Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ulmo

hmm o zaman tarcın haklıdır çünkü kaplumbağalar hakkında bilgisi çok ve ergenlk 1 yaşında ve cinsiyetide öğrenebilcez :D
 
Maşallah Ulmo'da Ulmo :)

Cama yapıştığı kare harika...

Ulmo ve size uzun mutlu sağlıklı bir hayat dilerim...
 
ulmo ile uzun yıllar beraber olursunuz umarım :)

bir konuya değinsem iyi olcak bu arada
ama ergenlik dönemi 5-7 yaşları demişti aragorn adlı üye

doğadaki ömürlerinin 30 yıldan 70 yıla kadar çıkabildiği bir hayvan oldukları bilinirse 1 yaşında ergenliğe ulaşmalarının mantıksız olduğu daha net anlaşılcaktır :) fiziksel olarak bir büyüme elbette olcaktır bir iki yılın sonunda ama ergenlikten kasıt belli bir boya büyüklüğe ulaşmak değil kendi neslini devam ettirebilecek olgunluğa ulaşabilme anlamındadır.. bu da 4-5 ila 7 yaşları arasında gerçekleşir..
 
Aragorn , sözünü toparlayayım.:)

Kaplumbağaların cinsiyeti 1 yaşında anlaşılır , ergenliğe 4-8 yaşları arasında girer.
 
cinsiyetle ne alaka onu anlamadım ergenliğe ne zaman erdiğini sormuşlardı ben de onu cevapladım :D cinsiyetin anlaşılması ergenliğe erdikleri anlamına gelmiyor bilindiği gibi :)
 
arkadaslar ulmoda şöyle bişey gözlemledim; herhangi bir problemimiz yok ne yüzmesinde ne de iştahında. fakat bugün gördüğüm bu pembelikler canımı sıktı acıkcası. ben yanlıs yorumluyorumdur umarım .

mailto:/16idqaq.jpg
 
pembelikten ziyade daha çok kahverengi gibi sanırım onlar.. eğer öyleyse hiç endişe etmeyin büyüdükçe altlarındaki o halkalar kahverengileşip biraz daha belirsiz hale gelcektir.. büyümesinin işareti yani.. zaten muhtemelen bir hastalık belirtisi de yoktur di mi? yoksa endişelenmenize hiç gerek yok :)
 
evet hastalık belirtisi yok, ki zaten pembeleşmenin akciger enfeksiyonu belirtisi olması gerekli. iştahımız da iyi yüzmemizde de sorun yok. zaten paludaryumdan haftada 1 kez cıkıyoruz sadece, hava akımına maruz kalması da sözkonusu degil. fakat o kenardaki pembeleşme 1 hafta önce hiç yoktu. o yüzden sıkıldı canım. bakalım bu aralar sıkı takipteyiz 7/24 gözlemlicem umarım bişey cıkmaz :)
 
Sevgili Februata ne yazık ki pembelikler benim yavrumda da var ve ben de şüpheleniyorum.Yemek yemesinde , hareketlerinde vsç hiçbir şeyinde problem yok.Hasta olabileceği bir durum da hiç yaşamadı.Hatta benimkinin alt kabuğunda kabuk birleşmelerine doğru da pembelikler var.Araştırıyorum hala...Umarım elle tutulur bir şeyler bulabilirim.
 
O pembelik bende de var ama eskiden hafiften akciğer enfewksiyonu başlangıcı olduğunda monodoksla iyileştirmiştim. Taaa ne zamandı kimbilir? 2 aya yakın olmuştur hastalığı iyileşeli. Ben o hastalıktan kalmadır faln diye düşünüyorum. Halkaların yanında oluşmaya başlayan kahverengilik bende de var ki onlar da galiba yeni oluşacak halkalar sanırım.Ya yeni oluşacak ya da halkaları büyüyecek. Zaten kabuk değişimini de yapıyordu. Bende de problem yok ama arada az da olsa korkuyorum. Allah'an azıcık var pembelik sanırım hastalığın izleri yavaş yavaş kayboluyor.
 
Tarçın ben de bakınıyorum , her pembelik hastalık degildir gibisinden birşeyler okudum. fakat dediğim gibi yavas yavas olussa haşa diyecegim lakin 1 hafta içinde olması korkutuyor beni. umarım en kısa zamanda bişeyler buluruz. cahide, kaplumbaganıza gecmiş olsun. ben daha önce o ilacı pembelik tamamen gecene kadar kullanmak gerektigini okumustum ama tam emin değilim.

önlem olarak monodoks kullansam mı diye düşünmekteyim şu sıralarda.ama hayvan hasta degilse ilac depolamak da istemiyorum. halen hareketlerinde şüphe duyacagım bişey yok. umarım böyle de devam eder.
 
Bilmiyorum çok da yüklenmek istememiştim ben 5 gün kullanmıştım yemek yemesi düzelinceye suya girmeye başlayıncaya hareket edinceye kadar yani. Bence tam emin olmadan monodoks kullanma. Zaten ağır bir ilaç olduğu biliniyor antibiyotik zaten. Sağlıklı biri kullanırsa hücreleri zarar görür.Öyle bir ilaçtır antibiyotik. Yani küçücük hayvan ya o da zararlı olabilir. Benim msnde oturduğum şehirdeki bir veteriner vardı. O da demişti monodoks diye. Sitedekine göre günde 1 kezdi. O veteriner de günde 2 yap 5 gün kullajn durumdan beni haberdar et demişti ben de öyle devam etmiştim yani iştahı falan düzelmişti.
 
anladım. kesin olarak hastalık belirtisi oldugunu bilmeden kullanmak mantıklı gelmiyor zaten haklısınız.

umarım sadece büyüme belirtisinden ibarettir :)
 
Benimki akciğer enfeksiyonundan da öte başka bir enfeksiyonmuş sanıyorum.Bir veterinerle ve yabancı birkaç sitedeki arkadaşla konuştum...Yarın antibiyotik tedavisine başlamayı düşünüyorum...Çünkü benimkinin durumu daha ciddi...Plastronda o kabukların birleştiği yerler çok pembe...Ama beni düşündüren şey hiçbir hava akımına ya da herhangi yanlış bir duruma maruz kalmaması...Belki de çok ilerlemiş akciğer enfeksiyonu diyeceğim ama yem yemesinde , yüzmesinde falan hiçbir problem yok.Şaşkınlık içerisindeyim.Daha da kötüleşmeden ilaca başlayacağım.

Ama ne ilacı kullanacağım , ne kadar kullanacağım bilmiyorum.Umarım doğru düzgün bilen bir veteriner bulabilirim.
 
Geri
Üst