Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ücretsiz - 10cm kırmızı yanaklı su kaplumbağası

Merhabalar, siz ile nasıl iletişim kurabiliriz, size mesaj atamıyorum, buraya da telefon numaramı yazmaktan imtina ediyorum.

bloxy2 mahlaslı arkadaşa doğrudan mesaj ile telefon paylaşmak istiyorum ama sitede bunun nasıl yapıldığını göremedim.
Rapor kısmından doğrudan mesaj yetkisi istedim, gelmedi.
Desteğinizi istirham ederim.

Bir an önce ehil birine teslim etmek istiyorum, az önce 2. kes suyunu değiştirdim ve kaplumbağayı temizlemeye çalıştım.
Ama kabuğundan ince 2 parça hafif ovalayınca ayrıldı. Bu rutin olan bir şey mi, yoksa kötüye giden birşeyler mi var kestiremiyorum.
Çok güzel bir canlı, zarar görsün istemiyorum, bir an önce ehil ellere geçmesi için desteğinizi istirham ederim.

Bir de ısrarla suyun içinde kalmak istiyor. Kuru yere koyduğumda hemen suya geri atlıyor. Kolay çıkamıyordur diye yükseltiye uygun şekilde
su miktarını ayarladım ama kuru yerde durmak yerine suyun dibine dalıp sadece nefes almak için su yüzeyine geliyor.
Mamayı da (kurutulmuş karides) çok az yiyor.
kabuk dökmesi normaldir. Kaloriferin yanında dursun. Evde flamanlı ampul varsa 40watt ampulü masa lambası ile konumlandırın. Eğer üşütmüşşse ısıtma lambası gerekli hayvanın durumu kötüye gidebilir.

kabuk dökmesi normaldir. Kaloriferin yanında dursun. Evde flamanlı ampul varsa 40watt ampulü masa lambası ile konumlandırın. Eğer üşütmüşşse ısıtma lambası gerekli hayvanın durumu kötüye gidebilir.
Merhabalar, bloxy2 alacakmış ama bir türlü sağlıklı iletişim kuramadık. Doğrudan mesaj atamıyorum, gerçek isimler de yazmıyor ki sosyal medyada bulup yazayım. Genele açık yere de telefon yazmak istemiyorum.

Mail adresinizi yazın oradan numara gönderirisiniz olmaz mı
Merhabalar, bloxy2 alacakmış ama bir türlü sağlıklı iletişim kuramadık. Doğrudan mesaj atamıyorum, gerçek isimler de yazmıyor ki sosyal medyada bulup yazayım. Genele açık yere de telefon yazmak istemiyorum.

Admine dün mesajlaşmayı açması için PM attım.

Merhabalar,

Gerekli teçhizatım bulunmadığından, nasıl bakacağımı bilemediğimden, buradaki arkadaşlar ile sağlıklı iletişim kuramadığım ve diğer platformlardaki 2 kişinin de alacağız deyip almamasından dolayı kaplumbağa zarar gelmesinden endişe ederek tavsiye üzerine
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teslim ettim.

İlk önce farklı havyan türlerinde yetkin anlaşmalı bir veteriner hekime oradan da kurum karar vereceği bir yere nakledileceği söylendi.

Destek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri