Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UV-Spot ampulun kisa surede kesme riski var midir?

Tayfun Bayrakli

Bronz 2 Üye
Tekrardan merhaba herkese,

Az once aklima gene bisey takildi ve kendi kendime dehsete dustum :) su an icin degil ancak ileride hem uv hem de isitma gorevini goren UV-Spot almayi geciriyordum aklimdan ancak fiyatlari biliyosunuz ki 180 lira civari.ve su an 1,5 tl degerindeki akkor ampullerimin bile bildigim yada bilmedigim nedenden oturu bugune kadar defalarca kestigini dusundum ve bu 180 liralik ampulde neden olmasin dedim,yani boyle cok buyuk bi fiyati olan bi urunu almak ne kadar dogrudur kesme yapma ihtimali yuksek mi? Ve kesmese bile normal omurleri ne kadar bu ampullerin?

Cvp: UV-Spot ampulun kisa surede kesme riski var midir?

Onların genelde güçleri yüksek olduğu ve teraryum canlılarına uygun oldukları için tercih edemiyoruz. Bu sebeple bu ampulü şahsen ben denemedim. Muhtemelen dayanıklıdır ama riske girmektense dayanıklı bir uvb ile yanına ısıtma lambası daha iyi olur bence Tayfun.

tayfun o dediklerinin wattı yüksek bizimkilere uymaz. ısıtma ampul yanında emin ucuza kompak uv ampul buldu. fiyatı uygun eminden temin edebilirsin. ısıtanlar sadece uva içerir. dediğin ampul düşündüğüm ise onlar çöl sürüngenleri için teraryumda kullanılıyor.

emre aradan girmiş yine. :smile:

Anladim uzak dur ondan diyosunuz yani bana kisaca :) kompak uv derken neyi kastediyosun cem abi uvb mi icerikli yani?emin dedigin kiside eminemre oluyo herhalde degil mi?
Emre abi isitici lambam var mandalli akkor ampulu olan da simdi akvaryumum buyuk degil o yuzden florasan seklinde degilde gene mandalli bir lambaya takabilecegim(senin su mandalli lamba sorunu yasayip da sonunda gittigidiyordan aldigin lambalardan :) ) uygun bir uvb ampul istiyorum ancak fiyati nedir,ve 13w 15w 26w diye ayriliyo hangisini tercih etmem gerekir,ve hatta juenpetten yada baska bi yerden bana uygun bi tanesinin linkini verebilirmisiniz

Bumblebee adli kullanici emin abi oluyor
UV kompakt dedigide cem abinin UVa-UVb bulunan normal ampul ama cok uygun fiyat ben iki adet aldim 4 yillik yedek yaptim yani

Konuda bu :
mailto:/forum/Konu-exo-terra-uvb-5-0-toplu-alimi.html

Bu ampullerde wattin belirleyici oldugu konu her ampul her lamba canagina uymuyor

max 40 w olan lamba ise dediğin ona uyumlu ampuller. mesafe uzaklığına göre ister 13 W ister 26 W al. 13 W için 20 cm kadar uzaklık 26 W için 27 cm civarı bir uzaklık gerekli. buna göre mesafeyi hesap edip uygun olanı alırsın.

Evet uvb ampullerdeki güçte gene mesafeyi belirliyor. Bundaki konu uvb ışınının etki yoğunluğu. Güçlü olanı daha uzağa alıp daha geniş alanı etki altına alabilirsin. Birde mandallı lambanın konumlandırmasını kendi sisteminde kontrol et. Eğer mesafen kısa ise düşük güçtekini al. Bahsettiğin gittigidiyordaki lamba çok kalitesiz ama buna uyuyo. Benim bu hafta sonu bir lambam daha bozuldu. Bu konuda Cem daha kaliteli mandallı lamba bulmuştu. Arayıp bulunduğun şehirde şubesi varmı diye sorup o şubeden temin edebilirsin. İlinci sayfadaki ilk mesajımda Karaköy toptan satış ofisinden öğrenebilirsin. Lambanın kodunu vererek sor derim.
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-mandalli-lamba-buldum.html?page=2

