Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

The Kapluşs v2.0

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Herkese iyi akşamlar,
Aşağıdaki linkte bizim ufaklıkların ölüm kabından adım adım kurtuluşları vardı.
mailto:/forum/Konu-the-kapluss.html

Şimdi de son durumlarını paylaşmak istedim. Bir 8-9 ayı burada geçirecekler..

mailto:/5zfa7l.jpg

mailto:/15xsw3n.jpg

mailto:/1fckn5.jpg

mailto:/hwl1qa.jpg

mailto:/1eqcnm.jpg

mailto:/w03wig.jpg

mailto:/29y18qx.jpg

Cvp: The Kapluşs v2.0

Kuru alan harika olmuş. Güle güle kullansınlar Yiğit :)

Akvaryumun zaten gayet sade ve ideal olduğu için yorum dahi yapmadım :)
Bu arada kuru alanın en güzel yanı bence alttaki su içi dinlenme yeri. Geceleri uyurken çok işe yarar.

Akvaryum ve kuru alan muhteşem. :) Ellerinize sağlık. Kapluşlar çok mutlu görünüyor. :)

bütün herşey çok güzel gözüküyor :) bu kadar ilgili olduğunuz için teşekkürler ve ellerinize sağlık. turtle topper'dan bende almayı düşünüyordum fakat akvaryuma biraz küçük geldi boyutları , görüntüsü falan herşeyiyle güzel bir kuru alan, güle güle kullanın, kullansınlar :)

akvaryumunuz çok güzel olmuş elinize sağlık sanırım bu benim burada paylaştığım kuru alandan , memnun musunuz ? bende almayı düşünüyorum Emre beyinde dediği gibi su içi dinlenme yeri de var kullanışlı bir ürüne benziyor
hayırlı olsun kapluşlarınızla bir ömür sağlıklı ve mutlu yaşamanız dileğiyle

yiğit gerçekten güzel olmuş, tebrik ederim. seni bir senede idare eder. kuru alanın yan vantuzlarını takıp sabitleme yapmamışsın düşebilir. bu arada bahçıvanlar daha acemi galiba gözü kapalı bitkilere girişmişler.:smile:

Cvp: RE: The Kapluşs v2.0

flora11' Alıntı:
akvaryumunuz çok güzel olmuş elinize sağlık sanırım bu benim burada paylaştığım kuru alandan , memnun musunuz ? bende almayı düşünüyorum Emre beyinde dediği gibi su içi dinlenme yeri de var kullanışlı bir ürüne benziyor
hayırlı olsun kapluşlarınızla bir ömür sağlıklı ve mutlu yaşamanız dileğiyle

Şimdilik memnunum daha dün geldi, oldukça kullanışlı duruyor, ama bizimkilerin alışması biraz zaman alacak gibi. Daha orada güneşleneni görmedim ama bıraktığım yemleri çıkıp yiyorlar..

cem' Alıntı:
yiğit gerçekten güzel olmuş, tebrik ederim. seni bir senede idare eder. kuru alanın yan vantuzlarını takıp sabitleme yapmamışsın düşebilir. bu arada bahçıvanlar daha acemi galiba gözü kapalı bitkilere girişmişler.:smile:

Yan vantuzlar çok çakma çıktı, iki dakika sonra kendilerini salıyorlar. Ben de alttan kayıtlara patafix ile tutturdum :D

Akvaryum tek kelimeyle Mükemmel.Kapluşlarınıza sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.

kuru alanın akvayumda yer kaplamaması da çok iyi daha fazla yüzme alanı kalıyor

Gerçekten çok güzel bir yaşama alanı olmuş onlar için ellerinize sağlık..fakat genelde herkeste dikkatimi çeken şey sizde de dikkatimi çekti.. kuru alanda yaklaşık 3-4 adet lamba var..muhtemelen etkileri farklıdır fakat o kuru alanının ısısı takriben kaç derece oluyor hepsi yandığında yada birkaçı yandığında..çünkü benim kuru alana ben derece koyduğumda derecem 40 derecenin üzerini gösteriyor..ki 2-3 lambanın aynı anda yandığını düşünemiyorum..acaba benim lambada veya derecede mi bir teslik var :D

Ben şu lambaları kullanıyorum:
mailto:/2m80410.jpg

Hepsinin amacı farklı tabi, şöyle ki:

Reptil Spot 60W lamba doğal güneş ışığını simüle ediyor ve aynı zamanda ısı veriyor. Bir miktar UV-A da yayıyor olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Ortam sıcaklığını sağlayan ana lamba bu. günde 12 saat açık kalıyor.

