Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tetra Ex 700 Geldi :)

hendrixster

Altın 5 Üye
Selamlar ,

Dış Filtrem geldi , açtım kutuyu inceleidm eksik parça varı diye baktım sorun yok.Şimdi Filtre malzemelerini çıkardım ne kadar okusamda kullanmadığım için ir acemilik geldi üstüme.Aşağıda birkaç resim ekledim.Konu hakkında yönlendirmelerinize ihtiyacım olacak.

Bu şekilde kullanılabilir mi kullanılırsa ne kadar süre idare eder ? ya da ek ne almam lazım neye eklemem lazım gibi bilgilere ihtiyacım var sıralama da önemli olacak tabi.Şimdiden çok teşekkür ederim.

mailto:/fia5rt5yh/DSC_0154.jpg

mailto:/br5hy1l3l/DSC_0155.jpg

DSC_0156.jpg

Bu poşettekinin ne olduğunu anlamadım:)

mailto:/6xlfedl61/DSC_0157.jpg

Bu arada internet sitesindeki kutu resmi ile gelen kutu farklı benim kindede new yazıyor ama umarım herhangi birşey olmaz satıcıyı aradım ve bana kutuların farklı olabileceğini söyledi .bu Konuda bu ürünün modellerine sahip arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim? Sizdeki kutuda da bu yönde bir sıkıntı oldumu acaba ?

İnternet sitesindeki resim

mailto:/images/products/00/04/55/455_buyuk_zoom.jpg

Gelen Kutu

DSC_0158_1.jpg

Cvp: Tetra Ex 700 Geldi :)

Birde şu parçaları nereye monte etmem gerekiyor bir bilgi yok kitapçığında ?

mailto:/amceox84d/DSC_0159_1.jpg

Tahmin ettiğim gibi zeolit ve substrat yok. Zeolit şimdiden gerekir. Siyah olan sanırım minik parçalar kalindeki karbon. Bu ilk kurulumda bir ay kalabilir. Sonra bu çıkarılıp yetine substrat konulur. Ama amonyak durumunu kontrol etmek için zeolit gerekir.
Seramiği poşetten çıkarıp en altaki sepete koyabilirsin. Yer kalırsa üzerine sünger koyarsın. Bir üst sepete bioball ve o sepete yer varsa sünger. Bir üst sepete zeolit ve zeolitin üzerine bolca elyaf. En üst sepete karbon ve üzerine elyaf. Bir ay sonra karbon çıkar yerine substrat girer. Bu arada karbon, substrat ve zeolit için malzeme filesi yada torbası bulunsun. İri olmadıkları için dağılır. Çıkarmasıda zor olur.

Bunun dışında birleştirmeye başlamışsındır sanırım. Ben kutuya bakayım o contaları ne yapmışım. Bana sanki fazla gibi geldi ama boruların birleşimine takılabilir. Bakmak gerekir. Kutuyada bakacağım. Evdeki ex600 kutusu duruyor.

o poşetteki karbon. o dahil hepsini suda yıka. karbon en üst rafa süngerin altına koyacaksın. o contalarda filtrenin tepesine giren musluklu kısmın altına takılıyor. onları iyi yerleştir yerine taktığında bir daha çıkmıyor. eskilerinde su kaçağı vardı. new yazanlarda bu kaçak sorunu halledildi.

ben burada 1200 ex'in kurulumunu anlattım. tabi ekstra ürünlerle sen olanları kullanacaksın şimdilik.
mailto:/forum/Konu-tetratec-ex-1200-kurulumu-resimli.html

Teşekkür ederim yönlendirmeler ve bilgiler için , şu an herseyim hazır ama su o-ring konusunda son bir soru daha sormak istiyorum:)) alt muslukların iç tarafına mı ittireceğiz dış çeperinden mi geçireceğiz ?

DSC_0160.jpg

Dibine kadar mı ittireceğiz?

Dış çeperdir. İçeride kullanımı gerektirecek bir ihtiyaç yok. Sonuna dayamalıki boşluk olmasın.

Teşekkür ederim . Kurulumu tamamladım hersey güzel gidiyordu birde baktım ki in kısımına bağlı vanadan damla akıtıyor , bir kaç kere daha söküp iyice taktım sıkıstırdım vanayı ama care etmedi ufakta olsa birikiyor :((

Sızrdırma dedikeri nu mu oluyor :(

mailto:/mb8rtiktl/DSC_0165.jpg

mailto:/3qz0l5y5l/DSC_0169.jpg

hortumu taktığın yerden geliyor su. hortumu dibine kadar oturttuktan sonra sekizgeni hortuma doğru çevir su damlaması kesilir.

Yok malesef kesilmedi , 4. yapışım işlemi , boruyu sonuna kadar ittiriyorum ve o 8 gen vidayıda sıkıyorum iyice boruya kadar ama hep aynı sey oluyor , o ringleride alttaraftakilere taktım , bu cihazların eski modelleri için söylenen sızdırma denildiği tam olarak nereden kaynaklanıyor ?

alt kısımdan. o zaman hortumu çıkarıp ters çevir diğer ucunu bu tarafa tak. diş kaptırmadın değil mi ?

Yok diş kaptırmadım bakıyorumda gayet güzelde geçiyor..Onuda denedim hortumun diger tarafınıda taktım ama sonuç aynı ?? Artık Vanada bişiler arıyorum anlamadım...(

şimdi farkettim resimde sıkan aparat hortumun ağırlığıyla aşağıya eğilmiş. bir elinle hortumu hizada tutarken diğer elinle son noktaya kadar çevir. tam sıktığından emin olunca hortumu bırak. resimde bir parça daha sıkılma payı olduğu görülüyor.

Aynen yaptım dediklerini , ama sonuç gene aynı :( Artık pztsi arayacağım firmayı , anlamadığım şey out kısmına da aynı muameleyi yaptım hatta ondada 1 dişlik pay var şimdi gördüm ama ondan herhangir bir damlama gibi bir sorun yok:(

son olarak önereceğim hortumları değiştirmen birini diğerine tak gene hallolmazsa firmayı aramaktan başka çare yok.

Şu an in ve out borularını tersli düzlü şekilde bağladım , bağlantı yapmadan öncede in ve out 'un 8gez vanalarınıda değiştirdim.Sonuç aynı basınçtan mı kaçıyo artık yada in kısmının dişlilierinde mi bir sıkıntı var o kısımda artık herhalde yapacak birşey kalmadı:( İlk sefer için hoş bir tecrübe olmadı:(

basınçtan olmaz dişlisinde bir sıkıntı var demekki o da sana denk geldi. filtren akvaryumdan aşağıda değil mi aynı hizada olursa yapabilir.

Evet akvaryumun altında ...Dediğin gibi in girişinin oradaki 8gez aparatın geçtiği dişlilerde sıkıntı var .Artık yarın arayacağım firmayı :(

olurda adamlar değişim yapmam diye kıllık ederse hortum tarafına kelepçe takarsın.

Aradım ilgili firmayı yarın yeni musluk göndereceklerini söylediler.

Bu çok iyi oldu. Ne aksilikmiş. Bu arada eksik malzeme varsa oda kurulumdan önce tedarik edilebilir.

Geri