Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ust kabuk turunculasmasi

denizdeniz

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaslar kaplumbagamin ust kabugundaki cizgiler turunculasmaya basladi bayagi arastirdim ama bir bilgi bulamadim. ekte bir resim var pek net degil daha netini de cekip atarim bir bilgisi olan var mi acaba

Ekli dosyalar

• 20140102_152253-1.jpg
    20140102_152253-1.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 185
Cvp: ust kabuk turunculasmasi

Merhaba,

İçinde bulunan ve dekorasyon amacıyla koyulan malzemelerden kaynaklanmış olması kuvvetle muhtemeldir. Bu malzeme ya da malzemeler salınım yapıyor olabilirler. Doğal ürünler haricindeki diğer dekoratif ürünleri, uygun şart ve kaliteye sahip değilse kullanmamak gerekir.

Akvaryumunuzun genel fotoğraflarını paylaşabilir misin?

kaplumbagami daha cok yeni aldim akvaryumumdakiler simdilik bu kadar malesef param oldukca yeni seyler aliyorum. dah net kabuk fotograflari da koydum

Ekli dosyalar

• 20140102_155111-1.jpg
    20140102_155111-1.jpg
    42.6 KB · Görüntüleme: 105
  • 20140102_155247-1.jpg
    20140102_155247-1.jpg
    8.6 KB · Görüntüleme: 99
  • 20140102_155329-1.jpg
    20140102_155329-1.jpg
    23.1 KB · Görüntüleme: 149
  • 20140102_160448-1.jpg
    20140102_160448-1.jpg
    26.5 KB · Görüntüleme: 111

cinsimi öyle dicem ama bildiğimiz kırmızı yanak yani, ilginç

zaten ilk geldiginde oyle degildi. ayni turunculuklar altta da var ama kabuk yumusamasimdaki gibi pembe degil. onlar da turuncu

Plaka araları açılmış. Oraları normalde siyah olur ama kayadan kaynaklı bir kahverengilik olabilir. Kaya akvaryum taban çamına noktasal olarak aşırı baskı uyguluyordur, çatlatma ihtimalini düşünmeli. Dibe silis kum serip kayayı üzerine koymak daha güvenli olur.

Isıtıcı çok yukarıda kalmış. Tam batan tipte ise komple suya batırmalı. Aksi halde kafa kısmı yada minimum water level çizgisine kadar batırmalı. Bu şekilde aşırı ısınma ile patlama, çatlama olabilir.

Suyu kayanın hemen tepesindeki kuru düzlüğe kadar yükseltmeli. Hem ısıtıcı için hem su alanı artışı için iyi olur.

Hayvan ne ile besleniyor?

evdeki malzemlerle ve hazir yem ile. yani domates yumurta yesillik falan ayricada hazir satin aldigim yem ile

Emre abi hazirladiginiz yem programini ve hazir yemlerin cinsini sormustur
Yumurta,domates uygun degil marul ve kivircik ac gunlerde verilebilir(ac gun uygulamasi kaplumbaga 8 cm den buyukse yapilir)

Ali Sarp yazmış, elde olması gereken hazır yemlerin neler olduğu önemli. Ki anladım kadarıyla tek tip yem var ve bu zaten çok çok yetersiz. Gene bahsettiği gibi evdeki diğer verilen besinler uygun değil. Ancak bitkisel beslenmede marul, kıvırcık ve salatalık veriyoruz.

Kabukta vitamin ve mineral eksikliği var gibi. Beslenme düzenlenmeli.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Ne verileceğine net olarak buradan ulaşılabilir.

foruma hoş geldin şeymanur. hayvanın kabuğu için jel kullanıyor musun. üst plakalar, ciddi oranda deforme olmuş. jel kullanıyorsan sakın kullanma onu çöpe at, zararlıdır. ikincisi kullandığın lamba kuru alana çok yakınsa bunun verdiği ısıda buna sebebiyet verir. kapağı kaldırıp kıskaçlı lambaya 40-60 Wattlık düz ampul tak. buzlu cam tercih sebebidir. bunu bir parça düzeltmek için eczaneden devit damla al. hayvanı kuru bir yere alıp peçete ile kuruttuktan sonra iki damla damlatıp üst kabuğa yay ve 5 dakika kadar beklet sonra peçete ile silip tekrar akvaryuma koy. ayrıca uvb ampulün yoksa haftada bir, bir yeme bir damla damlatıp elinle ağzına uzat suya değmesin. yağlı vitamindir suyu kirletir. bu şekilde yemiyor ise yemin kurumasını bekleyip ağzına sığacak oranda kırıp hemen önüne at yesin.

uvb lambam olmadığı için jel kabuk sertleştici kulanıyorum malesef :( ilk linke baktım kredim yatar yatmaz alıcam zaten çeşitli yemler . deviti de alırım hemen. Ama uvb lambam olmadığı için jeli kullanmam gerekiyor napmalıyım ? bir de acaba kayadan kaynaklanıyor olabilir mi? çünkü kaya ödeki ve arkadaki cama çok yakın ama Tırt illa diğer tarafa geçmeye çalışıyor ve kendini kayaya sürtüyor. sebep bu olabilir mi ?

yemle vitamin verme olayını da yapıyorum haftada bir. lambam da 40w ve yaklaşık bir karış mesafe var kayayla arasında

o jeli hemen çöpe at. o vernik gibidir. kabuğun hava almasını engeller. bu sebeple kabuk deforme olur. gözüne temas ederse kör eder. zararlı bir üründür. uvb yoksa onun yerine eczaneden devit damla al. bunu haftada bir bir yeme bir damla damlatıp biraz kurumasını bekle ve tek hamlede yutabileceği ölçüde kırıp ver. bu yeterli olacaktır. yağlıdır bu sebeple yemi hemen yutabileceği şekilde verilmeli suya minimum salınımla kurtarmalısın.

peki hemen bırakıyorum jeli o zaman . bilgiler için çok teşekkürler :rolleyes:

Özellikle kayaya sürtmesinin sebebi kaşıntıdandır. Kabuk değişimlerinde olan bir durum. Aslında jel kullanıldığı içinde bunu yapması çok iyi. Bu jel kabukta gözenekleri tıkar, tabaka olmuştur. Buna destek olarak kabuğa devit uygulaması yapmak iyi olur. Bunu hayvanı ısıtma lambası olan kuru bir kaba alıp kabuğu kurulayarak 1 damla devit damlatıp parmakla deriye değmeyecek şekilde yayıp 5 dk bu ısıtma lambalı kapta tuttuktan sonra havlu ile kabuğu tekrar silip hayvanı akvaryuma koyarak yapmak mümkün. 10 gün bu işlemi her gün yapıp akabinde durumu kontrol edelim derim.

sağolun arkadaşlar bugün devit damla ile gammarus ve reptomin yemlerimi aldım fakat serra raffyleri bulamadım onları internetten sipariş edicem artık. devit damlattım bugün iki damla . umarım işe yarar . gelişmeleri size de haber ederim :)

gammarus jbl, tropical ve tetranınki de olur. raffy I'ya bağlı kalma. aldığın gammarus açık poşet değildir inşallah. açık poşetler genelde son kullanma tarihi geçmiş veya geçmeye yakın olanlardır.

:'(malesef sadece açık poşet bulabildim petshoplarda çok çeşit yok. kredi kartı kullanmadığımdan internetten sipariş vermem de çok zor oluyor

Cok cesit olsun diye onu vermektense hic vermemek daha iyidir bence

Geri