Exo Terra Repti Glo 5.0 UV-B lamba kabuk gelişimi için gerekli olan D vitamini sentezine yardımcı oluyor. Bu lamba aynı zamanda uv-a ve spekturumun daha uzun dalgaboylarını da yayıyor o yüzden ısı da yayıyor ama 26w olduğu için daha uzağa konumlandırıyorum kuru alan ısısını çok da etkilemiyor. günde 6 saat açık kalıyor.

Exo Terra night glo 50W lambayı ise geceleri kuru alan ısısının düşmemesi için kullanıyorum. Doğal ay ışığını simüle ediyor ve ısı yaydığı için kuru alan geceleri de sıcak oluyor. Kuru alanda uyumayı seviyorlarsa (bendekilerden biri seviyor) üşütmemeleri için güzel bir lamba. Reptil spot söndükten yanana kadar bu lamba toplam 12 saat açık kalıyor.

Ortamda sıcaklık 32-34 arasında değişiyor.

Siz lambanızı kuru alana çok yakın konumlandırıyorsunuz sanırım. 60W spot lambayı 20cm uzaklıkta konumlandırarak kuru alan sıcaklığını 32-33 derecede tutmanız mümkün.

hocam bu aralar tankı yeniden düzenliyorum, kuru alan için aklımda bir proje vardı fakat zaman olmadığı için bir türlü başlayamadım, kafamdaki ürünleri de hiçbir yerde bulamayınca şimdilik rafa kaldırdım, kuru alan olarak bu turtle topper lardan bir tane almayı düşünüyorum, kullandığınız süre boyunca herhangi bir eksisini gördünüz mü? ayrıca tabanın boyutları tam olarak ne kadar, kendi sitesinde 36.5 yazıyor ama ben onu güneşlindekleri yerin boyutu olabilir diye düşündüm.

Bana da iki üç gün önce ulaştı. Bizimkiler şu anda alışma aşamasında. Yalnızca en büyükleri çıkıp oraya bıraktığım yemleri alıp hemen kaçıyor. Devasa bir kuru alana alışmaları en az bir iki hafta alır diye düşünüyorum.

Boyutları Boy: 43 cm En: 35,6 cm Yükseklik: 25,4 cm. Toplam yer alanı 1.5 metrekare kadar. Ama net kuru alan bir metrekareden biraz fazladır sanırım. Rampa için kuru alanın bir kısmı boşluk çünkü. Ama lambaların asılacak yerlerin oluşu ve su altı dinlenme platformu ile birlikte bence çok güzel bir kuru alan. bizimkiler bu ara o platformda takılıyorlar..

Yiğit,
Çok açıklayıcı yazmışsın.
Reptil spot bahsettiğin gibi uva ışını da veriyor. Direk en hayati lamba bu. Ortam ısısı ve kullanım saatlerini bence çok uygun düzenlemişsin. Sana tek önerim şu olabilir. UVB lamban ne kadar uzaklıkta bilmiyorum ama 30 cm mesafenin üzerine çıkma. Etkisini kaybeder.

Erik' Alıntı:
Gerçekten çok güzel bir yaşama alanı olmuş onlar için ellerinize sağlık..fakat genelde herkeste dikkatimi çeken şey sizde de dikkatimi çekti.. kuru alanda yaklaşık 3-4 adet lamba var..muhtemelen etkileri farklıdır fakat o kuru alanının ısısı takriben kaç derece oluyor hepsi yandığında yada birkaçı yandığında..çünkü benim kuru alana ben derece koyduğumda derecem 40 derecenin üzerini gösteriyor..ki 2-3 lambanın aynı anda yandığını düşünemiyorum..acaba benim lambada veya derecede mi bir teslik var :D

Kullanılan 3 lamba var. Bunlardan gündüz yanan uvb lamba ısı vermez. Diğer ikiside zaten gündüz ve gece dönüşümlü yanıyor. Ancak kuru alan ısısı çok yüksek. Bunun sebebi lambanın uzaklığı ve gücü ile bağlantılı. Yani ben 60 w lambayı 20 cm mesafeden tutuyorum. 100 w lambayı 30-35 cm mesafeden tutuyorum. Doğru ısıyı bu şekilde sağlıyorum. Tabi ortamın kendi ısısıda kısmen etki eder.

Biraz daha fotoğraf :)

mailto:/j58piw.jpg

mailto:/5x683o.jpg

mailto:/ms2jch.jpg

Geri