Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB LAMBA

3 adet var hepsi benim birisi 14 litrelik plastik kap su düzenleyici yada dinlendirilmiş su ile doldurup balkonda hem güneş ışığı almaları için hem beslenmesi hem de yüzmesi için şuanlık 2 hafta oldu günlük min 3 saat çıkarıyorum cam rapması o olan işe giderken kullandığım akvaryum. Ancak su seviyesini arttırsmıyorum arttırdığımda dışaro çıkabiliyorlar led ışıklı olan 2. El akvaryum görseldeki kuru alan geldiğinde o akvaryuma geçmeyi düşünüyorum
Bunların hepsi zararlı hiçbirisi uygun değil.

Kaplumbağa akvaryumunda yapay çim gibi malzeme olmaz.

Çakıl, taş, kabuk olmaz.

Akvaryum üstü açık olur kapaklı olmaz.

Güneşe çıkarmayın hayvani öldürürsünüz.

50 litrelik gıda kabı alın. 60×40x30 ölçülerinde.

Kuru alanı bu şekilde yapın.

Kuru alan yaparken taş ve çim gibi malzemeler kullanmayın.

Taştan soğuk yer. Çim ise pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum ve kuru alan üstü tamamen açık olmalıdır ama kuru alan duvarları kaçmaması için yüksek olmalıdır.

Kuru alana rahat çıkabileceği şekilde tasarımını yapın. Suya salınım yapacak Veya bakteri tutacak veya soğuk yemesine neden olacak malzemeler kullanmayın.

Bu şekilde askılı kuru alan yapabilirsiniz. Pprc boruları kaynak makinesi ile birleştirin. Üstüne 1. Kalite meyve kasası kaplayın.
20250731_135028.jpg

Veya bu şekilde tabana oturtmalı yapabilirsiniz.
IMG-20250801-WA0004.jpg

Veya bu şekilde 4 parça cam kestirip akvaryum slikonu ile yapıştırın.
Dikkat edin kuru alandan kacamayacak kadar kuru alan camları yuksek olmalı.
IMG-20250802-WA0008.jpg

Veya meyve kasasından şu şekilde kuru alan yapın.
IMG_4584.jpeg

Attığım lambayı alın birde su ısıtıcı.

Kullandığınız takviyelerin fotoğrafını atın yazı ile net birşey diyemem.

Hepsi çöp bu hangisinin litresi fazla ölçülerini gönderin siyah paladyum var onu es geçin beyaz cam akvaryum ölçüsü nedir

Akvaryumda taş falan olmayacak sadece su olacak yoksa zarar verir enfeksiyonlara sebep olur

Güneşe çıkarmayın Güneş ısısı dengesiz olduğu için sağlığa zarar verir
Büyük akvaryum 50 yatay 30 derinlil 20 en şeklinde diğerini bilmiyorum daha küçük ebatta gönderin derken kuru alan platformunumu söylüyorsunuz

Poşette gammarus almayin. Parazit içeriyor.

Yemler alt kalite ama yiyorsa verin.

Bio turt olan d vitamininşuan vermeye gerek yok.

Siyah olan su düzenleyici.

Reptivit olanı haftada bir yemine 1 damla damlatıp yedirin.

Son düzenleme:
Yavru olduğu için 6 ay idare eder.

50x30 başlangıç boyutu.
Zaten 7 8 aylık düşündüğüm ve tecrübesiz olduğum için aldım dediğim gibi 2 kaplumbağam çok kötü koşullardaydı o plastik kaplardaydı ve içindeki diğer kaplumbağa ölüydü.Ancak size bir soru sormak istiyorum dediğiniz lambayı alıcam o ısı için mi?.Güneşe çıkarmayın yazmışsınız demekki bilmeden zarar veriyormuşum.Ancak o zaman uvb nasıl alıcaklar ve su derinliği şuan 7 9 cm aradı büyük akvaryumda rahat olurlar diye aldım nasıl bir yol izlemeliyim.Pvc boruyla kaynak ilenkuru alan önermişsiniz bunu nerden temin edip yaptırabilirim çok zayıf bilgilerim var.Yoksa kaplumbsğada sahiplenmeyi istesemde düşünmüyordum çok ani oldu.O halde görünce sorumluluk hissettim. Bu konulardads yardımcı olabilir misiniz

Uvb almasına şuan gerek yok.

8cm kabuk boyundan sonra uygun bir uvb kullanılır.

Isıtıcı lamba ve uvb lambası ayrıdır. Isıtma için attığım en iyisi.

Uvb piyasanin kandırmacası.

Az miktarda alması yeterli.

Uvb nin zararı faydasından daha fazla.

Güneşin alnında 1 saat çıplak durun. Ve bunu hergun yaptığınızı düşünün. Cilt kanserinin 1. Sebebi uv ışınları.

Uvb piyasanin kandırmacası.

Az miktarda alması yeterli.

Uvb nin zararı faydasından daha fazla.

Güneşin alnında 1 saat çıplak durun. Ve bunu hergun yaptığınızı düşünün. Cilt kanserinin 1. Sebebi uv ışınları.
Bilmişlik asla taslamak istemem ki zaten tecrübesizim ancak chat gpt bir sürü influcer ve bi çok kaynak uvb öneriyor sizin dediklerinizde çok mantıklı geliyor.O zaman size güvenerek attığınız linkteki lambayı alıyorum.Armatür içinse başka bir kaynağınız var mı o siteyi bilmiyorum whatsapptan sipariş et var ordan mı etmeliyim.Yada şurdan bulabilirsiiz şu özellikelr yeterli derseniz onu alıcam

Uvb gerekli doğru zamanda doğru oranda kullanmak lazım şuan uvb güneşe ihtiyaç yok

Lambaları alın masa lambasini diyosunuz heralde orası güvenli buradaki herkes ordan alıyor ordan başka yer var ama güvenli değil

Halojen ampul her dalga boyunda ışık üretir.

Uva uvb uvc dahil.

Dışında cam filtre olmadığı için uvc sızıntısı hayvanın bağışıklık sistemini zayıflatır, goz enfeksiyonuna neden olur.

Uvb ampulü gunde 1 saat kadar çalıştırıyoruz ısıtma lambası ise 8-12 saat kadar çalışır.

Ayrıca reflektor(yansıtıcı tip) ampul yakıcı ısı verir. Hayvanı kızartıp öldürenler oldu bu şekilde.

Kafa derisi ince. Başına Güneş geçerse ağzından burnundan kan gelip ölür.

Ayrıca uvb 8cm kabuk boyundan sonra kullanılır.

Erken kullanılırsa kabuk sertleşir büyümeye engel olur.

O ampulu iade edip bunu alın. Yazın 28 kışın 52Watt kullanın.

8cm boya gelince tekrar yazın uvb onerelim.
Birde bunlarda ısı ampulu yazmıyor ama bunu mu kullanmalıyım bu ne işe yarıcak acaba bilgi verebilir misiniz hem de halojen ampul yazıyor

Uvb gerekli doğru zamanda doğru oranda kullanmak lazım şuan uvb güneşe ihtiyaç yok

Lambaları alın masa lambasini diyosunuz heralde orası güvenli buradaki herkes ordan alıyor ordan başka yer var ama güvenli değil
Bu lambalardada halojen yazıyor ve satıcı ısı vermez kendi ısısı yazıyor bir yanlışlık yok değil mi linkteki lambaları kullanmalıyım

Holojen ampul ısıtma ampul orda ne yazar bilmem ama özelliği ısıtma kuru alanı ısıtmak için zaten kullanılır siz linkteki lambaları alın

Geri