Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

UVB-Su düzenleyicisi- Kalsiyumlu Kemik

Cvp: UVB-Su düzenleyicisi- Kalsiyumlu Kemik

cem' Alıntı:
mert şöyle olabilirdi 75€ geçmediğiniz sürece ortak alımlarda çok alımdan dolayı indirim ve shippingde ücret bölüşümü dolayısıyla bölüşerek ucuza getirebiliyorsunuz. ama lamba bu sağlam gelme durumu nasıldır, bu da işin riski.

Güvenilir bir siteden alıyorsanız, içine yeterli desteği koyuyorlar. Amazon.com'da hiç sıkıntı yaşamadım ben bugüne kadar.

cem' Alıntı:
bir de kullanacağın zaman çevresini folyo ile kapat. sadece kuru alanı görsün. ışığı görmeyecek şekilde gözleri felaket etkiliyor. derine de temas ettirme. yada akvaryuma yaklaşırsan ışığı kapat. bendeki 23w ben 3 saati geçirmiyorum. 30 cm mesafeye ayarladım.

Cem Bey ben baya 12 saat falan açık tutarım diyordum siz 3 saat tutuyorum diyince kara kara düşünmeye başlamıştım. Sabah 8 gibi çıkıp akşam 8-9 gibi eve geliyorum 3 saat nasıl ayarlayacağım diye..

Bugün Praktiker'de saat ayarlı priz buldum. Ve sanırım bu sorun çözülmüş oldu. Saat 10:00 ile 15:00 arasında birer saat arayla 3 saat lambayı açık tutacağım. 3 saat devamlı açık tutmaktansa, 1'er saat aralıklarla açık tutmak daha iyi olur diye düşündüm.

olabilir ama o sırada kuru alana çıkacağı garantiside yok ara ara olunca. sabit 3 saatte daha fazla kalarak etkisini daha iyi alır gibi geliyor. watt yüksek olunca etkiside ona göre sert oluyor. mesela bir 13 w olsa dediğin gibi 10-12 saat tutulabilir. yada geldiğin gibi açarsan 24'e kadar yakabilirsin.

keratakerata' Alıntı:
cem' Alıntı:
bir de kullanacağın zaman çevresini folyo ile kapat. sadece kuru alanı görsün. ışığı görmeyecek şekilde gözleri felaket etkiliyor. derine de temas ettirme. yada akvaryuma yaklaşırsan ışığı kapat. bendeki 23w ben 3 saati geçirmiyorum. 30 cm mesafeye ayarladım.

Cem Bey ben baya 12 saat falan açık tutarım diyordum siz 3 saat tutuyorum diyince kara kara düşünmeye başlamıştım. Sabah 8 gibi çıkıp akşam 8-9 gibi eve geliyorum 3 saat nasıl ayarlayacağım diye..

Bugün Praktiker'de saat ayarlı priz buldum. Ve sanırım bu sorun çözülmüş oldu. Saat 10:00 ile 15:00 arasında birer saat arayla 3 saat lambayı açık tutacağım. 3 saat devamlı açık tutmaktansa, 1'er saat aralıklarla açık tutmak daha iyi olur diye düşündüm.

UVB lambayı günde 4-6 saat açık bırakabilirsiniz. Zamanlayıcılar çok faydalı. Ben geç gelirim vs diye tüm lambaları zamanlayıcıyla açıp kapatıyorum. UVB sabit süre açık kalırsa daha iyi. Açıkken denk gelme ihtimalleri artar.

cem' Alıntı:
olabilir ama o sırada kuru alana çıkacağı garantiside yok ara ara olunca. sabit 3 saatte daha fazla kalarak etkisini daha iyi alır gibi geliyor. watt yüksek olunca etkiside ona göre sert oluyor. mesela bir 13 w olsa dediğin gibi 10-12 saat tutulabilir. yada geldiğin gibi açarsan 24'e kadar yakabilirsin.

Cem, bence 13 w içinde 8 saati geçmemek gerekir.

haklısındır emre ben kullanmadım satıldığı sitedeki bilgilerin yalancısıyım. en güvenilir olan senin dediğin. az ve öz.

Bir çok kişi 4-6 saat diyor. Ben 8 saat açık tuttuğum halde fazla ışına maruz kalmasınlar diye bu süreyi vermiyorum. Çünkü bazı hayvanlar uzun süre kuru alanda durabiliyor. Hatta doğamız hayvanı olan çizgilimin akvaryumunda bu kadar açık tutmuyorum. Nede olsa bu hayvan bu kadar güneşlenmiyor.

Geri