Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Toprak kazıp içine giriyor

Rafiş

Bronz 5 Üye
Katılım
19 May 2017
Mesajlar
24
Merhabalar,
Yaklaşık 3 yaşında kız olduğunu düşündüğümüz bir kaplumbağamız var ve kapının dışında gezmeye bayılıyor. Geçen gün bir saksının dibine koydum ve fark ettim ki baya toprağı kokladı ve eşelemeye başladı ilk başta bunu kaşıntısı olduğu için yaptığını düşündüm ve bu gün tekrar saksının dibine koydum ve 20-30 dk bıraktım. Geri geldiğimde bulamadım evin her yerini aradım yok tekrar saksıya bakayım dedim ve kendisini yarıdan fazlasını kuma gömmüş uyur halde buldum. Bunu neden yapıyor? Çevrede rahatsız olduğu bir şey mi var? Yoksa zevkine mi yapıyor? Bu arada boyu yaklaşık 5.5 cm gelişimi nasıl sizce
 
Hayvan kara kaplumbağası mı; su kaplumbağası mı ? Su ise türü nedir ?
 
Cvp: Toprak kazıp içine giriyor

Kirmizi yanakli su kaplumbagasi
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20180223_214925_950.jpg
    IMG_20180223_214925_950.jpg
    84.7 KB · Görüntüleme: 93
Hayvan res. Hayvana kara kaplumbağası muamelesi yapmışsın. Oysa bu hayvan sürekli akvaryumda derin su içinde yaşamalı. Boyca uzun akvaryumda yüzmesi sağlıklı gelişimini; derinlik ise nefes tutabilme kapasitesini artırır. Ara geçişli olarak 60-80 litre bir akvaryum ile başla sonrasında hayvan büyüyüp kabuğu kalınlaştığında camı kalın özel yapım ömürlüğe geçersin yada tek kalemde hepsini alır ek masraflardan kurtulursun.

Hayvan 3 yaşında ise boy olarak 14-15 cm civarında olmalıydı. Bakım şartları uygun değil. Ele alınmayı sevmez. Dışarıda dolaşması mikrop kapmasına neden olur. Bunun harici salmonella taşırlar. Akvaryum ve kaplumbağa ile ilgili her türlü işlemin öncesi el yıkama hayvanın sağlığı sonrası senin için şarttır.

Yem olarak sera raffy I, raffy P ve eheim prof. food yemlerini al. 6 cm kabuk boyunu geçince jbl agil alacaksın. Arada haşlanmış yumurta akı verebilirsin. Bu hayvanların tükürük bezleri yoktur. Onun için kuru ortamda yemlenmez.

Baharatlı, acı, kokulu, tuzlu, yağlı, tatlı, süt ürünleri ve işlenmiş et vermiyoruz.

Su 28 derece; kuru alan 32 derece olmalıdır. Bunu ısıtıcı lamba ile sağlarız. Ana sayfa aydınlatma bölümünde bilgi mevcut.

Toprağa gömme işi ya kış uykusu güdüsünden ki evde bakılan hayvanları kış uykusuna yatırmıyoruz. Ya ısınma ihtiyacı yada tedirginlikten dolayı gizlenme ihtiyacından kaynaklıdır.

Burada bakımla ilgili bilgi mevcut bunu incelemen iyi olur. Aklına takılanı sorarsın.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
 
Geri
Üst