Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB-Su düzenleyicisi- Kalsiyumlu Kemik

dbasol

Gümüş 3 Üye
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=11773

Yukarıdaki adresteki su düzenleyicisi sizce gerekli mi?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=13258

Daha önce bunu toz haline getirip, vitaminli ıslak yeme bulayıp öyle veriyordum ancak büyüdüğü için bizimkiler direk yukarıdaki ürünü alıp suya bıraktım. Bir tanesi bir ısırık aldı ve birkaç gündür öylece duruyor akvaryumda. Bunu ara ara gelip tırtıklarlar mı yoksa başka bir yöntem mi bulmalı?

Son olarak ricam ampul tarzında, kıskaçlı masa lambalarına konulabilecek bir uvb tavsiye etmeniz yukarıda belirttiğim siteden. Mağaza evime çok yakın ve ürün çeşidi bol olduğundan buradan almak daha kolay.

su düzenleyici bildiğim kadarıyla gerekli değil
bence yine vitaminli yeme bulayarak vermek daha iyi
şu an telefonumdan girdiğim için link veremiyorum bilgisayardan girdiğimde yardımcı olmaya çalışırım
daha tecrübeli arkadaşlar ayrıntılı bilgi verecektir benim bildiğim bu kadar

Cvp: UVB-Su düzenleyicisi- Kalsiyumlu Kemik

su düzenleyici naftalin gibi birşey ben almaya çekindim. zaten düzenli temizlik yaptığım için gerek duymuyorum. bu şu açıdan işe yarar. bir yere bir iki haftalığına giderseniz ve birisine sadece yem at derseniz olabilir. yoksa doğaldan iyisi yoktur derim.

yok mürekkebe bir şey etmiyorlar ben denedim. onun yerine 100 ml'lik calcil ve agil yem al. işini fazlasıyla görür. haftada birer öğün yeterli o açıdan en ufak boy yeterde artar.

ben namibanınkini aldım, karma 23 w. tabi enerjisi yüksek olduğu için deveboynu lambaya aldım ve 30 cm yukardan tutuyorum. ısı verme özelliği yok o açıdan ısıtıcı lamba lazım. kıskaçlıda kullanacaksanız ve kuru alan yakınsa jbl'ninkini alın. düşük watt olduğu için daha uzun süreli kullanılabiliyor. ben max 3 saat kullanıyorum. ve bu arada göz temasından kaçının, mahvediyor ben çevresini alüminyum folyo ile sardım. ışık sadece kuru alana gelecek şekilde. bu lamba çalışırken özellikle çocuklar olmak üzere kimse yaklaşmasın. yani ışık temasından kaçının.

Su düzenleyici konusunda ben de çok taraftar değilim eğer akvaryum oturmuşsa ancan belki bizimkilerin farklı ihtiyaçları vardır diye düşündüm. Kullanmayacağım o halde.

Kalsiyumu biraz önce şöyle denedim; üstünden yem parçası kadar kırıp her birini elden yem verirken arada da kırdığım küçük parçalardan verdim. Afiyetle yediler farkına dahi varmadan yem niyetine. Sonra tekrar yem vermeye devam ettim. Bu şekilde devam edeceğim sanırım.

UVB için de tam anlamıyla kararsız ve bilgisizim. Karma uvb'ler olduğunu duydum anca juen'in sitesinde hem ısı hem de uvb veren ampul tipi var mı tam anlayamadım.

Su düzenleyici konusunda vaz geçmekle en iyisini yapmışsınız. O ürün yetersiz filtreler yada filtre olmayan küçük sistemler için kullanılıyor. Sonuçta içeriği ile sadece koku giderebilir, temizlik yapamaz.

Kemiği suya bırakmak yerine yem ile vermeniz daha iyi. Suya salınım yapmasına engel olursunuz.

Cem' in bahsettiği uvb bu;
http://www.ucuzu.com/akvaryum-lambasi-c5662/namiba-terra/uw-replux-uv-plus-kompakt-lamba-23w-p128558277/
Bu lambadan Cem ve ben Juen petten aldık ama şimdi baktığımda kaldırıldığını gördüm. Sanırım tükenmiş. Verdiğim linkteki firma hakkında bilgim yok. Sadece lambayı görmeniz için koydum.
Karma lambalar var tabiki, ama mandallı lamba bunların gücünü kaldıramayabilir. Bir çok mandallı lamba 40-60 w kapasiteli. Ama uygun lamba bulursanız aşağıdaki ürün ihtiyacı karşılar.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=152&urn=12075

mailto:/urun_detay....&urn=12075

bu ampulün hep hastası olmuşumdur. ama alınmadan önce lambanın çapının ölçülmesi lazım. uymayabilir. benim hem kıskaçlı hemde deveboynuna uymuyor.

