Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tosbise yardim

hemzeyava

Yeni Üye
Merhabalar benim iki kaplumbagam var birisi normal yemek yeyip yuzmesine ragmen digeri suda yan yuzmeye,yem yememeye basladi 10 gunden falzadir hic bir sey yemiyor et falanda vermeyi denedim normalde sevip yiyordu ancak hic yuzune bile bakmamaya basladi 2 aydir benimle ve yaklasik 5 aylik kilosu 9.3 gram oldu boyutuda 4 sm ancak olur tum gun isitici lambanin altinda duruyor.Suda yan durmaya basladigini gorunce hemen isiticini 30 dereceye cikardim birde sunu belirteyim oldugum yerde kaplumbagayla ilgilenen veteriner yok ve petshoplarda da kaplumbagaya ait hic bir sey yok yardimci olursaniz sevinirim

IMG_2629.webp
kaplumbagamin gorunusude boyle

IMG_2630.webp
buda saglikli olan kaplumbagamdi ancak gozleri biraz şiş gibi geldi bana kusura bakmayin cok soru soruyorum ancak sagliklari icin fazla endiseleniyorum

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmuş. Odada klima varsa yada kuru alandayken pencere açtıysanız cereyandan üşütmüştür.

Su 28 derece sabit olsun.

Yavrularda göz biraz şişik durur birşey gözükmüyor.

Diğeri için eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin. Düzelene kadar devam edin. Arada bilgi verin.

Yem denemeleri de yapın yemezse ertesi gün denersiniz.

Geri