Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

uva lamba için 35w çok mu ?

Cvp: uva lamba için 35w çok mu ?

hayır ben 40w kullanıyorum sanırım ortalama 60 w kullananlar var 100 de olabilir . uvb nin fazlası zararlıdır bildiğim kadarıyla uva zararlı değil ayrıca ısıtma lambası olarak kullanıyorum

samet52' Alıntı:
hayır ben 40w kullanıyorum sanırım ortalama 60 w kullananlar var 100 de olabilir . uvb nin fazlası zararlıdır bildiğim kadarıyla uva zararlı değil ayrıca ısıtma lambası olarak kullanıyorum

teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

rica ederim, kaplumbağanızla sağlıklı ömürler dilerim

teşekkürler inşallah hepimize kapluşlarımızla sağlıklı ömürler

flora11' Alıntı:
ben internetten uva lamba aldım ama 35wmış acaba çok mu gelir ?

normal lamba mı neodym spot mu ? sarfiyatsız tipte olsaydı çok derdim ama bu watt'ta o tip uva ampul yok. neyse sonuç olarak ilk ikisinden biri olacak. çok gelmesini bırakın düşük bile kalır. bir tek uva olan ampullerin bir kısmı aynı zamanda ısıtıcı lamba görevide görür. kuru alana konumlandırırken elinizle ısısına bakarak mesafeyi ayarlayın. sıcaklık yeterli değilse ek olarak ısıtıcı lamba kullanın. ben 60 w'lık spotu 20 cm mesafede kullanıyordum ısıda veriyordu. bunun mesafesi daha az olacaktır. infrared tip spot ise kırmızıdır, o biraz daha sıcak olacaktır. bunu çöl tip ortamda kullanıyorlar diye biliyorum. bize uymaz.

100 wattlıklar sakıncalı aşırı sıcaktır, kızartır. üst noktada 60 watt uygundur.

sametin dediği gibi uvb'nin zararı şu şekildedir uygulandığında bağırsaklarında aktive olarak d vitamini sentezini sağlar. çok kullanıldığında vitamin fazlası açığa çıkacağı için zarar verir. özellikle sindirim ve boşaltıp sistemlerini bozar. deri döküntüleri artar. o açıdan uva biraz daha uzun kullanılıyor.

Kuru alan ısısını derece ile kontrol edip 31-33 değerlerinde olduğundan emin olabilirsiniz. Mesafeyi buna göre ayarlarsınız.

teşekkür ederim üzerinde tropikal ve çöl tiPi yazıyor linkini koyarım en kısa zamanda şu an telefondan girdim Emre bey teşekkürler hemen bir derece alacağım

Marka, model bilgisi yada link verdiğinizde bizde kontrol ederiz. Gücü bizim kullandıklarımızdan daha az bir ısınma lambası olduğunu düşünüyorum. 15-16 cm mesafeden uygun ısıyı sağlayabilir.

ben gittigidiyordan aldım fakat ordaki bitmiş sanırım onun için aynı lambanın yabancı bir siteden linkini veriyorum

http://www.amazon.co.uk/Trixie-Neodymium-Basking-Spot-Lamp/dp/B002YJU0U0/ref=sr_1_20?s=pet-supplies&ie=UTF8&qid=1359539389&sr=1-20

buda aynı lambanın 75w olanı özellikleri aynı

mailto:/evcil-hayvan-petshop/trixie-reptiland-neodymium-spot-lampa-75-watt-66852360

bu lambayı ısıtıcı olarakta kullanabilirsiniz ekstra ısıtıcı lambaya gerek yok. 75 w çok gelir.

kuru alanda lambayı bir ısı ölçer yardımıyla konumlandırabilirsiniz watt düşükse daha alçak watt yüksekse daha yüksekte ideal sıcaklık korunulabilir

evet zaten benim aldığım 35w teşekkürler yardımlarınız için

samet52' Alıntı:
kuru alanda lambayı bir ısı ölçer yardımıyla konumlandırabilirsiniz watt düşükse daha alçak watt yüksekse daha yüksekte ideal sıcaklık korunulabilir

teşekkürler bende öyle düşünmüştüm

Biz kaplumbağalar için soft ampuller öneriyoruz. Yani içindeki akkor teli gözükmeyen beyaz ampuller. Gördüğüm kadarıyla bu lamba akkor teli gözükenlerden. Gözlerini rahatsız edebilir, kuru alanı kullanmak istemeyebilir. Yani bunlardan birini alsanız daha iyi olurdu.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13208

alkor teli gözüken mi gözükmeyen mi bilmiyorum ama bunu kullansam olmaz mı ? eğer olmaz diyorsanız iade etmem gerekecek

Ürün sanırım elinize geçmedi. Ben tavsiye etmem. Aynı markanın uygun ürünü bu.

mailto:/img145/338/full76000.jpg

doğru diyorsun emre, halojen uçlu ampuller, normallere göre daha parlaktır. kuru alana dik açı yani yukardan konursa sorun olmaz diye düşünüyorum. zaten yüksek wattlı değil. yandan sakıncalı göz kapaklarının üst kısmı kalın deri alt tarafı şeffaf, yandan konulduğunda kapalıda olsa gözlerini etkileyebilir.

JBL neodym lambalar kullanılıyor genelde ben de onu kullanıyorum , http://www.sanalpazar.com/Jbl-Reptilspot-Neodym-40-Watt__isp5553352 60 watt ise http://www.sanalpazar.com/Jbl-Reptilspot-Neodym-60-Watt__isp5553369 benim masa lambamda max 40 watt yazdığı için 40 watt aldım eğer sizde öyle bir sorun yoksa 60 watt idealdir zanlımca.

Geri