Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Temizlik

jarti-gala

Bronz 5 Üye
arkadaşlar dış filtreyi tamamen söktüm şu anda temizledim. fakat zeolit ve akvaryum kömürüde var bunları yenilemem gerekir mi?

en üste elyap kömür
2. kata 2 kat sünger
3 kata sünger seramik
en altada sünger bioball şeklinde dizilim yapmştım aynı şeklde devam mı edeyim?

jarti-gala' Alıntı:
arkadaşlar dış filtreyi tamamen söktüm şu anda temizledim. fakat zeolit ve akvaryum kömürüde var bunları yenilemem gerekir mi?

en üste elyaf kömür
2. kata 2 kat sünger
3 kata sünger seramik

Cvp: temizlik

Dış Filtreler Hakkında

Linkte aradığınız bilgiler mevcut

Linkteki bilgileri okuduktan sonra kafanıza takılan bir şey olursa;sorarsınız yardımcı olmaya çalışırız

Odontochelys' Alıntı:
Dış Filtreler Hakkında

Linkte aradığınız bilgiler mevcut

Linkteki bilgileri okuduktan sonra kafanıza takılan bir şey olursa;sorarsınız yardımcı olmaya çalışırız

Bunlar hakkında bilgi sahibiyim zaten. saol. ben malzemeleri değiştrmelimiyim onu sormuştum ama gerek kalmadı taktım.

Kullandığınız ürünlerin üretici firmalarının koyduğu ölçü ve kullanım sürelerini baz alarak filtre materyali değişimi yapabilirsiniz.
Örneğin;JBL,Carbomec Activ 400 gram ürününün 200 litrede kullanılabildiğini ve 2 haftalık kullanım süresi olduğunu belirtiyor.Bununla birlikte aktif karbonun sürekli kullanılabilecek bir filtre malzemesi olmadığını söylemekte fayda var.

Carbon aynen uzun sureli bir malzeme degil en uste substrat en alta seramik 3.yede zeolit koymalisiniz 2 ye ise biaball olabilir yada berraklik veya yosun sorunu varsa bir malzeme onerebilirim

Cvp: Temizlik

Bir sorum olacak yeni konu açmadım bunun icin kusura bakmayın. İç filtrenin hava borusundan gelen sesi minimum düzeye indirmek icin ne yapmalı?

umutcan o hortumun ucuna musluk alıp tak. akşamları rahatsız ederse musluğu ya kısar sesi azaltırsın yada komple kapar gündüz açarsın bir daha. teklilerde var ama bu biraz daha kaliteli. musluğun tekini kullanırsın.
mailto:/Product/musluklu-2-li-terminal/JPM007740

jarti-gala' Alıntı:

en üste elyap kömür
2. kata 2 kat sünger
3 kata sünger seramik
kömürün en temiz kullanımla ömrü 1.5 aydır. sonrasında miadı dolar. yerine substrat iyi olur hatta pro olanı uzun ömürlü kullanılır ama fiyatı oldukça pahalıdır. yerine eheim lav taşı kullanabilirsin.

2. katta zeolit alıp kullan. zeolit için 3 ay ömür verirler ama yıkanarak 6 aya kadar çıkarabilirsin. bunda en uzun ömürlü ve kaliteli olan jbl ammo. bunun yanında seachem denitrate veya daha iri taneli olanı matrix kullanabilirsin. matrixte torbaya ihtiyaç yoktur. prodac zeolitte alabilirsin ama kendi poşeti kalındır sepete sığmaz. ammo gibi 2 poşettir ama tek poşet sepete yetiyor. prodac zeolite ve denitrate için torba alacaksın. ileri dönemde denitrate ve matrix lav taşının yapacağı işi görür. yıkayarak uzun süre kullanabilirsin. ben şu an substrat niyetine 1. katta matrix kullanıyorum.

seramiği 4. kata al. 3. kat için alg oluşumu yoğun ise jbl silicate ex. az veya hiç yoksa bioball yerine ucuz bir yapay seramik alırsın. mesela hydor şekil olarak seramiğe benzer ama tozdan sinterlenerek bu şekil verilmiştir kiri emer. ya da prodac'ın diğer zeolitini buraya koyabilirsin. 

bir de elyaf al. jbl symec seranınkinden lif olarak biraz daha kalındır. sıkı tutar. 4. sepet hariç üsttekilerde sepet altına elyafı koyarsın. ortaya malzeme üstede süngeri. ama fazla şişirmeden yap raflar tam otursun yoksa tam oturmadığı için kapaktan sızma yapar. elyafı yerleştirmeden önce ıslat. filtre tetra ise sepetteki delikten geçirmek için bir köşesinden ufak parça delik açıp o kısımdan geçir.

cem' Alıntı:
umutcan o hortumun ucuna musluk alıp tak. akşamları rahatsız ederse musluğu ya kısar sesi azaltırsın yada komple kapar gündüz açarsın bir daha. teklilerde var ama bu biraz daha kaliteli. musluğun tekini kullanırsın.
mailto:/Product/musluklu-2-li-terminal/JPM007740

jarti-gala' Alıntı:

en üste elyap kömür
2. kata 2 kat sünger
3 kata sünger seramik
kömürün en temiz kullanımla ömrü 1.5 aydır. sonrasında miadı dolar. yerine substrat iyi olur hatta pro olanı uzun ömürlü kullanılır ama fiyatı oldukça pahalıdır. yerine eheim lav taşı kullanabilirsin.

