Cvp: tospinklerim çok hastalar
zynpynrdg' Alıntı:
5 aydır birilikte olduğum iki adet kapluşum var.iki gün öncesine kadar ölüm kaplarında bakıyodum fakat biri çok hasta olunca tam tesisatlı bi akvaryuma geçiş yaptık hasta olan tospik iki aydır böyle öncelikle gözüne perde geldi şimdi iki gözünüde açmıyo sürekli uyur halde yemekte yemiyo artık uzun zamandır.diğeri bu zamana kadar çok sağlıklıydı hatta hala öyle ama onunda tek gözü şişti.ben iyi olmalarını beklerken bu da hasta oldu yani ne yapmam gerekir?terramicyn ve gentagutta kullandım ilk hasta olana hiç bi etki etmedi malesef önerilerinizi bekliyorum....[/font]
Canım, Benimde kaplumbağam aynı şekilde oldu ve gentagut ve teramicyn fayda etmdi. antibiyotik iğne yaptırdım veterinere 3 gün ard arda toplam 5 tane
en önemli tecrübemi paylaşmak istiyorum;
eğer kaplumbağalarınız yem yemiyorsa gözleri kapandığından dolayı aşağıda ki anlattıklarımı yaparsanız faydasını göreceksiniz;
bir parça kıymayı (yağ koymayın ama) teflon tavada çiğ kalmayacak şekilde rengi dönecek çekilde çevirin kızarmasın ama, yumuşak olmalı.
Sonra akvaryumdaki su seviyesi kaplumbağanın kafasını sokup suyun altından gidebilecek kadar olsun ve bir parça ( nohut tanesi büyüklüğünde yeterli) kıymayı yutabileceği paralar halinde çok küçük olmasına gerek yok suyun içine atın. gözleri kapalı olsa bile kokusundan bulup yiyebiliyorlar.
üstelik kavurduğunuz kıymayı buzluğa koyun, her gün vereceğiniz kadarını sıcak suda yıkayınca yumuşacık oluyor
Veterinerim elimizden geleni yaptık ama yemek yemezse ölür demişti, bende kıyma olayını tesadüf keşfettim ve gözleri kapalı olsa bile kendisi bulup büyük bir iştahla yiyorlar kıymayı. çok besleyici olduğu için benim kapluşum 10 gün içinde gözlerini araladı ve bir gözündeki perdeyi çapağı tamamen attı çok mutluyum, şimdi diğer gözünü açıyor ve ondada sadece çapağı atması kaldı. deneyin derim ben