Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ücretsiz - 10cm kırmızı yanaklı su kaplumbağası

yilmazkircicek

Yeni Üye
Merhabalar,

Sokaklarda pek çok tür kedi ve köpek görmeye alıştık ama bu kez garip bir şekilde yerde bir su kaplumbağası bulduk.

Kabuğu 10cm boyunda, yaşını, cinsiyetini, nasıl ve beden sokakta olduğunu bilmiyorum.
Sanırım birkaç yıl bakıp sokağa atılmış. Resimde parmağım gözüküyor, ilgililer boyuttan belki yaşını kestirebilir.

Ücretsiz sahiplendirmek istiyorum.

Gören birileri istedi ama uygun koşullarda bakamayacaklarını tahmin ettiğimden vermekten imtina ettim.
Evde kedilerim var, buna da bakarım diye düşündüm ama internette araştırınca özel koşullarda özenle bakılması gerektiğini gördüm.

Sahiplendirilinceye kadar sağlıklı tutmak için 55cm'lik şeffaf bir gıda saklama kutusu alıp kabuğunun üzerine çıkıncaya kadar su doldurudum.
İçine kuru kalmak ister diye bir yükselti de koydum ama her defasında suya geri döndü. Petshop'ta Floppy Turtle granül mama vardı, verdim yemedi.
Kutuyu peteğin önüne dayadım, arada da sıcak su ısıtıp suyu ılıtıyorum ama sahiplendirinceye kadar hayatta tutamaktan endişe ediyorum.
Et verdim onu da yemedi, suyu temiz kalsın diye eti ve mamaları temizledim. Yanlış bir şey yapıyor isem lütfen ikaz ediniz.

Sahiplenmek isteyen ehil kişilerin buradan iletişime geçmesini istirham ederim.

İstanbul Anadolu Yakası'ndayız.

Ekli dosyalar

• 1733514216539.jpg
    1733514216539.jpg
    301.9 KB · Görüntüleme: 30
Merhabalar,

Sokaklarda pek çok tür kedi ve köpek görmeye alıştık ama bu kez garip bir şekilde yerde bir su kaplumbağası bulduk.

Kabuğu 10cm boyunda, yaşını, cinsiyetini, nasıl ve beden sokakta olduğunu bilmiyorum.
Sanırım birkaç yıl bakıp sokağa atılmış. Resimde parmağım gözüküyor, ilgililer boyuttan belki yaşını kestirebilir.

Gören birileri istedi ama uygun koşullarda bakamayacaklarını tahmin ettiğimden vermekten imtina ettim.
Evde kedilerim var, buna da bakarım diye düşündüm ama internette araştırınca özel koşullarda özenle bakılması gerektiğini gördüm.

Sahiplendirilinceye kadar sağlıklı tutmak için 55cm'lik şeffaf bir gıda saklama kutusu alıp kabuğunun üzerine çıkıncaya kadar su doldurudum.
İçine kuru kalmak ister diye bir yükselti de koydum ama her defasında suya geri döndü. Petshop'ta Floppy Turtle granül mama vardı, verdim yemedi.
Kutuyu peteğin önüne dayadım, arada da sıcak su ısıtıp suyu ılıtıyorum ama sahiplendirinceye kadar hayatta tutamaktan endişe ediyorum.
Et verdim onu da yemedi, suyu temiz kalsın diye eti ve mamaları temizledim. Yanlış bir şey yapıyor isem lütfen ikaz ediniz.

Uygun koşullarda bakabilecek birisi çıkmazsa ben alabilirim ama izmirdeyim.

Hayvanın kabuğunda çatlak var mı? Dışkısını kontrol edin kan renginde ise iç kanama geçiriyor olabilir belki balkondan düşmüştür.

Hayvanı kalorifere yakın bir yere yerleştirin suyu sıcak kalsın sürekli. Hayvan korktuğu içinde yemiyor olabilir biraz sakin bırakın.
Petshoptan ahm kaplumbağa yemi alın fiyatı uygun.

