Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB Ampul Kullanımı

seizma57

Bronz 4 Üye
Merhaba,

Bir tanıdığım vasıtası ile Almanya'dan Exo Terra 5.0 UVB ampul getirttim. Görsellerdeki gibi kurulumu yaptım, soldaki ısıtma 07:00-21:00 arası açık, sağdaki de UVB yukarı çıktığında 30-60 dk arası açık tutuyorum. Öncelikle kurulumda bir sorun varsa yorumlarınızı rica ederim.

UVB ampul konusunda biraz endişelerim oldu. Akvaryum oturma odasında, insan için bir zararı bu kullanımda söz konusu olur mu acaba? Gün içinde odada annem oluyor. Eğer zararı varsa buna önlem olarak ne yapılabilir. Desteklerinizi rica ederim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    179.5 KB · Görüntüleme: 3
  • 2.webp
    2.webp
    60.4 KB · Görüntüleme: 3
Bir de genel olarak 30-40 dk yeter yazmış herkes ama gün boyu açık kalsa da olur demek mi bu? Yani max 30 dk mı yanmalı yoksa o kadar yeterli mi? Ben kameradan izliyorum ve kuru alana çıkınca açıyorum lambayı uzaktan. Eğer daha uzun süre açık kalmasında bir mahsur varsa yarım saati geçirmiyim.

Hayvan kaç tane?

Ampul kaç watt? 13 watt ise 19-20 cm mesafeden; 25 watt ise 29-30 cm mesafeden konumlandırın.

Bu ampuller radyasyon yayıyor. Yakınında durmak, göz teması, el yani deri teması sakıncalı.

Çanağın çevresine ampulü tamamen içinde bırakacak yani yandan görünmeyecek şekilde alüminyum folyo sarın. Üst hava delikleri açıkta duracak. Birkaç metre uzağında durmak sıkıntı vermez.

Sadece en çok çıktığı saatlerde yakıyoruz. Bu da öğle civarları oluyor.

Hayvan tekse 1 saat yeterli olur. Çok hayvan varsa süre artar.

Zamanlayıcı alıp takın kendi açılır kapanır.

Isıtma lambasını 20:00'ye kadar yakın. Sonraki 1 saat normal bir ışık yeterli. Bu süre uyku zamanının anlamasını sağlıyor. Sonrasında loş bir ışık olsun. Sokak lambası ışığı vuruyorsa o da olur. Bu gece hareketlenirse sağa sola gözünü vurmaması için.

Salon ışığı vuruyorsa akvaryum üstüne gergin biçimde birşey örtün. Yalnız hava boşluğu kalsın nem uçsun hava girsin. Işıkta uyumuyorlar.

Geri