Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tekrar firar etti ama buldum

AEK

Bordo Bereli
Merhaba,

Cumberland-yellow bellied mix kaplumbağam dün eve geldiğimde yoktu. Akvaryuma baktım3 kaplumbağa var. Daha öncede bir kez kaçmıştı ama hemen akvaryumun dibinde uyumuştu. Bu sefer tüm evi taradım. Bir ara bunaldım dışarı çıktım. Döndüğümde mobilyaları yerinden oynatma işlemine başlayacaktımki en arka odadaki kolilerin arkasına da bakayım dedim. Hayvan evin bir ucundan diğer ucundaki odanın en uzak köşesine gidip uyumuş. Biraz üzerinde görünen toz vardı, onları toparladım. Kontrol edince bir sorun olmadığınıda farkettim. Sonra büyük saklama kabına akvaryumlardan su koydum. Su ayağını dibe basarak yüzeyden nefes alabileceği ama kabuğunu fazlasıyla örten bir seviyedeydi. Hayvanı içine bırakıp üzerinede havlu örtüp sabahladım. Sabah kalktığımda hayvanın üzerine yapışmış ama görünmeyen tozlarda suya çıkmıştı. Hayvanda stres veya durgunluk adına hiçbir belirti yoktu. Sanki o kadar yüksekten hiç düşmemiş gibiydi. Akvaryuma koydum ve bir süre izleyip yemlerini verdim. Sorunsuz yemeye devam etti. Su seviyesini çok az düşürdüm. Hayvanın kaçtığı yer ısıtıcının kafa kısmı.

Bulduktan sonra ki ilk resimleri;

mailto:/v2/800x600q90/31/8nt6.jpg

mailto:/v2/800x600q90/194/79vg.jpg

Cvp: Tekrar firar etti ama buldum

Kaplumbağalar firar konusunda galiba diğer hayvanlardan daha iyi :D.Geçmiş olsun abi .:whistling:Allah tan başına birşey gelmeden bulmuşsun.

Demek suçlu arkadas bu, hicte utanmis gibi degil Emre gecmis olsun, kactigi yere onlem almayi unutma :D Ne diyor Cem "birkere kactiysa tekrar kaçacaktir"

Senin çizgili ile bunu aynı akvaryuma koyacaksın ve karşılarında kamerayı açık bırakacaksın. İkiside kaçma ustası oldular artık, ne fikirler üretiler aralarında görmek lazım :smile: Şaka bir yana çok şükür sıkıntı olmamış gibi gözüküyor bir yerinde emra abi.

Teşekkürler Burcu, Sabah sudan alırken üst ve alt kabuğuda akvaryum suyuyla fırçalayıp diğerlerinin yanına öyle koydum.

Teşekkürler Neslihan. Baksana birde göz kırpıyor :) Önlemi su seviyesini biraz düşürerek aldım.

Sorma Emin çizgili de buda 2 şer kez kaçtılar. Kaçış yerlerini biliyorum, ufak bir fazla su onlara yetiyor. Hep bu boş anımı bekliyorlar keratalar :) Sağ olasın, şükür bir sorun olmamış. Akvaryumların altına genişçe serdiğim halılar bu durumlar için iyi oluyor.

Biliyorum akvaryumdan çıkarmak doğru değil ama sanırım arada yürümek gezmek istiyorlar ?

Sanirim sendin Emre zorunlu olmadikca akvaryumdan hic. cikarmiyorum diyen :) sana mesaj veriyor olmasinlar :D

Nerelere girip bizleri korkutuyorlar.Bu kapluşlar yok mu :148:

resimde de öyle çıkmış ki sanki "bir halt yedik kaçtık yemedi, sonraki maçlara bakacağız artık, sen görürsün" der gibi bakıyor. hangi ara o kadar mesafe gitmiş bravo yani. o oda batıya mı bakıyor. güneşi takip ettiyse o tarafa yönelmiştir. iyi kısa sürede bulmuşsun.

bir şey değil hayvanda aptallaşmıştır. bu ne büyük kuru alan git git bitmiyor arkadaş.

ısıtıcıyı biraz daha köşeden uzaklaştır. Allahsız tosba hırs etmiştir, dener gene.

Çok güzel demişsin Cem abi.
Bende benimkilere baktım çat çat ne yapıyorlar diye filtreyi yerinden oynatmışlar.

Evet, zorunlu olmadıkça çıkarmıyorum Neslihan. Böyle mesajmı verilir, gece yerlerde süründürdü beni :)

Yaşarcan, göl kaplumbağaları çok fazla karada gezinmezlar. Ancak kıyıya yada bir kütüğe çıkıp güneşlenirler. Dere kaplumbağası ve çamur kaplumbağaları karada daha çok vakit geçirebilir.

Emre abi akvaryumun olduğu yerde Görevimiz Tehlike'yi filan izlediysen onun etkisinde kalmış olmasın yavrular :D

Benim akvaryumun altı komple ince koltuk yastıklarıyla dolu.

Mutlu son ile biten bir macera olmuş, genelde kaplumbağa sağlıklı ise hafif düşüşler pek strese sokmuyor.

Gündüz ne seyrettiyse ben yokken alıp başını gitmiş Şafak :)

Neyseki mutlu sonla bitti. Evde dört döndüm, her şeyin altına bakayım derken üzerimdekilerle evi süpürdüm diyebilirim. Minicik can yerlerde gezdirdi beni :) Benimde her akvaryumun altında halı var Emin Emre. Bu önlemlerimiz olmasa kazalar yaralanma ihtimallerini artırır.

=) neyse ki bir yaralanma filan olmadan bulmuşsun abi :)

emre ne seyrettiği belli kesin sylvester ve arnold'ın kaçış filmini izlemiştir. izlemeyene tavsiye ederim bu filmi.

cem abi onun eskisi içinde cok iyi diyorlar kaçış planı. Ama sylvester ı sevmediğimden yenısını ızlemedım :)

evet planı yazmayı unuttum fena film değil. hapishanenin yüksek koruma sistemlerinden nasıl kaçacaklar düşüncesi filmi izlettiriyor. adamlar yaşlandı. son demlerinde peşi sıra film çeviriyorlar.

Bence Jean-Claude Van Damme ''Firar'' filmini seyretti bu. Hep filmlerden etkileniyorlar :)

Aynen Cem abi son zamanlarda film üstüne filmler :)

Emre abi Jason Statham'ın filmlerini izletme o zaman kas yaparlar sonra :))

Geri