Nakliye edilebiliyor ama havalar soğuk yolda üşütme ihtmali var. Üst mesajda yazdıklarımı uygulayın.
Yakınımda 4 tane petshop var, sadece 1 tanesinde Floppy Turtle buldum, onu da yemedi.
Online sipariş etsem ancak pazartesi gelir.
Ama internette ararken balıklar için olan kurutulmuş karides verin yazmışlar. Onu sormadım, belki bulabilirim. Deneyeyim mi ?

Kalorifer peteğine dayadım, arada su ısıtıp ekliyorum. Kediler rahatsız etmesin diye kapısı kapalı sessiz bir odaya yerleştirdim.

Kabuğunda belirgin bir iz veya çatlak görmedim.
Çocuklar tüm gün ortalıkta dolaştığını söylediler. En son bizim binanın girişinde görünce eve aldık.
En az 1 gün boyunca su dışında kalmış.

Merhabalar, komşum bir taş verdi, ortaya koyduk. Kuru alan yükselince kolay çıkabilmesi için suyu da yüzebileceği kadar yükselttik. Biri de kurutulmuş karides önerdi. Ona alışıkmış, verince yemeye başladı. Şimdilik sorun yok gibi. Bir de sahiplenecek ehil biri çıkar ise çok mutlu olacağız.

Ekli dosyalar

• 1733588746099.jpg
    1733588746099.jpg
    622.5 KB · Görüntüleme: 17
Yakınımda 4 tane petshop var, sadece 1 tanesinde Floppy Turtle buldum, onu da yemedi.
Online sipariş etsem ancak pazartesi gelir.
Ama internette ararken balıklar için olan kurutulmuş karides verin yazmışlar. Onu sormadım, belki bulabilirim. Deneyeyim mi ?

Kalorifer peteğine dayadım, arada su ısıtıp ekliyorum. Kediler rahatsız etmesin diye kapısı kapalı sessiz bir odaya yerleştirdim.

Kabuğunda belirgin bir iz veya çatlak görmedim.
Çocuklar tüm gün ortalıkta dolaştığını söylediler. En son bizim binanın girişinde görünce eve aldık.
En az 1 gün boyunca su dışında kalmış.
Sıcak su eklemeyin suyun sabit bir sıcaklıkta olması lazım. Gammarus verebilirsiniz.

Hayvan korkmuş gibi acilen ekipmanları tam bir yuvaya geçmeli. Kuru alana birsürü yem koyun kokusunu alıp gidip ısıracaktır sonra suya atlar atlamazsa siz atın su dışında yemek yiyemezler.

Yakınınızda akvaryumcu varsa bir su ısıtıcı alın.

40watt akkor ampul alıp masa lambası ile konumlandırın.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı şart ekipman.

Hayvanda ağzını açık tutma ses çıkarma, baloncuk çıkarma,eğik yüzme gibi belirtiler var mı?

Sıcak su eklemeyin suyun sabit bir sıcaklıkta olması lazım. Gammarus verebilirsiniz.

Hayvan korkmuş gibi acilen ekipmanları tam bir yuvaya geçmeli. Kuru alana birsürü yem koyun kokusunu alıp gidip ısıracaktır sonra suya atlar atlamazsa siz atın su dışında yemek yiyemezler.

Yakınınızda akvaryumcu varsa bir su ısıtıcı alın.

40watt akkor ampul alıp masa lambası ile konumlandırın.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı şart ekipman.