2. katta zeolit alıp kullan. zeolit için 3 ay ömür verirler ama yıkanarak 6 aya kadar çıkarabilirsin. bunda en uzun ömürlü ve kaliteli olan jbl ammo. bunun yanında seachem denitrate veya daha iri taneli olanı matrix kullanabilirsin. matrixte torbaya ihtiyaç yoktur. prodac zeolitte alabilirsin ama kendi poşeti kalındır sepete sığmaz. ammo gibi 2 poşettir ama tek poşet sepete yetiyor. prodac zeolite ve denitrate için torba alacaksın. ileri dönemde denitrate ve matrix lav taşının yapacağı işi görür. yıkayarak uzun süre kullanabilirsin. ben şu an substrat niyetine 1. katta matrix kullanıyorum.

seramiği 4. kata al. 3. kat için alg oluşumu yoğun ise jbl silicate ex. az veya hiç yoksa bioball yerine ucuz bir yapay seramik alırsın. mesela hydor şekil olarak seramiğe benzer ama tozdan sinterlenerek bu şekil verilmiştir kiri emer. ya da prodac'ın diğer zeolitini buraya koyabilirsin. 

bir de elyaf al. jbl symec seranınkinden lif olarak biraz daha kalındır. sıkı tutar. 4. sepet hariç üsttekilerde sepet altına elyafı koyarsın. ortaya malzeme üstede süngeri. ama fazla şişirmeden yap raflar tam otursun yoksa tam oturmadığı için kapaktan sızma yapar. elyafı yerleştirmeden önce ıslat. filtre tetra ise sepetteki delikten geçirmek için bir köşesinden ufak parça delik açıp o kısımdan geçir.

Malzemeyi eksik yazmışım zeolit vardı eskisini çıkarıp yenisini koydum. ljb elyafda vardı. torbada almıştım geçen temizlemede. çift sünger yerine zeolit sünger koydum. kömürü kullanmıyordum bi süredir ama temizlemişken onuda ekledim.

yalnız ben biobalları en alta koydum, seramik 3. katta, 2. katta zeolit sünger, en üstte kömür sünger elyaf şeklinde dizilim. hay allah öyle hatırlıyorum. tetra ex 700 vardı bende abi bu arada. dipte çektim. camlarıda temizledim
haşat oldum anlycağnız :)

saat 11 den beri uğraşıyorum. şimdide sırt bakımını yaptım. dokunmamla kabuklarının dökülmesi bir oldu.iyi geliyor sanırım bu devit desteği.

Alisarp' Alıntı:
Carbon aynen uzun sureli bir malzeme degil en uste substrat en alta seramik 3.yede zeolit koymalisiniz 2 ye ise biaball olabilir yada berraklik veya yosun sorunu varsa bir malzeme onerebilirim

alisarp yosun sorunu vardı. hemde çok fena olmuştu hortum ve su giriş çıkş boruları kalıp şeklinde yosunlaşmıştı.tüm yosunları temizledim hortumları yenisiyle değiştrdim. akvaryum içinde yosunlaşma yoktu yalnız. ne önericeksin bunun için?

zamanla alışırsın bende ilk başlarda bu kadar zamanda yapıyordum şimdi 6 saatte bitiyor. ara dinlenmeler ile bazen 7 saat komple herşey tamamlanıyor. eski elyafları atınca iş hızlanıyor. hortumları sök temizle tak filtredeki en büyük sıkıntı.

bioball bir zaman sonra dışkılar sıvılaştığı için fayda sağlamıyor. seramik ağır ve boşluk bırakmayacak biçimde yatay dizilirse tutuyor. ben hydorun seramiğinden bir miktar daha takviye yaparak sağlamlaştırdım.

kum üstünü temizledikten sonra elinle karıştırıp alt üst et. içindeki pislikler çıksın. cam kenarları tarafındaki kumlar bir miktar yosun tutar. bunlarda çıksın. kum havalansın.

hortumları yenilemene gerek yok. bu fırçadan alıp kullan.
mailto:/Product/jbl-cleany-hortum-fircasi

Akvaryum ici yosunlanma yoksa bosuna ekstra malzemeye gerek yok, hortumlarda yosunlanmanij onune gecilemiyor

Geri