Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Uvb lamba tercihi

Hüsnü Çoban

Bronz 5 Üye
Merhabalar. Uvb lamba olarak 3 yaş 13-14 cm kabuk boyunda 2 adet kaplumbağa için kaç wattlık olanı tercih etmeliyiz. Bir de internette exo terra 13w 630tlye buldum bir sitede. Fiyatı diğer yerlerdeki exo terralara göre aşırı uygun sahte olma ihtimali var mıdır? Linkini de yazıyorum daha önceden bu siteden alış veriş yapan oldu mu. Bir de amazonda lucky herp marka gördüm fiyatı exo terraya göre daha uygun bu marka hakkında bilgisi olan var mı

Merhabalar. Uvb lamba olarak 3 yaş 13-14 cm kabuk boyunda 2 adet kaplumbağa için kaç wattlık olanı tercih etmeliyiz. Bir de internette exo terra 13w 630tlye buldum bir sitede. Fiyatı diğer yerlerdeki exo terralara göre aşırı uygun sahte olma ihtimali var mıdır? Linkini de yazıyorum daha önceden bu siteden alış veriş yapan oldu mu. Bir de amazonda lucky herp marka gördüm fiyatı exo terraya göre daha uygun bu marka hakkında bilgisi olan var mı

Siteyi bilmiyorum fiyatı uygun yazmışlar ama likteki ürün doğru. Exo terra 5.0 13watt uygundur.

Teşekkürler. Biraz araştırdım bu siteyi ama bilgi göremedim hiç diğer forumlarda da. Diğer yazdığım marka hakkında da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Teşekkürler. Biraz araştırdım bu siteyi ama bilgi göremedim hiç diğer forumlarda da. Diğer yazdığım marka hakkında da bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Lucky herp ortalama bir marka.
5.0 13watt uygun olabilir ama ampulü pahalı.

5watt 5.0 mini uvb ler var onlara da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kullandığınız önerebileceğiniz bir ürün var mıdır fiyat performans olarak
Kompakt florasan ampul uvb ler yılan hikayesine dönmüş. Çinli ureticiler bu konuda ürün bilgilerini yanlış veriyor.

5.0 diye satılanların bazıları 15.0 gibi zaten renginden ve kaplama kalınlığından belli oluyor. Kırmızı yada sarı renkli olanlar daha yüksek uv oranına sahip.

Bu sebeple florasan uvb yerine led uvb öneriyorum.

Güncel olarak kullandığım ürün budur.
AliExpress'te az önce şunu buldum:
859,11TL | 110/220V sürüngen UVB işık enerji tasarrufu göz koruması Led lamba Pro kaplumbağa kertenkele yele aslan ultraviyole kalsiyum lamba güneş 육거북 북

Bu ürünü kullanmadım ama 5watt 5.0 modeli mevcut bu daha iyi olabilir.
AliExpress'te az önce şunu buldum:
643,71TL | 10.0 5.0 UVB 5W/13W26W sürüngen ampul UV lamba Vivarium teraryum kaplumbağa kaplumbağa yılan Pet enerji tasarrufu isıtma ampul

Çok teşekkürler. Kullandığım model dediğiniz ürünün ömrü ne kadar oluyor. Günde 2 saat çalıştıracaksam ne kadar süre de bir yenilemem gerekir

Çok teşekkürler. Kullandığım model dediğiniz ürünün ömrü ne kadar oluyor. Günde 2 saat çalıştıracaksam ne kadar süre de bir yenilemem gerekir
Sıcaklığa bağlı olarak ömrü değişir. Ben günde 1 saat çalıştırıyorum hala bozulmadı. Yinede net sonucu zaman gösterecek.

Ama üzerindeki ledler normal ledlere göre daha kaliteli . Dolar bazında 10 dolar gibi bir fiyatı var hiç ucuz değil.

Yalnız hayvan birden fazla ve büyükler, geniş alanı ışıtmak gerekecek. 25 watt daha uygun olur. 28-29 cm mesafeden konumlandırılıyor.

Isıtma lambası en başından beri var. Ama d vitamini için yemlerine devit damla damlatıyodum. Onu da çok düzensiz yapmaya başladığımı fark ettim. Yeni ömürlük akvaryum kurdurdum. O vesileyle uvb lambaya da geçiş yapıyorum. Boyları fena değil ama birinin kabuk yapısı hafif deforme gibi. Eğer d vitamini eksikliğindense uvb lamba ile düzelme olur mu kabuk yapılarında ileri vadede

Isıtma lambası en başından beri var. Ama d vitamini için yemlerine devit damla damlatıyodum. Onu da çok düzensiz yapmaya başladığımı fark ettim. Yeni ömürlük akvaryum kurdurdum. O vesileyle uvb lambaya da geçiş yapıyorum. Boyları fena değil ama birinin kabuk yapısı hafif deforme gibi. Eğer d vitamini eksikliğindense uvb lamba ile düzelme olur mu kabuk yapılarında ileri vadede
Kabuk içe çöktü mü duzelmiyor diye biliyorum. Ama hayvan bolca yüzüyorsa obezlik yoksa sorun olmaz.

Uvb için haftada 1 2 kere çalıştırmakta makul. Kış aylarında daha cok ihtiyaç duyarlar.

Çinli muadillerinden florasan uvb alabilirsiniz. Ama dikkatli olun bazi modeller gereginden fazla uv iceriyor.
5.0 yazıp 20.0 satıyorlar.

Geri