Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Tamam dip temızlıgını ve su degısımlerını ne sıklıkta yapalım?
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Testi suya salinim yapar bunu cikartin, gaga tasina da mineral yeminiz varsa gerek yok.


Su degisimini ben hic yapmiyorum sadece su ekliyorum, dipte pislik birikmedikce dip sifonuna da gerek yok, pislendigini dusundugunuzde suyun 1/3 unu degistirebilirsiniz, bunun suresi yok siz belirlemelisiniz.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Zaten tek kaplumbağam var kırlendıkce degıstırırım duruma göre. Testi çok hoşuma gıtmıstı tuh yazık oldu artık :)
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

su sararmaya yüz tutunca veya tabanda kir birikimi olursa temizlik ve kısmi su değişimi ile suyu tazelersin. koku olursa da o şekilde. yalnız önceden su oda sıcaklığında dinlenip ısınsın. gagataşı dediğin mürekkep kemiği değil ise hiçbir işe yaramaz ama mineral yemin varsa kalsiyum içerdiği için kemiğede gerek kalmaz. bu mineral yem aynı zamanda raffy P ve carnivor içinde de vardır.

100 wattlık bir ısıtıcı iyi olur. ucuz birşey tercih edersen atman BT kristal cam tam batan ısıtıcı yada çelik ısıtıcı alabilirsin. 50 litre üstü su koyduğunda 50 W normalden daha fazla çalışıp zorlanacaktır. bu iyi olmaz. iç derece almışmıydın. o da ısıtıcın kalibrasyon doğruluğunu artırır. su / watt oranına göre ayar değişkenlik gösterir.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Aa sız söyleyince hatırladım aklımdaydı aslında, hemen en yakın zamanda temin edıyorum. Bır de testi ıcın salınım yapmaz demişlerdi ben alırken toprak bi testi, plastik degıl onu da belırteyım. Cıkartmam gerekir mı? Bır de aynı yerde mango kökü ıcın salınım yapar dedıler ben de almadım, onu da bir danısayım. Gaga taşı dedıgım de mürekkep balığı kemıgı, sert yerlerini bıçakla kazıdık koyduk
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Evet o kemik kalsiyum takviyesi yani dedigimiz gibi zaten mineral yem var yani gerek yok. Mango suyu sarartir dogru ama bu zararli degildir ayrica suyuda yumusatir yani almalisiniz. Testi konusunda yapar diye dusunuyorum ama eminde degilim.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Peki tamam çıkartayım taşı, teşekkür ederim :)
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

testi bir noktaya kadar salınım yapar ama daha nemlisi filtrenin sirkülasyonunu keser ve içinde kir birikmesi yaparak göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin üremesine neden olur.

kemiği akvaryuma koyma yerse doymaz. fazlasıda zararlı olur. onu kuru halde temiz bir kağıda tozunu çıkarım ıslattığımız stick yeme bulayarak suya atmadan ağzına veriyoruz. ama dediğim gibi mineral yem varsa gerek yok.

mangoyu önceden tencere gibi bir kapta kaynatırız. bu rengini salması yanında içindeki bakteri ve parazit yumurtalarını da öldürür. yalnız alacağın mango ende 10 cm kadar boyda da 25-30 cm gibi olursa ve hafif hayvanın altına girebileceği biçimde kavisli olursa iyi olur. kabukta plaka birikimi olduğunda alabilirsin yada bu dediğim şekilde bulabilirsen kaçırma al. uygunu zor bulunuyor. sonrada koyarsın. kaynatmadan sonra dahi bir miktar daha salınım yapar. bu salınım pH dengesi için gereklidir. tahminen bir ay kadar sonra durur. dal şeklinde olanlardan alma gövde parçası gibi olanlar iyidir. dal olanların lifi sıkı olduğu için geç salınım yapar ve suyu içine çekmediği için suya batmaz. bazı arkadaşlarımız yüzme öğrettikleri için batmakta inat eden köklere sahipler. hayvanlar su üstünde tutunuyorlar.

kaynatma öncesi ve sonrasında fırçalamak kirleri atmasını sağlar. akvaryuma koymadan evvel su ile durulayıp ayrık lifleri ve sivri kenarlarını kesip koyarsın. belli bir yere koymana gerek yok. bu hayvanlar kullanmayı öğrendikten sonra yerinde durmaz. kısaca kaplumbağalardan sonra akvaryumda gezinen ikinci materyaldir.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Testi aşağıda bulunan görseldeki gibi ise kimyasal olarak herhangi bir salınım yapmaz ancak uzun vadede suyun rengini değiştirecek etkileri olabilir ki bu da iç filtre tarafından absorbe edilir diye düşünüyorum.
mailto:/wp-content/uploads/2014/12/R-25-VAZO.jpg


Mangrov kökü dezenfekte edilmeden akvaryum konmamalı.Tazyikli su altında fırça ile fırçalanmalı ardından suya salınımını minimize etmek ve dezenfekte etmek için kaynatılmalı.


Dip çekimi yapmasanız da dip sifonu alın bence zira dip sifonu sadece dip çekimi yapmak için kullanılmıyor.Su değişimlerinde de daha az iş yaparak akvaryumdan suyu çekmenize/almanıza yardımcı olacaktır.
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Ben o zaman testıyı cıkarayım bır süre sonra ya da kaynar suda sık sık yıkayayım. Kemıgı ısırmıyor ama çıkardım onu da tamam :) bu arada bız yemı zaten öyle verıyoruz, 3 günde bır vıtamınıyle kemık tozunu verıyoruz. Haftada bır de devit3'lu yem verıyoruz. Mango kökü ıcın de dedıklerınızı dikkate alıcaz, tavsıyelerınız ıcın hepınıze tekrar çok çok teşekkür ederız :)


Bu arada testı resımdekınden :)
 
Cvp: ulus akvaryumcular çarşısı varmış

Eğer olurda koyarsan hayvanın deliklerine sıkışmayacağına emin ol. Sıkışırsa çıkamayıp boğulur.
 
Geri
Üst