Hayvanda ağzını açık tutma ses çıkarma, baloncuk çıkarma,eğik yüzme gibi belirtiler var mı?
Merhabalar, bir önceki gönderide yazdığım gibi kurutulmuş karides verince yemeye başladı. Su ısınınca da hareketlenmeye.
Ben yanına gittiğimde mi yoksa sürekli mi öyle bilmiyorum ama şu an su kendi yüksekliğinin 2 katı kadar ve suyun altında duruyor.
Arada çıkıp nefes alıyor. Kuru yere çıkmıyor. Ben oraya koyunca geri suya dönüyor.
Eğer dış görünüşünden sağlık durumu az da olsa anlaşılabiliyor ise üstteki mesajda yakın yekim bir resim var.
Dün hiçbir şey yemediği için bugün 3 çay kaşığı kadar kurutulmuş karides verdik.
Ne sıklık ile ve ne miktarda gıda vereceğimi bilmiyorum.
Kabuğu 10cm'den biraz fazla, bu boyut için ne kadar vemem gerekir.

Günde 2 kere verin sabah akşam öğün başı 3 çay kaşığı kadar karides uygun. Soğuk hayvanın metabolizmasını yavaşlatır. Eğer suyu soğuk olursa ölme ihtimali yüksek. Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını uygun fiyata bulursunuz. Lambayı evdeki bir masa lambasına takın. Lamba hakkında konu linkini bıraktım.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da verebilirsiniz.

Sahiplendirene kadar günde 2 öğün yapın. Hayvan toparlasın. Her öğün kafa hacmi kadar verin.

Hayvan yeni bir ortama girdiği için bunun tedirginliği var.

Resme bakarsak gayet güzel duruyor o kadar uzun vadeli dışarıda kalmamış. Güzel bir hayvan.

Dışkılamasını kontrol edin. Parazit atabilir. Ne yediğini bilmiyoruz.

Kalorifere yakın konumlandırın. Evde varsa lambaya 40-60 watt armut ampul yada 42-52-53 watt halojen armut ampul takıp kuru alana konumlandırın. Gündüz 12 saat yakacaksınız.

Bu konuda bilgi verdim.

Merhabalar,

Kargo imkanı varsa bakmak isterim bursadayim 1 tane kaplumbagam var arkadaş arıyorum

Kargo imkanı varsa bakmak isterim bursadayim 1 tane kaplumbagam var arkadaş arıyorum
Kargo sağlıklı olmayabilir. Siz Bursa Terminal'de karşılarsanız otobüsteki bir yolcuya emanet edebilirim.
Hayvansever bir genç denk gelir büyük ihtimalle, daha sağlıklı transfer etmiş oluruz inşallah.

Işığım var kuruma alanım var filtre falan var sadece isitiic yok sıcak su ilave ediyorum baktığım canlıda hiçbir sıkıntı olmadi
Merhabalar,

Geç dönüş yaptığım için özür dilerim, İstanbul'dan yakın mesafede bir arkadaş sizden önce yazmıştı, bizi bekletti ama şimdi yanıt vermiyor.
Size doğrudan mesaj ile telefon paylaşacağım, bugün alabilir misiniz ?

bloxy2 mahlaslı arkadaşa doğrudan mesaj ile telefon paylaşmak istiyorum ama sitede bunun nasıl yapıldığını göremedim.
Rapor kısmından doğrudan mesaj yetkisi istedim, gelmedi.
Desteğinizi istirham ederim.

Bir an önce ehil birine teslim etmek istiyorum, az önce 2. kes suyunu değiştirdim ve kaplumbağayı temizlemeye çalıştım.
Ama kabuğundan ince 2 parça hafif ovalayınca ayrıldı. Bu rutin olan bir şey mi, yoksa kötüye giden birşeyler mi var kestiremiyorum.
Çok güzel bir canlı, zarar görsün istemiyorum, bir an önce ehil ellere geçmesi için desteğinizi istirham ederim.

Bir de ısrarla suyun içinde kalmak istiyor. Kuru yere koyduğumda hemen suya geri atlıyor. Kolay çıkamıyordur diye yükseltiye uygun şekilde
su miktarını ayarladım ama kuru yerde durmak yerine suyun dibine dalıp sadece nefes almak için su yüzeyine geliyor.
Mamayı da (kurutulmuş karides) çok az yiyor.

Ekli dosyalar

• 1733820304610.jpg
    1733820304610.jpg
    36.6 KB · Görüntüleme: 9
Geri