Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tetra TecDış Filtre EX 700 L

Cvp: Tetra TecDış Filtre EX 700 L

Yeni konu açmak yerine buraya yazmak istedim. EX-700 ü internetten aldım. Gerçekten akvaryum hiç bu kadar temiz olmamıştı :smile: Çok sessiz. Kurulumu çok kolay. İç filtreden daha az tüketiyor. Tavsiye ederim :t65y:

doğuş ek filtre malzemelerini de aldın mı ? onlarda bir ay kadar sonra eklendiğinde akvaryum tam anlamıyla düzene girecek. şu anda karbon kullanıyorsun sanırım. jbl ammo ve eheim substrat alınacak karbon yerine substrat, bunun bir altına ammo konacak.

Yok sadece filtreyi aldım içi dolu geliyormuş zaten. Biraz elyaf ekledim sadece. Bakıyorum hemen bu dediğiniz malzemelere :)

Filtrede olması gereken malzemeler seramik, bio ball, sünger, elyaf, zeolit. Ayrıca ilk ay karbon, ilk ay sonunda karbon atılıp yerine substrat.
Tetrada eksik olan sadece substrat olabilir.

zeolitte yok

Neler olduğunu yazsın olmadı eksiklere bakarız. Benim aklımda öyle kalmış, nede olsa ilk filtremdi :) Karbon var mıydı Cem?

Karbon var emre abi zeolit substrat yok
Elyafta almalisiniz buarada ondanda yeteri kadar yok

Alisarp ın dediği gibi karbon var zeolit ve substrat yok. Elimde bolca elyaf var bu arada.

Dizilimi biliyorsunuz degil mi ? Yardimci olabiliriz

Zeolit ve substrat dış filtre için gerekli.
Cem in önerdiği zeolit.
mailto:/product_info.php?products_id=28443&osCsid=mni9r0of48kmr7l1nfm13mvgr3
Substrat olanda bu. Aynı firmadan sponsorumuzdan devam edeyim.
mailto:/product_info.php?products_id=25914

Sanırım bunda 4 sepet var. İçerisinden 2 sünger çıkıyor sanırım. Dizilim ilk ay şu olabilir.
1. sepet: seramik üzerine kalın sünger
2. sepet: bio ball üzerine kalın sünger
3. sepet: zeolit üzerine elyaf
4. sepet: karbon üzerine elyaf

1 ay karbon kullanımı sonucu bu ürün çıkar yerine substrat girer ve karbon kullanımına tekrar gerek kalmaz. Ancak komple dezenfekte olursa baştan alınır. Dizilim ikinci ay ve sonrası şu olabilir.
1. sepet: seramik üzerine kalın sünger
2. sepet: bio ball üzerine kalın sünger
3. sepet: zeolit üzerine elyaf
4. sepet: substrat üzerine elyaf

Bende 1200 var 4 sepet 3 sunger cikti
Dizilimim ;
Seramik ustune biraz bio ball sunger
bio ball kalani sunger elyaf
sunger zeolit elyaf
sunger substrat elyaf

Musluk suyu kullanicaksaniz ilk ay karbon substrat yerine

zeolitle substratın altına da elyaf atarsa süzme daha iyi oluyor ben öyle yapmıştım.

Oyle olunca nasil sigdirdin abi ben boyle bile cok zor sigdirdim

elyafı koymadan önce ıslatacaksın. o zaman incelir ve rahat yerleştirirsin.

kuru şekilde koyarsan sonradan ıslanıp inceleceği için arada boşluk kalacak ve alttan gelen su yan kısımlarından kaçacaktır.

Ben kutudan çıkan sıralamayı bozmadım. en altta seramik bır ustte bıoball bir ustte karbon, elyaf sunger ve en ustte elyaf sunger. Insalah yanlıs hatırlamıyorumdur :t65y: Bu ay boyle kalsın o zaman gelecek aydan ıtıbaren malzeme degısıklıgı yaparım. Bu arada ben böyle temizlik görmedim ya ağzım açık kaldı su ışıl ışıl oldu oturup akvaryum izliyorum resmen :t65y:

Tetra dış filtrelerde kaliteliler sınıfına girer. İyi seçim.

o güzellik deri değişimine kadar öyle. deri değişmeye başlayınca parçalar uçuşuyor. bir kısmını filtre çekiyor bir kısmı dibe veya bitkilere yapışıyor bir kısmı su yüzeyinde geziyor. şimdiden tadını çıkar. su bu derece güzel oldumu camın dışındaki lekeleri farkediyorsun.

Geri