Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tekrar Merhaba Arkadaşlar

enes1907

Gümüş 3 Üye
Nisan ayı gıbı kayıt olup birçok konuda bilgiler, tavsiyeler aldıgım forumun kapatıldığını gorunce gercekten uzulmustum ama tekrar acılmıs gozumuz aydın :) Kısaca kaplumbagalarımdan bahsedeyım: 3 kaplumbagam var 2 buyuk 17 cm baga uzunlugu 1 kucuk 10.5 cm baga uzunlugu. Camcıya yaptırdıgım 250 lıtrelık bir akvaryumum var. Ekipmanlar eksik. Onceki akvaryumda kullandıgım ekipmanlarla devam ediyorum maalesef. Zaman hızlı geciyor ha bugun ha yarın derken gectı aylar. Yem konusunda raffy p, raffy royal, raffy mıneral, reptomın bır de rotıfısh kullanıyorum. Kaplumbagalar buyuyp kuvvetlendıgı ıçın elimle veremiyorum. Akvaryuma dagıtıyorum buyuklar cırpınırken kucuk nedense hıc cırpınmayıp yemleri topluyor :) nerdeyse esit miktarda yıyorlar. Su sıcaklıgı 28-29 gıbı kuru alanı olcmedım. Resımlere bakalım :)
mailto:/V

[url=mailto:/Ezz6pq][img]mailto:/Ezz6p

[url=mailto:/311jjj][img]mailto:/311jjj.jp

[url=mailto:/4ZZqr0][img]mailto:/

mailto:/Ezz6pq
mailto:/311jjj
mailto:/4ZZqr0

kuru alanı 31-32 suyu 26-27 gibi yap. iyi bir filtre şart olmuş. sera vital ve jbl agilde alırsan yemler tamamlanır. kuru alanı akvaryum eni ebadında bir ahşap veya başka bir şeyin üstüne silicon ile yapıştırıp koyarsan suyu yükseltme olanağın olur.

Akvaryum bir süre idare etsede suyu yükseltmen gerekecek. İleride üç kaplumbağaya 500 lt gibi bir akvaryum gerekir.

Cem eksik yemleri ve ısı değerini zaten söylemiş. Uzun ve sağlıklı ömürleri olsun.

Cvp: Tekrar Merhaba Arkadaşlar

UV ampul almalisiniz, birde isitma lambasini bu boyda hayvanlar devirebilir ve cok buyuk sorun cikar hem plastik hem hayvanlar yanabilir onerim onuda mandalli lambaya cevirip konumunh degistirin

Filtre konusu beni düşündürüyor. Su anda dış filtre almak mümkün değil. Kafa motoru alip kendim yapmaya calissam beceremeyecegimden korkuyorum. İç filtre kesinlikle yeterli olmuyor. Sürekli değiştirsem bile sadece fiziksel temizlik yapabiliyor yani su kahverengi yeşil gibi renklere giriyor. Ciddi bir problem yani :\

Lambaya dalaşırlarsa tehlikeli olur devrilir kaza olur. O var diye çekinirler çıkmazlarsa daha kötü. Kıskaçlı lamba ile yandan tutturmalı.

Suyun dibindeki karaltı nedir?

Akvaryuma hic güvenmiyorum yani suyun seviyesini yukseltsem taşımayabilir. UV ampul ihtiyaç farkindayim ama fiyatları yuksek değil mi?

Lamba konusunda bir problem yasamadim günde 2-3 saat çıkıyorlar, geriniyorlar korkmuyorlar yani. Kıskaçlı lamba daha guvenceli olur doğru. Suyun dibinde mango koku ve bazı büyük taslar var

Fiyat 60 tl, aynen hatirliyorum bu akvaryumu alta kayit attirdiniz mi ? Yoksa cidden guvenilmez bu akvaryuma

Akvaryum camına güvenmiyorsan zaten her an ters bir durum olabilir. Hayvanlar büyük.

Suyun dibindeki kum gibi duran siyahlığı sordum ben. O kummu yoksa dışkı mı?

Uvb ampul 65 tl olması gerekiyor. Ben eskiden 130 tl ye dahi ampul aldım.

Evet bende 270 litrede ic filtreyle bir 3 ay sanirim gitmeye calismitim gercekten buyuk eziyet, surekli amonyak parlamasi oluyordu bende, idrar absorbe edilemediginden

Disini eklem yerlerini demir (ismini unuttum) şeylerle kapladim. Kayit camlari kesildi evde duruyor :) günler hızlı geçiyor.

Evet bende yeni farkettim siyah küçük bir taş diski degil ortada diski bırakmıyor parcaliyorlar zaten :)

Isitma lambasini zamanlayiciya baglayin 7:00-18:00 uygundur

Paslanmaz mi yoksa aliminyum kose bent tarzi mi, paslanmazsa dahada guvenilir, birde dikdortgen seklinde tek parca aldiniz degil mi ?

Alüminyum kosebent tanıdığımız birisi yaptı. iskeleti oluşturup akvaryumu silikonladi.

Dikdortgen seklindeyse cok iyi alta kayit kusagi cekip 7 gun beklerseni bu akvaryum 8 mm di sanirim suyu doldirursunjz istediginiz kadar cem abinin dedigi kuru alani yapip

60 litrelik yedek akvryumda 7 gün duramazlar koyabilecegim başka bir yer olsa.

Geri