Alisarp tesekkur ettim link icin inceledim ve fiyatlara,uvb lamba konusuna daha yeni yeni bakiyorum oyuzden 60 tl de bana fazla geldi,tabi ki normalinden daha ucuz orasi ayri konu

Cem abi 13 w ligin uygun oldugunu anladim bana,malum su anda orta duzey bi akvaryumdayim :)

Emre abi ancak ben gittigidiyordan degil tekzenden aldim lambayi ve 15 tl verdim, bu da mi kalitesizdir acaba? Ve ampul olarak da philips marka 40w lik normal sari akkor ampul kullaniyorum 1,5 tl lik, bunlar uygun mudur ayrica soft nasil oluyo anlayamadim o da akkorun bi turu mu nasil soft oldugunu anlayacam,elektirikciye girip soft ampul istiyorum 40wlik isi yayabilen dedigimde ya bana bunlar isi yaymaz dediler ya da daha yuksek w liklari gosterdiler bi turlu anlasamadik yani bende tam bilmedigim icin nedir ne degildir bu bildigim 40w lik akkorlari kullaniyorum hep

Soft ampul içinde akkor teli gözükmeyenler yani buzlu camlılar. Şimdi tasarruflu ampuller çıktı ve bunlar fazla ısı vermiyor. Biz eski sistem ampulleri kullanıyoruz. Bauhaus varsa oradan ecolite halosoft ampul al. Onun 40 w olanıda vardı sanırım. Biz 52 w olanı tercih ediyoruz.
Sendeki 40 w hayvanın gözlerini çok rahatsız etmezse kullan.
Aldığın mandallı lamba dayandığı kadar dayansın. İlerde bozulursa değiştirirsin.

Sen şimdi devite devam et ama ampul için birikim yap.

Elektirikciden 40w lik soft akkor ampul ismiyle mi istemem gerekiyo peki abi? Valla pek rahatsiz ediyo gibi gelmedi bu hayvani ama daha iyisi varsa neden onu denemiyeyim.evet abi ya en yakin zamanda dusunuyorum uvb yi de bakalim gene danisirm alirken

Mesela bu olur mu emre abi 40w ligini alsam?

Ekli dosyalar

• 401693.jpg
    401693.jpg
    51.5 KB · Görüntüleme: 103

soft ampul veya buzlu camı olan de. zaten dediğimiz model ampulü bulamayanlar için önerdiğimizde şeffaf 40 W. dediğimiz ampul bu mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Uygun lambaniz varsa olur tabiki

Abi seffaf olunca hayvanin gozunu almaz mi

soft bulamayanlar için şeffafta lümeni düşük oranlı olduğu için mecburi 60 W olandansa bu 40 W tercih edilmeli. ayrıca gözlerindeki siyah çizgi ışığı kırar buda fazla rahatsız olmalarını engeller.

Böyle bir ürün buldum fiyatıda çok pahalı değil benim böyle bir düzen kurmam zor ama ihtiyacı olanlar için ideal mailto:/evcil-hayvan/solar-reptil-sun-t8-15w-438mm-85369286

Verdigin linkte ecolite halasoft var abi ama burda yok ondan satilmiyo, tekfenin resmini yollamistim olur mu diye ama abi?

Tayfun, önceki sayfada sorduğun tekfen 40 w uygun.

Yaşarcan önerdiğin uvb floresan çöl hayvanları için %8 uvb içeriyor, kaplumbağalara uygun değil. Bulursan uygun olan uzarinde jungle yazandır. Yani bu;
http://www.jbl.de/en/reptile-products/detail/2553/jbl-solar-reptil-jungle
Gerçi floresan konumlandırması zor olur. Bizim gibi tepeye kuru alan yapılırsa üzerine oturtulabilir. Ali Sarp kullanıyor.

buna uygun balastı (duy) olanlar için eğer yoksa balastta alınacak.

Floresan lambada sanirim 45 ve 60 cm var bizim icin uygun yani kuru alan eni cok onemli benim kuru alanin eni 45 cm oyuzden hic disarda kalmadan tam oturuyor

Abi aslında ağustosun kuru alanı hemen jakuzinin kenarında eski konularımda bir foto paylaşmıştım bir bakabilirmisin ona uygun bir sistem yapabilirsem florasan kullansam ? Hem enerji tasarrufu için daha iyi olur

Geri