Ben az önce Exo Terra Repti-Glo 5.0 Compact Fluorescent Tropical Terrarium Lamp aldım amazon.com'dan 10 dolara. Türkiye'de bunlar 80-90 liraya satılırken amazon'dan 10 dolara almak çok hoş oldu. Kargosuna da 10 dolar verdim toplamda 20 dolara geliyor. Almayı düşünen varsa aklınızda bulunsun.

Exo Terra Repti-Glo 5.0 Compact Fluorescent Tropical Terrarium Lamp
http://www.amazon.com/Repti-Glo-Compact-Fluorescent-Tropical-Terrarium/dp/B00101JI2Y/ref=pd_bxgy_petsupplies_img_z

Bu gerçekten iyiymiş. Gümrüğe takılmaz ise bende sipariş geçeceğim..

Benim yurtdışında özellikle gördüğüm 1-2 yem de var. Acaba onlar gümrüğe takılır mı?

Gelişmelerden bizi haberdar edin, bu aralar gümrüklerde çok mal takılıyor. İnternetten sipariş verip "vergi" mecburiyeti ile aldığı maldan fazla vergi ödenmesi istenen birçok kullanıcı gördüm.

75 € sınırını aşınca oluyor. bunu aşmayın. shipping dahil.

ya da amazon'dan alıyorsanız hediye paketi yaptırarak hediye olarak sipariş edin. başka sitelerde böyle bir seçenek yoksa fatura üzerine hediye yazmalarını rica edebilirsiniz. hediye olarak ülkeye giriş yapan mallar için vergi alınmaz.

Bu arada aynı yerde bu lambanın 13w olanı da var. Aklınızda olsun 13 w olanı kuru alana 15-20 cm mesafeden, 26 w olanı kuru alana 25-30 cm mesafeden konumlandırmalısınız. Lambası yakın olanlar için 13 w öneririm.

bir de kullanacağın zaman çevresini folyo ile kapat. sadece kuru alanı görsün. ışığı görmeyecek şekilde gözleri felaket etkiliyor. derine de temas ettirme. yada akvaryuma yaklaşırsan ışığı kapat. bendeki 23w ben 3 saati geçirmiyorum. 30 cm mesafeye ayarladım.

Ürün elinize kac gunde ulasıcak tahmini? Geldıgınızde bu baslıktan belirtirseniz sorunsuz şekilde sipariş verecegım bende..

banyoterligi' Alıntı:
Ürün elinize kac gunde ulasıcak tahmini? Geldıgınızde bu baslıktan belirtirseniz sorunsuz şekilde sipariş verecegım bende..

siparişi bugün verdim 15 şubat tahmini teslim tarihi (ki genelde bu tahmini tarihten bir iki gün önce ulaşır) ancak biraz daha fazla verirseniz kargoya 2-4 gün içerisinde ulaştırıyor amazon.

Eger 1 tanede sıkıntı olmazsa sizde 2 tane verebılırım sipariş. + turtle bank buyuk boy da dusunuyordum sipariş vermek ama gümrüğe takılma olayı ve aynı satıcı olması gerekiyor sanırım..farklı kişilerden gelen kargoların gene tarihi uzun olur

mert şöyle olabilirdi 75€ geçmediğiniz sürece ortak alımlarda çok alımdan dolayı indirim ve shippingde ücret bölüşümü dolayısıyla bölüşerek ucuza getirebiliyorsunuz. ama lamba bu sağlam gelme durumu nasıldır, bu da işin riski.

Cem abi emin ol arastı mng ydi vs ile gelcegine bunların kargosu daha iyidir ve korunaklı geliyodur :) Ben lambanın hasar alcağını düüşünmüyorum sağlam kargo yapmadan uluslararası yollamazlar. Ama 10$ lık ürün burda 60-70 tl den satılıyor ya türkiye gerçekten her anlamda ZOR bir ülke..

keşke 60-70 olsa indirimli 90 kağıt. büyük ihtimalle UPS ile gelecektir, yaygın ağı var türkiyede. bu konuda hakikaten iyiler.

Yurtdışından sipariş verecek arkadaşlar ayrı bir konuda başlık açarsa toplu siparişlerle fiyatı ucuzlatabiliriz. Haberim olsaydı mutlaka bu lambadan ben de sipariş verirdim, en azından kargo ücreti düşmüş olurdu.

Geri