğinde de emsal sıcaklıkta su ile değişim yapılır.

Kuru alanda ısıtma lambası altında yapıyorsa göz kapağı kuruduğundan yada eski deriyi atma kaynaklı kapıyor olabilir.
Su kirli olabilir.
eğer enfeksiyon ise nasıl anlayacağım başka belirtileri var mı

Göz kapağı altında beyazlaşma ve göz kapağının şişmesi.

Su kirli olabilir.
suyunu arıtma sudan koyuyorum ama normalde arıtma olunca klorsuz olur diye biliyorum yanlış mı eğer klor yine oluyorsa klorsuz olması için ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• IMG20250323154832.jpg
    IMG20250323154832.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 9
Lambayı bir an önce alın. Güneş ile olmaz. Akvaryum doğrudan güneşi de görmemeli yosun yapar.

Arıtma belli oranda kloru filtreler ama hava ile temasta uçar. Suyu 5 litrelik petşişelere doldurun ve bekletin. Arıtma su ışık almayan yerde 2 haftaya kadar durabilir.

Hayvanda göz enfeksiyonu başlangıcı var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Sağlam gözüne de damlatın. Tamamen iyileştikten sonra 3 gün daha devam edin.

Lambayı bir an önce alın. Güneş ile olmaz. Akvaryum doğrudan güneşi de görmemeli yosun yapar.

Arıtma belli oranda kloru filtreler ama hava ile temasta uçar. Suyu 5 litrelik petşişelere doldurun ve bekletin. Arıtma su ışık almayan yerde 2 haftaya kadar durabilir.

Hayvanda göz enfeksiyonu başlangıcı var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Sağlam gözüne de damlatın. Tamamen iyileştikten sonra 3 gün daha devam edin.
suyu ne kadar bekletip akvaryuma koyabilirim bir de dediğiniz damlanın fotoğrafı varsa atabilir misiniz ve lambayı alınca hiç güneşte durmasınlar mı

Eczanede sorun verirler. Genta almayın. Aynılar ama daha pahalıya satılıyor.

Suyu hemen de kullanabilirsiniz. Nihayetinde arıtmadan geçmiş. Ağır metallerden arınmış.

Yedekte tutarsanız işleminiz kolay biter. Arıtmadan azar azar doluyor.

Ben ömürlük için 19 litrelik damacanadan 17 tane tutardım.

Eczanede sorun verirler. Genta almayın. Aynılar ama daha pahalıya satılıyor.

Suyu hemen de kullanabilirsiniz. Nihayetinde arıtmadan geçmiş. Ağır metallerden arınmış.

Yedekte tutarsanız işleminiz kolay biter. Arıtmadan azar azar doluyor.

Ben ömürlük için 19 litrelik damacanadan 17 tane tutardım.
tamamdır teşekkür ederim sağ olun

merhaba ben aldım damlayı iki gözüne de ikişer damla sıktım ama on dakika beklettim kuru alanda aklımda öyle kalmış sonra suya koydum kontrol amaçlı tekrar bakayım dedim 20-25 dk bekletmemiz lazımmış bir sıkıntı olur mu

Uygulama sonrası gözünü yaktıysa kapayabilir. Mikrobu kırıyor.

10 dakikada etki etmez. En az 25-30 dakika bekletin.

Dikkat edin hayvan üşümesin.

Geri